ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE O NOUĂ LEGE RCA NU ESTE ÎNCĂ ÎN VIGOARE, Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor RCA

A.I.
Politică #Transporturi / 5 mai 2017

Patronatele din transporturile rutiere solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor RCA

Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI solicită Guvernului să emită, în cel mai scurt timp, o Hotărâre de Guvern pentru extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA, în condiţiile în care peste două săptămâni expiră perioada actuală de plafonare a tarifelor, iar o nouă lege RCA nu este încă în vigoare, precizează un comunicat de presă remis Redacţiei.

Avansul din perioada 2014 - 2016, când tarifele RCA au crescut cu 500% în cazul firmelor de transport rutier, deşi daunalitatea a urcat doar cu 10%, ne-a arătat că piaţa asigurărilor RCA este complet neconcurenţială, precizează patronatele din transporturile rutiere.

Patronatele cer o nouă lege RCA care să aducă ordine pe această piaţă, să stabilească un tarif de referinţă şi să nu mai permită derapaje din partea firmelor de asigurări ca în trecut.

Având în vedere că noua lege RCA se află încă pe circuitul de avizare, iar perioada de plafonare se încheie în aproape două săptămâni, patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI solicită Guvernului, Parlamentului, ASF şi Consiliului Concurenţei măsuri urgente pentru continuarea perioadei de plafonare a tarifelor RCA pentru încă 6 luni.

Reamintim că Guvernul poate limita tarifele RCA conform Legii Concurenţei 21/1996, modificată şi completată în 2016, unde la art. 4, alineatul 3, este prevăzut că pentru sectoare economice determinate şi în împrejurări excepţionale, precum: situaţii de criză, dezechilibru major între cerere şi ofertă şi disfuncţionalitate evidentă a pieţei, Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora. Asemenea măsuri pot fi adoptate prin hotărâre pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni, cât timp persistă împrejurările care au determinat adoptarea respectivei hotărâri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb