În cadrul Festivalului Opera Copiilor vor avea loc zeci de spectacole şi atracţii la Opera Comică pentru Copii

A.F.
Comunicate de presă / 17 mai 2023

În cadrul Festivalului Opera Copiilor vor avea loc zeci de spectacole şi atracţii la Opera Comică pentru Copii

Timp de 11 zile, în perioada 26 mai - 11 iunie, copiii sunt aşteptaţi, alături de părinţii lor, la cea de-a şaptea ediţie F.O.C., unde vor fi întâmpinaţi cu surprize şi activităţi grozave, desfăşurate atât în locurile binecunoscute, cât şi în spaţii deschise în premieră publicului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, Festivalul Opera Copiilor este unul dintre proiectele emblematice ale Operei Comice pentru Copii, organizat începând din 2015, în jurul datei de 1 iunie, Ziua Mondială a Copilului. Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 26 mai, începând cu ora 17, iar în zilele de 27 şi 28 mai, precum şi pe 1, 2, 3, 4, 5, 9 (orele 17-21), 10 şi 11 iunie, festivalul este este deschis publicului în intervalul orar 10-21. Printre atracţiile nelipsite se numără Piscina cu Bile, Grădina cu Fluturi şi Plante Exotice, Râul OCC - singurul navigabil din Bucureşti, şi Aventura Parc.

Începând din acest an, Festivalul Opera Copiilor se adresează şi bebeluşilor! La ediţia curentă va fi inaugurată zona Bebe F.O.C., cu atracţii destinate exclusiv copiilor de 0-3 ani, în urma feedback-ului primit de la participanţii festivalurilor Bebe Fest OCC. De asemenea, o atenţie sporită va fi acordată şi lecturii, prin amenajarea zonei Book F.O.C., care găzduieşte Librăria OCC precum şi lansări de carte ale autorilor de volume pentru copii. Cei pasionaţi de sceno-tehnică vor avea la această ediţie acces la F.O.C. Misterium, un spaţiu deschis în premieră publicului în cei opt ani de când Opera Comică organizează festivaluri pentru copii.

Pe lângă activităţile şi atracţiile amenajate în aer liber şi în spaţii neconvenţionale, festivalul cuprinde peste 30 de reprezentaţii, programate în Sala Mare, în Salonul Mozart şi în Grădina OCC.

"School of Rock" revine la OCC, în Festivalul Opera Copiilor

Musicalul "School of Rock", de Andrew Lloyd Webber, programat în Sala Mare, în perioada 26 mai - 5 iunie, ilustrează, prin muzica senzaţională şi interpreţii de excepţie, o poveste despre visuri frânte şi visuri împlinite, transmisă de o distribuţie alcătuită preponderent din copii şi adolescenţi. Super-producţia este totodată şi o lecţie de parenting, într-o epocă din ce în ce mai atentă la relaţia părinte-copil-profesor - încă un motiv pentru a se afla în programul unui festival dedicat Zilei Mondiale a Copilului!

În Salonul Mozart, începând cu 27 mai, spectactorii pătrund în "Universul magiei", alături de magicianul Bogdan Muntean, care îşi completează de fiecare dată numerele de magie cu glume şi îi implică pe copii în spectacol.

Scena din Grădina OCC găzduieşte spectacolele de balet "Poveste vieneză" şi "Mirandolina", dar şi spectacole muzicale invitate: "Cei trei purceluşi", "Muck cel mic", "Castelul Vrăjitoarei", precum şi orele deschise ale Atelierelor Micul Artist.

Ultimul weekend de festival prilejuieşte publicului reîntâlnirea cu Don Quijote, un personaj care-şi spune povestea în paşi de dans, în baletul care-i poartă numele, programat în Sala Mare pe 10 şi 11 iunie.

Accesul în festival este gratuit, participarea la activităţi se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC. Biletele pentru spectacolele incluse în festival se pot achiziţiona în reţeaua bilete.ro.

Tinerii creatori sunt aşteptaţi în "Stagiunea UnderGrant"

După succesele înregistrate cu spectacolele câştigătoare la precedentele sesiuni de proiecte - "Heidi", "Onix şi Barton", "Erus şi Valea Răbdării", "Bastien şi Bastienne", Opera Comică pentru Copii vine din nou în sprijinul tinerilor creatori şi organizează a patra ediţie a concursului de proiecte "Stagiunea UnderGrant". Termenul limită pentru înscrieri este 15 septembrie 2023, la sediul din Calea Giuleşti nr. 16 sau prin email: occ.revista@gmail.com (cu link pentru descărcarea fişierului, nu cu ataşament).

Instituţia invită tinerii creatori (regizori, coregrafi, scenografi) să trimită propuneri de spectacole de operă / operetă / balet / musical / teatru, adaptate pentru copii. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă: CV-ul candidatului, conceptul regizoral/coregrafic al spectacolului, conceptul scenografic (schiţe decor/costume), coloana sonoră/partitura, publicul vizat şi mesajul spectacolului.

Tinerii creatori ale căror dosare vor fi acceptate vor fi invitaţi în toamnă la discuţii mai amănunţite despre posibila realizare a proiectului propus, în stagiunea 2023-2024.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate - operă, balet, musical, concerte-lecţie, operetă, teatru muzical - cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară şi de iarnă, Atelierele "Micul Artist", ,"Magazinul OCC", Tururile "În Spatele Cortinei", ,"Petreceri de ziua de naştere", ,"Escape Room", "Aventura Parc", "Abonamente" sau "Voluntariat".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb