ÎN 2022 Oligarhii ruşi au pierdut 95 de miliarde de dolari

M.C.
Internaţional / 30 decembrie 2022

Oligarhii ruşi au pierdut 95 de miliarde de dolari

Cei mai bogaţi oligarhi ruşi au pierdut aproape 95 de miliarde de dolari în acest an pe fondul sancţiunilor stricte impuse de statele occidentale din cauza războiului din Ucraina, pierzând 330 de milioane de dolari pe zi de când Kremlinul şi-a lansat invazia, iar Roman Abramovici, fostul proprietar al clubului britanic de fotbal Chelsea, este cel mai mare perdant, relatează "The Guardian" , potrivit News.ro.

Averea lui Roman Abramovici a scăzut cu 57%, la 7,8 miliarde de dolari în acest an, potrivit clasamentului Bloomberg al miliardarilor. Abramovici a fost unul dintre primii oligarhi care au fost supuşi sancţiunilor britanice, după ce guvernul de la Londra l-a acuzat că are "legături clare" cu regimul lui Vladimir Putin şi că face parte din grupul de oameni de afaceri ruşi care au "mâinile pătate de sânge".

Un alt oligarh rus, Ghennadi Timcenko, un investitor în energie, prieten apropiat al lui Putin, şi-a văzut averea redusă cu 48%, ajungând la 11,8 miliarde de dolari, în timp ce Suleiman Kerimov, un alt aliat al liderului de la Kremlin, a pierdut 41% din avere, coborând la 9 miliarde de dolari, potrivit Indexului Bloomberg.

Guvernul britanic a îngheţat active de peste 18 miliarde de lire sterline aparţinând oligarhilor şi altor cetăţeni ruşi. Sancţiunile au fost impuse pentru 1.271 de persoane, între care se numără Abramovici şi "Regele nichelului", Vladimir Potanin, a doua cea mai bogată persoană din Rusia.

În total, cei 23 de ruşi bogaţi urmăriţi de lista actualizată zilnic de Bloomberg au pierdut aproximativ 95 de miliarde de dolari în 2022.

Cu toate acestea, pierderile lor pălesc în comparaţie cu cele suferite în acest an de miliardarii americani din domeniul tehnologiei. Averea lui Elon Musk a scăzut cu aproape 50%, ajungând la 138 de miliarde de dolari, după o scădere mare a valorii acţiunilor companiei sale de automobile electrice, Tesla. El şi-a pierdut statutul de cea mai bogată persoană din lume în decembrie în favoarea francezului Bernard Arnault, proprietarul majoritar şi directorul general al grupului de lux LVMH.

Averea lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a scăzut însă cu 65%, ajungând la 45 de miliarde de dolari, în urma prăbuşirii valorii Meta, compania proprietară a Facebook. El a coborât 19 poziţii în indicele Bloomberg, terminând anul 2022 pe locul 25, cea mai slabă poziţie din 2014 încoace.

În total, cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut aproape 1.400 miliarde de dolari în 2022.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Daca banii astia ar fi fost tipariti nu mai valorau nici 10 % oricum. Averile mari sunt supuse unor riscuri mari. Rosia si branza taranului tot la fel de multe guri satura indiferent de vrajelile astea. Singura sansa a lor este sa nu mai lase pe nimeni sa aibe bani pe plus, sa avem toti datorii si sane milogim la banci sa platim taxele. Mancarea muncita cu propriile forte nu o pot lua din curte, sau pot daca ervin la comunism.

    1. Corect ar fi fost să-i livrezi benevol brânza lui Putin. Ipotetic, fără o rezistență din partea Ucrainei, ai fi ajuns să-i dai brânza lui Putin, adică exact ceea ce vrei pentru tine și pentru noi.

      Caut o data pe an sa vad cine ce raspunde si dau de tine. Ai citit ceva sau esti robot?

    Nu-i nici o problema. Mai au de unde pierde...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb