ÎN 2018, Veniturile Wienerberger au crescut la 3.305,1 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 28 februarie 2019

Veniturile Wienerberger au crescut la 3.305,1 milioane de euro

Profitul net al Wienerberger a crescut cu 8%, la 133,5 milioane de euro, iar veniturile pe acţiune s-au majorat cu 9%, la 1,15 euro

Veniturile Grupului Wienerberger au crescut, anul trecut, cu 6%, ajungând la 3.305,1 milioane de euro, în comparaţie cu 3.119,7 milioane de euro, în anul precedent, a transmis, ieri, compania, prin intermediul unui comunicat.

Reprezentanţii Wienerberger au mai spus că EBITDA în condiţii similare (like-for-like/ LFL EBITDA) - ajustată pentru efectele provenite din consolidare, vânzarea activelor non-strategice şi non-operaţionale, rată de schimb valutar şi ajustări structurale - a crescut cu 15%, la 469,3 milioane de euro, de la 406,5 milioane în 2017.

Totodată, în 2018, profitul net al Wienerberger a crescut cu 8%, la 133,5 milioane de euro (de la 123,2 milioane de euro în 2017), iar veniturile pe acţiune au crescut la 1,15 euro, reprezentând un plus de 9% faţă de nivelul anului precedent de 1,05 euro pe acţiune.

În cadrul strategiei de creştere, Wienerberger şi-a mărit cheltuielile de capital pentru achiziţii şi pentru extinderea fabricilor, după cum a fost anunţat anterior, iar investiţiile totale ale grupului, inclusiv investiţiile pentru dezvoltare, cheltuielile de capital normale şi investiţiile în active financiare pe termen lung, au crescut la 325,1 milioane de euro (2017: 206,3 milioane de euro).

"Având în vedere performanţa excelentă în 2018 şi perspectivele pentru anul în curs, Wienerberger va propune la Adunarea Generală ca dividendul să fie majorat cu aproape 70% faţă de nivelul din anul precedent, la 0,50 euro pe acţiune (2017: 0,30 euro pe acţiune)", au transmis reprezentanţii companiei.

Potrivit Wienerberger, Divizia Europeană de Materiale Ceramice pentru Construcţii a înregistrat o performanţă foarte bună în 2018, creşteri notabile fiind înregistrate în Europa de Est, în timp ce activitatea din Europa de Vest a înregistrat, de asemenea, o creştere substanţială într-un mediu stabil, dar au fost afectate de costul ajustărilor structurale. Veniturile acestei divizii au crescut cu 7% de la 1,787.0 milioane de euro la 1,918.8 milioane de euro, iar LFL EBITDA a crescut semnificativ cu 18% până la 367.1 milioane de euro, a mai precizat sursa citată.

Comunicatul mai notează: "În 2018, afacerea cu ţevi a Wienerberger a beneficiat de un mediu de piaţă solid. Vânzările de ţevi de plastic au crescut atât în Europa de Vest, cât şi în Europa de Est. În Europa de Vest, măsurile coerente de restructurare din Franţa au dus la o creştere notabilă a câştigurilor. Companiile recent achiziţionate au generat, de asemenea, contribuţii pozitive în venituri. Restructurarea afacerii cu ţevi din ceramică a fost finalizată şi a avut un impact pozitiv imediat asupra rezultatelor operaţionale ale segmentului. O contribuţie pozitivă semnificativă în performanţa diviziei a venit şi din sectorul de pavaje din beton din cadrul grupului. În general, veniturile au crescut cu 6%, de la 1.014,2 milioane de euro la 1.070,1 milioane de euro, în timp ce EBITDA a crescut cu 9%, până la 91,2 milioane de euro.

Creşterea puternică a diviziei în 2018 a fost susţinută de contribuţiile pozitive ale recentei noastre achiziţii pe piaţa blocurilor ceramice din America de Nord. În afacerea sa cu ţevi, Wienerberger a beneficiat de preţuri de vânzare mai mari şi de structuri de costuri îmbunătăţite. Această performanţă operaţională pozitivă a fost afectată de efectele negative ale schimburilor valutare internaţionale. Veniturile diviziei de 306,8 milioane de euro au rămas aproape stabile la nivelul anului precedent (308,7 milioane de euro), în timp ce LFL EBITDA s-a îmbunătăţit semnificativ cu 23%, până la 38,6 milioa-ne de euro".

Wienerberger vizează pentru anul în curs menţinerea trendului ascendent, precizând că se aşteaptă la o stabilitate/creştere uşoară a pieţei europene de locuinţe rezidenţiale noi.

Reprezentanţii companiei au menţionat: "Piaţa de infrastructură din Europa de Est va continua să beneficieze de creşterea absorbţiei fondurilor europene. Pentru activitatea cu ţevi din Europa de Vest, Wienerberger prevede un nivel sănătos al cererii în pieţele sale principale. În America de Nord, Wienerberger anticipează o dezvoltare uşor pozitivă în domeniul construcţiilor de locuinţe rezidenţiale noi şi o cerere crescută pe segmentul de infrastructură. Pentru 2019, Wienerberger ţinteşte să obţină un EBITDA în condiţii similare între 560 milioane de euro şi 580 milioane de euro".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb