ÎN ANUL 2020 Grupul Maschio Gaspardo a înregistrat un profit net consolidat de 8,9 milioane de euro

S.B.
Companii / 26 mai 2021

Grupul Maschio Gaspardo a înregistrat un profit net consolidat de 8,9 milioane de euro

Grupul Maschio Gaspardo, prezent în România cu o fabrică la Chişineu Criş a încheiat anul financiar 2020 cu rezultate financiare în creştere, în ciuda dificultăţilor legate de pandemie, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a aprobat un nou plan de dezvoltare industrială, care vizează devansarea calendarului de activităţi prevăzut anterior în planul 2018-2022 şi proiectarea situaţiei financiare preconizate pentru perioada 2020-2025.

Profitul net consolidat s-a dublat faţă de 2019

Exerciţiul financiar 2020 a fost caracterizat de o redresare puternică a marjelor, în continuarea exerciţiului financiar precedent, cu un profit net consolidat de 8,9 milioane EUR, în creştere cu 50% faţă de cel de 5,8 milioane EUR înregistrat în 2019. Aceste rezultate au fost atinse datorită optimizării proceselor şi structurilor corporative, în conformitate cu directivele strategice prezentate de conducerea Grupului.

O contribuţie în acest sens avut-o şi reorganizarea din România, care a constat în achiziţionarea, la 28 iulie 2020, de către filiala Maschio Gaspardo România, a 51% din părţile sociale ale Maschio Aratri de la terţi. Dreptul de proprietate pentru restul de 49% era deja deţinut de Maschio Gaspardo S.p.A. Această achiziţie a fost realizată cu o facilitate de credit din partea EximBank, în cadrul unei colaborări solide dezvoltate între companie şi bancă în ultimii ani.

Nivelul EBITDA a crescut cu 28,2%

Într-un an marcat de dificultăţile provocate de pandemie, veniturile s-au ridicat la 302,6 milioane EUR, în scădere cu 4%, în concordanţă cu piaţa utilajelor agricole, care a suferit o recesiune pe plan internaţional, accentuată în special în ţările din afara UE, din care se generează o parte din cifra de afaceri a Grupului. Cu toate acestea, nivelul EBITDA al Grupului a crescut de la 32,2 la 39,7 milioane EUR (o creştere cu 23%) în cursul anului. Creşterea EBIT a fost şi mai semnificativă, cu 28,2%, de la 17,8 milioane la 22,8 milioane EUR. Având în vedere performanţa bună a rezultatelor economice, indicele de rentabilitate ROE (rentabilitatea capitalului propriu) a menţinut, de asemenea, o tendinţă ascendentă, crescând de la 9,82% la 10,87%.

Datoria netă consolidată a scăzut cu 31,5 milioane EUR (-21,2%) la 116,9 milioane EUR la 31 decembrie 2020, comparativ cu 148,4 milioane EUR la sfârşitul anului precedent. Tendinţa acestei cifre confirmă capacitatea importantă şi constantă de a genera numerar, care a dus la reducerea progresivă a datoriei consolidate cu peste 120 de milioane EUR în ultimii 7 ani.

Confirmând soliditatea bilanţului şi a resurselor Grupului ca formă de finanţare internă, Maschio Gaspardo a încheiat anul 2020 cu un capital net consolidat de 92,4 milioane EUR: o creştere de 28,4 milioane EUR comparativ cu 64 milioane EUR în anul precedent.

Principalele operaţiuni de reorganizare din cadrul Grupului au fost achiziţionarea a 51% din părţile sociale ale Maschio Aratri S.R.L. de la terţi şi finalizarea fuziunii prin încorporarea Maschio Fienagione S.p.A. în Maschio Gaspardo S.p.A.. De aici au rezultat o îmbunătăţire a sistemelor de guvernanţă, o reducere suplimentară a costurilor administrative şi simplificarea fluxurilor de producţie şi de distribuţie.

Activitate profitabilă în 2020 şi dezvoltarea producţiei în România

Fabrica de la Chişineu Criş a Maschio Gaspardo, principalul producător de utilaje agricole din România, şi-a desfăşurat activitatea pe toată perioada anului 2020, cu rezultate foarte bune, în ciuda pandemiei, şi cu un program ambiţios de investiţii, pentru dezvoltarea producţiei, susţinut de EximBank. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 44,1 milioane EUR, cu un profit net de 2,3 milioane EUR iar producţia a fost de aproximativ 3.000 de unităţi.

Colaborarea dintre EximBank şi Maschio Gaspardo a început în 2017, când banca a susţinut societatea în implementarea celui mai mare proiect de investiţii in valoare de aproximativ 10.000.000 EUR un proiect realizat printr-o schemă de ajutor de stat prevăzută de lege. "Piaţa din România are o nevoie tot mai mare de echipament avansat din punct de vedere tehnologic, domeniu în care noi suntem specializaţi. În plus, fabrica de lângă Arad ne permite să fim aproape de pieţele din Europa de Est, în mod particular de Rusia şi Ucraina. Între Maschio Gaspardo şi EximBank s-a conturat un adevărat parteneriat pentru dezvoltare. EximBank a propus întotdeauna soluţii concrete şi eficiente pentru a susţine dezvoltarea noastră pe termen scurt şi mediu. Acest lucru ne-a permis să investim şi să luăm deciziile potrivite, conform nevoilor companiei noastre", a declarat Mirco Maschio, preşedintele Maschio Gaspardo.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb