ÎN CAZUL PERSOANELOR FIZICE, PwC cere o legislaţie fiscală care să încurajeze conformarea voluntară

Valentin Busuioc
Macroeconomie / 11 februarie 2015

Ţara noastră are nevoie de o legislaţie fiscală clară şi flexibilă care să încurajeze conformarea voluntară în rândul persoanelor fizice cu venituri mari, susţin reprezentanţii PwC, într-un comunicat trimis astăzi redacţiei.

Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, a declarat: "Vedem, în ultimii ani, că, la nivelul unor organizaţii internaţionale precum OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică - n.r.), se subliniază tot mai mult importanţa conformării voluntare, ca o soluţie viabilă şi durabilă pentru creşterea veniturilor bugetare, iar programe de conformare voluntară au fost implementate cu mult succes în multe state din întreaga lume".

Pentru succesul unui astfel de program de conformare voluntară în România, este, însă, nevoie de anumite clarificări legislative, "pentru ca acele persoane fizice cu deţineri în străinătate să aleagă declararea acestora autorităţilor fiscale fără a exista riscul unor consecinţe de natură penală sau contravenţională", a mai spus Mihaela Mitroi.

Reprezentantul PwC România şi-a exprimat convingerea că adoptarea unor astfel de clarificări legislative "va stimula apetitul persoanelor fizice cu venituri mari pentru conformarea voluntară şi va duce, totodată, la creşterea veniturilor bugetare, generând astfel beneficii la nivelul întregii societăţi".

Firmele din reţeaua PwC (prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 195.000 de specialişti) oferă servicii de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb