ÎN 2021 SportGuru realizează vânzări de aproximativ 40 de milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 28 aprilie 2022

SportGuru realizează vânzări de aproximativ 40 de milioane de lei

Sport Guru a înregistrat în 2021 vânzări totale de 38,4 milioane de lei, o creştere cu 62% comparativ cu anul 2020 şi un profit net de 2,8 milioane de lei, o majorare cu 64% faţă de anul anterior, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2021 a fost cel mai bun an din istoria Sport Guru, unul în care am avut parte de o creştere substanţială a vânzărilor. Rezultatele înregistrate pe parcursul anului trecut se datorează investiţiilor realizate de-a lungul timpului în extinderea gamei de produse pentru clienţii noştri, dar şi a serviciilor pe care le punem la dispoziţie în magazinele noastre şi care sunt realizate cu cele mai bune tehnologii în domeniu, precum service pentru echipamente de schi şi snowboard cu tehnologie Wintersteiger sau service pentru biciclete. Creşterea se datorează şi atenţiei sporite oferite clienţilor încă de la început prin consiliere de specialitate în alegerea echipamentelor potrivite pentru activitatea preferată a acestora, realizată de oameni de vânzări cu experienţă in practicarea sporturilor pe care le comercializam. Vom continua să investim în lărgirea gamei de produse, precum şi în extinderea prezenţei noastre la nivel naţional. Pentru îndeplinirea acestor obiective avem în vedere mai multe opţiuni, precum intrarea într-un parteneriat cu potenţiali investitori sau de ce nu, listarea Sport Guru la bursa din Bucureşti. Dorim să ducem retailul sportiv la nivelul următor, nu doar din punctul de vedere al gamei şi nivelului de specializare, dar şi al experienţei consumatorului, atât online cât şi offline," a declarat Mircea Rasovan, cofondator şi CEO al Sport Guru.

Înfiinţată în anul 2009 ca o platformă online de distribuţie şi vânzare de echipamente sportive specializate de către antreprenorii Mircea Rasovan şi Alexandru Cristescu, Sport Guru are în prezent deschise cinci magazine, trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca şi Braşov. Compania oferă în permanenţă peste 25.000 de produse spre vânzare, în magazinele sale fizice sau prin platforma online, dintr-o gamă extinsă de activităţi sportive, axate în principal pe ciclism, outdoor/schi şi alergare/triatlon, precum si zona de tehnologie in sport.

În ceea ce priveşte veniturile realizate de Sport Guru în 2021, 53% au reprezentat vânzările realizate în cadrul celor cinci magazine ale companiei, în timp ce 34% au fost vânzările din online. Totodată, aproximativ 13% au reprezentat alte venituri şi vânzări realizate de canalul de distribuţie al Sport Guru, prin care sunt vândute produse către clienţi "key accounts", vânzători de retail independenţi, magazine online, federaţii sportive şi agenţii de marketing, subliniază sursa citată.

La mijlocul lunii aprilie a anului curent, compania a finalizat relocarea magazinului din Braşov într-o nouă locaţie, în cadrul centrului comercial Coresi Shopping Resort. Aceasta este cea de-a doua locaţie deschisă de Sport Guru într-un centru comercial, după cea inaugurată în octombrie 2021 în Plaza România din Bucureşti. Această relocare reflectă strategia companiei de a mări suprafeţele magazinelor pe care le operează, în linie cu creşterea gamei şi a numărului de branduri oferite.

"Pe fondul succesului de care s-a bucurat primul magazin deschis în urmă cu un an şi jumătate, precum şi potenţialul semnificativ de creştere pe care îl oferă oraşul Braşov, am decis că e momentul să ne mutăm într-o locaţie mai mare. Noul magazin se întinde pe o suprafaţă de 650 mp, fiind de patru ori mai mare decât cel din locaţia anterioară şi oferă o îmbunătăţire majoră a experienţei de cumpărare. Cei pasionaţi de mişcare şi activităţi sportive, indiferent că sunt alergători, ciclişti sau oameni de munte, au acces la o gamă extinsă de branduri şi produse specializate oferite de Sport Guru. Noul magazin va beneficia de un trafic mult mai intens datorită poziţionării în cadrul zonei de strip mall a Coresi," a declarat Alexandru Cristescu, cofondator Sport Guru.

Cu o populaţie de peste 250.000 locuitori, Braşov este una dintre cele mai importante destinaţii de mişcare şi sport în aer liber din România, cu o înclinaţie specială pentru activităţi montane. Noua locaţie deschisă în Coresi Shopping Resort pune la dispoziţia clienţilor o gamă largă de biciclete de şosea, MTB sau electrice, împreună cu o ofertă mult extinsă de pantofi de alergare, trail şi încălţăminte tehnică pentru outdoor, articole de îmbrăcăminte sportivă pentru o gamă largă de activităţi. Totodată, pe tot parcursul anului, clienţii au acces la service complet pentru biciclete şi echipamente de schi în sezonul de iarnă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb