ÎN ANUL 2021 Simtel Team a înregistrat profit net de 6,1 milioane de lei

G.B
Piaţa de Capital / 9 martie 2022

Simtel Team a înregistrat profit net de 6,1 milioane de lei

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri din exploatare de 58,7 milioane de în 2021, o creştere cu 40% faţă de 2020 şi un profit net de 6,1 milioane de lei, o majorare cu 55% comparativ cu anul anterior. Rezultatele financiare pentru anul 2021 sunt auditate, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2021 a fost unul marcat de multiple repere pentru noi, printre care şi listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar din punctul de vedere al rezultatelor financiare a fost cel mai bun an din istoria Simtel. În contextul creşterii preţurilor la energie, fără îndoială, activitatea în domeniul energiei regenerabile a fost prioritatea noastră cheie, reuşind să câştigăm noi proiecte semnificative pe parcursul anului trecut. În 2022, avem în plan continuarea dezvoltării afacerii noastre, atât organic, cât şi prin achiziţii, viziunea noastră pe termen lung fiind crearea unui mix puternic ca integratori de servicii în energie şi telecomunicaţii cu platforme robotice hard şi software. Pentru 2022, estimăm venituri de 103,7 milioane de lei, o creştere de 76% faţă de 2021 şi un profit net de 11,6 milioane de lei, o majorare de 87% comparativ cu 2021. Ne aşteptăm ca energia verde să contribuie cu 90,4 milioane de lei la veniturile totale, în timp ce telecomunicaţiile vor aduce 9,1 milioane de lei," a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte rezultatele financiare pentru anul 2021, cea mai mare parte a veniturilor a fost adusă de linia de afaceri de energie verde, 69%, în linie cu ponderea generată în 2020. Telecomunicaţiile au contribuit cu 29% la cifra de afaceri totală, o creştere de 1 punct procentual faţă de 2020. Prin urmare, divizia de energie verde a contribuit cu aproximativ 40,4 milioane de lei la cifra de afaceri pentru 2021, comparativ cu 28,9 milioane de lei in 2020. Activitatea de telecomunicaţii a adus în 2021 venituri de aproximativ 17 milioane de lei, faţă de 11,8 milioane de lei în 2020. Celelalte activităţi ale companiei au avut o contribuţie scăzută la veniturile totale, pe fondul deciziei Simtel Team de a se axa pe cele două linii principale de business unde este cel mai bine cunoscută pe piaţă şi are cea mai bună poziţionare faţă de concurenţă. În consecinţă, în 2021, celelalte activităţi au contribuit cu 1,2 milioane de lei la cifra de afaceri, o cifră asemănătoare cu cea a anului 2020.

Activitatea Simtel Team în domeniul energiei regenerabile în 2021 este confirmată de implicarea companiei într-o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea acestui sector. Simtel Team a realizat instalarea a două centrale electrice fotovoltaice pe acoperişurile a două magazine Kaufland România din Bucureşti şi Focşani şi a implementat un proiect fotovoltaic pentru IKEA, pe magazinul din zona Pallady, Bucureşti. De asemenea, compania a construit în 2021 peste 20 de centrale electrice fotovoltaice pentru magazinele Penny Market din România şi a continuat implementarea centralelor fotovoltaice pentru magazinele Dedeman ca unic furnizor. Pe parcursul anului trecut au fost semnate şi contracte semnificative pentru proiecte viitoare în domeniul energiei regenerabile cu clienţi precum REWE România şi Fan Courier.

Tot în domeniul energiei regenerabile, în 2021, echipele din cadrul Simtel au construit peste 300 de centrale fotovoltaice, fiecare a câte 3.3 kWp pentru Telekom România la staţiile de bază pentru telefonie mobilă şi, de asemenea, au implementat centrale fotovoltaice la data centerele Vodafone România. De asemenea, compania a proiectat, furnizat şi implementat o reţea de 35 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în cadrul magazinelor Dedeman. În plus, Simtel Team a realizat la cheie unul dintre puţinele proiecte fotovoltaice construite pe teren în România în ultimii şapte ani, la Ştefăneşti Argeş pentru RadicStar, cu puterea instalată de 1MWp pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha.

În domeniul telecomunicaţiilor, Simtel Team a continuat parteneriatul cu Telekom Romania şi a realizat 428 de km de infrastructură de fibră optică şi construit 25 de turnuri de telecomunicaţii în cadrul proiectului Ronet 2 de acoperire a zonelor fără infrastructură de comunicaţii. În această perioadă, martie 2022, compania este implicată în Germania într-un proiect de construcţie a reţelei de 5G pentru un operator local.

În 2022, Simtel Team va continua investiţiile în dezvoltarea afacerilor companiei. Pe lângă liniile de business existente, respectiv EPC pentru energie regenerabilă, telecomunicaţii, automatizări industriale, compania are în plan consolidarea liniilor de business lansate în 2021, respectiv staţii de încărcare pentru maşini electrice şi distribuţia de echipamente şi componente folosite în construcţia de centrale fotovoltaice. De asemenea, Simtel Team îşi va completa portofoliul de specializări cu producţia de energie electrică prin construirea în acest an a cel puţin unei centrale electrice fotovoltaice ce va rămâne în proprietatea Simtel, dar şi cu servicii de prognoză şi trading de energie în numele clienţilor, ca urmare a achiziţiei a 51% din compania ANT Power, anunţată la finalul anului trecut.

În trimestrul doi şi începutul trimestrului trei al acestui an, compania va efectua o operaţiune de majorare a capitalului social. Capitalul atras în urma acestei operaţiuni va fi utilizat pentru realizarea tuturor proiectelor semnate sau în curs de semnare ce vor aduce creşteri substanţiale în cifra de afaceri a companiei. Pe lângă majorarea de capital social, Simtel Team este implicată în discuţii cu mai multe bănci pentru finanţarea diverselor proiecte de dezvoltare, dar în acelaşi timp evaluează şi posibilitatea de a emite obligaţiuni pe piaţa de capital.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de peste 140 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce noroc pe aia care au avut cui sa descarce azi!Pana citeste investitorul realitatea in raportari.

    Bugetul nu s-a facut,dar nu departe.'In linie'cum se alinta ei. 

    Au luat 15 milioane in plasament,si-au dat dividende 2,2 din 3 ani anteriori.Dupa asta cica schimbam strategia nu mai dam dividende.Pai de unde sa dati ca in 2021 ati avut numerar negativ din exploatare 10 milioane!!!Si ati terminat anul cu fabuloasa suma de 289.000 lei dupa ce ati luat 15.000.000 in majorare la jumatatea anului. 

    Imi plac toti astia care'aleg' sa nu distribuie dividend,ca ei cresc.Pai voi sunteti morti sa faceti noua majorare,dividend inseamna ca ar trebui sa aveti ceva lei,la voi e spre 0 cash. 

    S-au prins marii jucatori cum e cu firmele astea care nu au cashflow bun din exploatare,care baga doar vorbe.Cum nu mai maerge treaba,ii vezi cum trancane despre investitii in alte domenii,ca in al lor nu mai au ce sa arate.

    Ce sa mai spui ca sunt aia de la Dedeman actionari.Te uiti la investitiile lor pe BVB si stii ce te asteapta! 

    1. ..un pic off-topic dar daca tot este vorba despre bilant: exista 2-3 firme de pe Aero si 2-3 de pe principala, care merita atentie pe viitor ?

      Toate merita atentie.Se restrange numarul in functie de timpul disponibil pe doemnii de interes.Dupa asta dai la o parte firmele care tot plimba cu vorba actionarii si dau comunicate de propaganda stil rusesc.

      Din ce ramane se aleg firmele solide financiar,care pot functiona bine in timpuri grele(daca nici acum nu se vad venind,nu stiu cand),fara sa apeleze la resurse externe care au devenit rare si extrem de scumpe.

      Fara exemple ca situatia e asa volatila incat si firmele bune se pot dovedi scumpe pentru ce va fi maine. 

      Ce dividende si-au dat!? Cind?

    Correct, dar pe feisbuc au multi influiensari care povestesc bibanilor despre perspective luminoase. Doar cu cativa retailers care-si pun panouri pe acoperis nu poti scoate profit, mai ales ca un panou obosit de 280 W a ajuns la peste 400 euro de la 250 acum 6 luni.

    1. tot asa=i fraiereau si cand era peste 30.se termina discutia cu pompagii astia cand ii intreaba cineva concret

      cate actiuni va avea compania cand face profitul estimat in bugetul multianual?a zis undeva cat estimeaza EPS?astia nu publicasera rezultate si decisesera a doua majorare in jumatate de an 

    Correct, dar pe feisbuc au multi influiensari care povestesc bibanilor despre perspective luminoase. Doar cu cativa retailers care-si pun panouri pe acoperis nu poti scoate profit, mai ales ca un panou obosit de 280 W a ajuns la peste 400 euro de la 250 acum 6 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb