ÎN CATEGORIA RECOMANDAT PENTRU INVESTIŢII Electrica a obţinut rating-ul BBB de la Fitch

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 septembrie 2019

Electrica a obţinut rating-ul BBB de la Fitch

Grupul Electrica a obţinut rating-ul BBB (Recomandat pentru Investiţii) cu perspectivă stabilă din partea agenţiei de evaluare Fitch Ratings, se arată într-un raport al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Rating-ul BBB reflectă profilul financiar solid al Grupului, stabilitatea fluxului de numerar, poziţia de lider atât în aria de distribuţie cât şi în cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementată, precum şi potenţialul

de menţinere a unui nivel ridicat al investiţiilor în perioada următoare", se arată în comunicatul emitentului.

Evaluarea Fitch vine în condiţiile în care, având în vedere oportunităţile de dezvoltare a afacerii, Electrica prospectează mai multe variante privind diversificarea surselor de finanţare.

Corina Popescu, directorul general al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică a declarat: "Ne dorim să creştem credibilitatea Grupului Electrica în faţa investitorilor noştri, încrederea acestora fiind extrem de importantă pentru noi. Astfel, scopul nostru în relaţia cu investitorii este de a fi priviţi ca o companie transparentă, rating-ul oferind tuturor părţilor interesate o evaluare independentă şi comparabilă cu cea a companiilor similare, care sunt urmărite la rândul lor de agenţiile de rating".

Astfel, Grupul a luat decizia de a aplica pentru obţinerea unui rating de emitent din partea Fitch (una dintre cele trei agenţii majore de rating din lume), ca o dovadă de transparenţă şi, totodată, un element cheie în vederea obţinerii flexibilităţii financiare, se subliniază în comunicatul Electrica.

De asemenea, se arată că existenţa unui istoric al rating-ului emitentului, la momentul unei emisiuni de obligaţiuni sau obţinerii unei alte surse de finanţare, este benefică în ceea ce priveşte plasarea cu succes a datoriilor, prin acces în condiţii avantajoase la piaţa instrumentelor de împrumut.

"Decizia de obţinere a unui rating de emitent a avut în vedere şi faptul că opiniile privind riscul de credit emise de una dintre cele trei agenţii majore de rating sunt utilizate de investitorii instituţionali din întreagă lume", se arată în comunicatul Electrica.

Cel mai important acţionar al companiei este Statul Român care, prin Ministerul Energiei, deţine 48,78% din Electrica. Potrivit raportului semestrial al emitentului, alţi acţionari ai furnizorului şi distribuitorului de energie sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 6,1% din companie şi Fondul de Pensii Administrat Privat NN, ce are 5,42% din Electrica.

După primele şase luni ale anului curent, Electrica a înregistrat, la nivel de grup, un profit operaţional de 123,8 milioane de lei, cu 52,6% sub cel de la finele lunii iunie 2018, în timp ce veniturile au urcat cu 16,9%, până la 3,1 miliarde de lei.

Valoarea de piaţă a emitentului la Bursa de Valori Bucureşti este de circa 3,98 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb