ÎN 2022 Fundaţia Comunitară Bucureşti se concentrează pe finanţarea de proiecte de mediu, risc seismic, educaţie şi apartenenţă


Miscellanea / 10 noiembrie 2021

Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti

Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti

Fundaţia Comunitară Bucureşti (FCB) organizaţie care finanţează proiecte pentru Bucureşti, se concentrează în 2022 pe proiecte de mediu, risc seismic, educaţie şi dezvoltarea sentimentului de apartenenţă faţă de oraş, se arată într-un comunicat de presă. FCB împlineşte zece ani de activitate, timp în care a investit 3 milioane de euro în aproximativ 600 de proiecte.

Fundaţia Comunitară Bucureşti construieşte fonduri şi evenimente împreună cu companii şi donatori individuali pentru a finanţa proiecte pentru Bucureşti. Oraşul este, în viziunea fundaţiei, locul în care te bucuri că trăieşti, unde oamenilor le pasă unii de alţii şi tuturor de oraş. În acest sens, FCB îi susţine cu resurse, consultanţă şi recunoaştere pe oamenii cu iniţiativă, care produc schimbări pozitive pentru ca acţiunile lor să aibă un impact mai mare şi să formeze o comunitate de suport pentru Bucureşti.

"Acum, în noul deceniu din viaţa fundaţiei, credem că e nevoie să facem mai mult, dacă vrem cu adevărat să transformăm Bucureştiul. Studiile arată că, pentru schimbare socială, e nevoie ca 25% din populaţia unei comunităţi să îşi dorească acest lucru. Pentru domeniile unde ne propunem impact (mediu, educaţie, risc seismic, apartenenţă - dezvoltarea sentimentului ca oamenii aparţin acestui oraş), va fi important să ajungem în mod conştient la numere mari. Cu Bucureştiul Pregătit, ne dorim ca mai mulţi bucureşteni să ştie ce au de făcut în caz de cutremur. Cu Platforma de mediu pentru Bucureşti, vrem să ajungem, împreună cu administraţia publică, societatea civilă şi afacerile din oraş, la paşi clari pentru o viziune comună de mediu. Acesta este pariul Fundaţiei Comunitare Bucureşti pentru următorul deceniu: Mai mulţi. Împreună", declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Printre proiectele susţinute în primii zece ani ai FCB

Swimathon Bucureşti este astăzi este cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din România, în cadrul acestuia oamenii fiind invitaţi să înoate sau să-i susţină pe înotători cu donaţii, pentru diverse proiecte din Bucureşti. Prima ediţie a Swimathon a avut loc acum nouă ani, iar, pe parcurs, aproximativ 28.000 de înotători au strâns peste 850.000 de euro prin reţeaua lor socială.

Bucureştiul Pregătit: Bucureşti este capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. FCB a început deja să pregătească oraşul pentru a avea mecanisme de salvare puse la punct, atunci când cutremurul va veni. Programul a finanţat până acum cu 300.000 de euro proiecte prin care sunt antrenaţi câini salvatori, proiecte prin care sunt construite reţele de comunicaţii care să nu fie dezafectate în caz de cutremur, precum şi proiecte care îi pregătesc pe cetăţeni pentru o astfel de situaţie. FCB a ridicat problema riscului seismic pe agenda publică, iar acum colaborează cu autorităţile pe acest subiect.

Platforma de mediu pentru Bucureşti: Numeroase statistici indică Bucureştiul ca fiind unul din cele mai poluate oraşe din Uniunea Europeană. În plus, acesta ocupă chiar locul al doilea în privinţa costurilor sociale ale poluării, printre care şi moartea prematură. Pentru a obţine un impact real cu privire la mediul din Bucureşti, în 2021 FCB, susţinută de ING România, a început dezvoltarea unei platforme colaborative, care le aduce împreună pe cele mai importante voci din domeniu (administraţie, companii şi societate civilă) pentru ca acestea să coopereze pentru o viziune funcţională a unui Bucureşti verde.

Bucharest powered by people se adresează oamenilor care conduc organizaţii mici sau grupuri de iniţiativă pentru ca aceştia să-şi dezvolte abilităţile, atitudinile şi valorile, gândirea strategică, comunicarea sau abilităţile de strângere de fonduri. Programul formează o reţea de lideri comunitari pentru Bucureşti. În două ediţii, 24 de oameni din 22 organizaţii şi grupuri de iniţiativă au participat la ateliere şi întâlniri cu specialişti, la evenimente care i-au adus împreună pentru a se inspira şi a căuta împreună posibile soluţii la problemele lor. 13 dintre participanţi au primit şi un grant pentru a dezvolta o provocare pe care şi-o aleg individual sau în echipă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb