ÎN CREŞTERE CU 19% Autovit.ro: Tranzacţiile cu autoturisme noi - la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 31 iulie 2019

Autovit.ro: Tranzacţiile cu autoturisme noi - la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani

Vânzări record şi la maşinile electrice

Autovit.ro: "Maşinile noi vor avea cel mai bun an din ultimul deceniu"

Declinul diesel-ului pe piaţa maşinilor noi va continua

Tranzacţiile cu autoturisme noi din ţara noastră au cres­cut cu 19%, în primul semes­tru al acestui an, şi au ajuns la cel mai bun nivel din ultimii 11 ani, arată o analiză realizată de Autovit.ro.

Aceasta menţionează că tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern (reînmatriculări) "au avut parte de cel mai bun semestru de când există date". Piaţa maşinilor second-hand din străinătate a scăzut cu 7%, dar rămâne la valori consistente - 217.000 de tranzacţii în primele 6 luni ale anului, mai precizează sursa citată.

Aceasta specifică faptul că piaţa auto din ţara noastră s-a revigorat constant în ultimii cinci ani, în prima jumătate a acestui an având loc peste 600.000 de tranzacţii cu maşini, similar cu ceea ce se întâmpla înaintea crizei economice. Spre deosebire de acea perioadă, când piaţa maşinilor noi genera valorile cele mai mari, în prezent reînmatriculările (tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern) se remarcă cel mai mult.

În ceea ce priveşte piaţa maşinilor noi, ianuarie şi iunie au fost cele mai bune luni, cu 14.000 de unităţi vândute, iar aprilie a fost cea mai slabă lună, cu sub 9.000 de maşini tranzacţionate. Iunie a fost a treia cea mai bună lună din ultimii 10 ani.

Logan şi Duster, fabricate de Dacia, au fost cele mai vândute modele, iar Renault Clio şi Skoda Octavia au fost cele mai vândute modele de import. În total, cele cinci mărci din top 5 deţin 60% din piaţa totală de maşini noi.

"Declinul diesel-ului pe piaţa maşinilor noi va continua, urmând trend-ul european unde apar tot mai multe interdicţii şi taxe pentru ma­şinile pe motorină. Datele APIA din Româ­nia arată că în cinci luni din 2019 diesel-ul a avut 25% din piaţa maşinilor noi, în timp ce acum un an ponderea acestora era de 39%. Şi ofertele de motorizări diesel s-au redus.

Autovit.ro: "Piaţa maşinilor second-hand ar putea ajunge la un milion de tranzacţii, până la finalul anului"

Tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern au depăşit pragul de 300.000 unităţi, înregistrând un avans de 13%, conform datelor Autovit.ro. Acestea indică faptul că cea mai bună lună a fost aprilie, cu peste 55.000 de maşini tranzacţionate, iar pragul de 50.000 a mai fost depăşit în alte trei luni.

Importurile de maşini second-hand au înregistrat o scădere de 7%, dar totalul de 217.000 de unităţi tranzacţionate este consistent şi a mai fost depăşit doar în 2017 şi 2018. Cel mai slab prim semestru pentru piaţa second-hand a fost în 2011, cu sub 45.000 de maşini.

Conform estimărilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, piaţa maşinilor second-hand din import poate atinge 400.000 de unităţi chiar şi dacă al doilea semestru va fi sensibil mai slab decât primul. Este foarte posibil ca şi reînmatriculările să aibă cel mai bun an din istoria lor, cu peste 550.000 de unităţi.

Ponderea maşinilor de peste 20.000 de euro a crescut constant, ajungând la 23% din total (faţă de 18% acum doi ani şi de 16% acum patru ani). Ponderea maşinior de sub 3.000 de euro a tot scăzut, spre 11% din total (faţă de 17% acum patru ani şi 15% acum doi ani).

Andrei Dumuţa, Business Manager Autovit.ro, subliniază: "Românii preferă tot mai mult să cumpere maşini de pe piaţa internă, iar tranzacţiile cu maşini noi şi reînmatriculările au cres­cut constant în ultimii 6 ani. Numărul maşinilor achiziţionate din străinătate a scăzut cu 7 procente. Tranzacţiile cu maşini electrice prezintă tot mai mult interes pe piaţa auto şi tind să înregis­treze valori record anul acesta, atât în ceea ce priveşte achiziţia de maşini electrice noi, cât şi second-hand. Anul trecut au fost înmatriculate peste 1.000 de unităţi, staţiile de încărcare se înmulţesc pe zi ce trece, iar programul Rabla Plus are buget mai mare de la an la an. Pentru prima dată în istoria programului, voucherele s-au epuizat, iar Ministerul Mediului a anunţat anul acesta o suplimentare cu 15 milioane lei pentru maşinile electrice şi hibrid. Creşte, aşadar, şi oferta producătorilor sau dealerilor auto, iar ideea deţinerii unei maşini electrice nu mai este una exotică pentru români".

În primele şase luni ale anului, pe Autovit.ro au fost înregistrate peste 100.000 de anunţuri noi, cele mai multe dintre ele fiind adăugate în lunile martie şi mai, conform studiului citat, care menţionează că 19.702 maşini au fost vândute deja prin intermediul aces­tei platforme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb