ÎN BREZOAELE ŞI ÎNSURĂŢEI Carrefour a încheiat două noi parteneriate cu cooperative de producători locali

A.V.
Companii / 19 iulie 2022

Carrefour a încheiat două noi parteneriate cu cooperative de producători locali

Cooperativele agricole-partenere Carrefour se integrează în programul "Grădina Noastră" Carrefour România deţine un portofoliu de producători locali pe zona de alimente proaspete cu peste 1.300 de fermieri la nivel naţional

Carrefour îşi extinde amprenta locală şi lansează parteneriatul cu două noi cooperative agricole, în Brezoaele (jud. Dâmboviţa) şi Însurăţei (jud. Brăila), recunoscute pentru producţia de cartofi, varză şi pepeni.

Totodată, fructele şi legumele de sezon care vin de la cooperativele agricole-partenere ale Carrefour se regăsesc de acum pe rafturile retailerului sub eticheta "Grădina Noastră". Produsele comercializate sub această marcă sunt crescute local, de familiile de fermieri şi agricultori cu tradiţie din cadrul cooperativelor partenere, care beneficiază de sprijinul retailerului în termeni de planificare şi preluare recoltă.

Julien Munch, CEO Carrefour România, a declarat astăzi: "Parteneriatul cu cele două noi cooperative, Brezoaele şi Însurăţei, reprezintă un pas deosebit de important, cu impact strategic în planurile noastre privind tranziţia alimentară. Susţinem prin filosofia globală Act for Food producătorii locali şi continuăm să ne extindem în mod constant oferta de produse locale sănătoase, cu scopul de a le oferi clienţilor noştri beneficiile agriculturii farm-to-fork - fructe şi legume livrate în mai puţin de 24 de ore de pe câmp la raft. Suntem lideri în zona parteneriatelor locale pe segmentul fresh şi vom continua în sensul susţinerii antreprenoriatului local şi extinderii ofertei de produse româneşti".

Începând cu luna iulie, cele două noi cooperative vor asigura livrările de cartofi, varză şi pepeni în magazinele Carrefour la nivel ultra local si regional.

Cooperativa Grădina Noastră din Brezoaele oferă o producţie de 2.000 tone de cartofi şi până la 1.800 tone de varză

Cu o experienţă de peste patru generaţii şi o suprafaţă de 85 de hectare, cooperativa Grădina Noastră din Brezoaele oferă o producţie de 2.000 tone de cartofi şi până la 1.800 tone de varză. Soiurile de cartof sunt timpurii (Riviera şi Natalia), de vară (Prada, Carera) şi semi-târzii (Queen Anne, Arizona).

"Pământul este totul pentru noi. Îl muncim cu drag, din generaţie în generaţie. De-a lungul anilor, am învăţat să îl respectăm şi să îi acordăm atenţia cuvenită, el oferindu-ne la schimb recolte bogate de cartof şi varză, de care se pot bucura, datorită Carrefour, tot mai mulţi români", a afirmat Daniel Ghiţă, membru fondator al cooperativei Grădina Noastră din Brezoaele.

Cooperativa Grădina Noastră din Însurăţei produce până la 80 de tone de pepeni per hectar

Cooperativa Grădina Noastră din Însurăţei are o experienţă de peste 20 de ani în creşterea pepenilor, având în prezent o suprafaţă de 70 de hectare şi producând până la 80 de tone de pepeni per hectar. Soiurile de pepeni sunt variate, precum pepenele cu pată neagră, pepenele cu puţini sâmburi, pepenele cu miez galben, pepenele Charlestone, pepenele Galia sau pepenele Raymond.

Laurenţiu Costea, fermier în cooperativa Grădina Noastră din Însurăţei, a declarat: "Pentru noi, vara înseamnă pepene, iar asta se întâmplă de peste 20 de ani. Nimic nu se compară cu gustul unui pepene proaspăt cules, care a stat la răcoare în beci. Acum, cu ajutorul Carrefour, putem face cunoscut tuturor românilor gustul pepenilor de la Însurăţei, crescuţi cu grijă şi tradiţie".

Carrefour România deţine un amplu portofoliu de producători locali pe zona de alimente proaspete, cu peste 1.300 de fermieri la nivel naţional, dintre care 600 producători sunt ultralocali. Carrefour colaborează cu 19 cooperative, dintre care 15 ca furnizori, iar patru ca parteneri: Grădina Noastră din Vărăşti, Grădina Noastră din Zarand, Grădina Noastră din Însurăţei şi Grădina Noastră din Brezoaele. Ca urmare a parteneriatelor cu fermierii independenţi şi cei asociaţi în cooperative, în vârf de sezon, 100% din necesarul de legume şi verdeţuri de sezon din reţeaua Carrefour, care pot fi cultivate local, este asigurat de parteneri, iar în restul anului, media fiind de peste 50%. Anul trecut, peste 7.500 tone de fructe, legume şi verdeţuri produse de cooperativele Vărăşti şi Zarand au ajuns pe rafturile magazinelor Carrefour din România.

Radu Gherman, Director Achiziţii Produse Proaspete Carrefour România, a afirmat: "Cooperativele sunt foarte importante pentru viitorul agriculturii româneşti. Susţinem asocierea în cooperative, drept dovadă cele mai noi parteneriate cu fermierii din Brezoaele şi Însurăţei, strategie prin care urmărim un triplu câştig: pentru fermieri, pentru noi, dar mai ales pentru clienţi, care primesc produse locale româneşti de calitate. Contribuţia noastră cea mai valoroasă în această ecuaţie este, pe de o parte, know-how-ul pe care îl oferim fermierilor pentru navigarea aspectelor legale privind înfiinţarea unei cooperative şi în relaţia lor cu retailul modern, şi pe de altă parte, planificarea producţiei, o condiţie esenţială în relaţia noastră. Bazându-ne pe sprijinul producătorilor locali şi ultra-locali, reuşim să satisfacem în sezon 100% cererea de fructe şi legume disponibile în România cu produse româneşti".

În prezent, Carrefour colaborează cu patru cooperative-partenere (Grădina Noastră din Vărăşti, Grădina Noastră din Zarand, Grădina Noastră din Însurăţei şi Grădina Noastră din Brezoaele) şi alte 15 cooperative, care furnizează produse proaspete la nivel naţional.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au roșii din Senegal și Maroc....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb