ÎN DATA DE 17 IANUARIE Acţiunile Chimcomplex se transferă din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată a BVB

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2022

Acţiunile Chimcomplex se transferă din Piaţa AeRO în Piaţa Reglementată a BVB

Titlurile se vor tranzacţiona sub simbolul CRC

Evaluarea bursieră a fabricantului de produse chimice se ridică la 7,5 miliarde de lei

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti, companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza şi listată în Piaţa AeRO, vor trece în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), începând cu data de 17 ianuarie, titlurile urmând să se tranzacţioneze sub simbolul CRC, conform unui anunţ de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

În urma transferului, Chimcomplex va fi a doua companie care va trece din Piaţa AeRO în cea Reglementată, după Bittnet Systems în iunie 2020.

"Ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Chimcomplex Borzeşti în Piaţa AeRO, sub simbolul bursier CHOB, este de 12 ianuarie. În data de 14 ianuarie va fi realizată decontarea ultimelor tranzacţii cu acţiunile companiei pe AeRO. Acţiunile Chimcomplex Borzeşti vor intra la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată în data de 17 ianuarie, sub un nou simbol bursier, CRC. Preţul de referinţă din 17 ianuarie pentru CRC va fi preţul de închidere al simbolului CHOB din ultima şedinţa de tranzacţionare a acestuia în cadrul SMT - Piaţa AeRO", se arată în comunicatul publicat pe site-ul BVB.

Operaţiunea de piaţă a fost realizată cu sprijinul casei de brokeraj Estinvest.

De menţionat că, potrivit unor comunicate din primăvară, Chimcomplex pregăteşte listarea şi la bursa din Varşovia, în aprilie încheindu-se prima etapă a acestui proces.

Anul trecut, acţiunile CHOB au avut o ascensiune impresionantă, pe alocuri parabolică, într-un context marcat de un cumul de factori, între care posibila listare la bursa din Varşovia, achiziţii ale preşedintelui Ştefan Vuza, rezultatele financiare şi, probabil, declaraţiile conducerii privind perspectivele companiei. Pentru primele nouă luni ale lui 2021, Chimcomplex Borzeşti a raportat un profit net de 422,21 milioane de lei, faţă de o pierdere de 32,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie ce apare pe fondul creşterii veniturilor din exploatare cu 126%, până la aproape 1,83 miliarde de lei, ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale a poliolilor, conform raportului companiei.

Ştefan Vuza deţine prin CRC Alchemy Holding, cu sediul în Amsterdam, 85% din Chimcomplex, în timp ce Statul Român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, are 9% din fabricantul de produse chimice. Evaluarea bursieră a Chimcomplex se ridică în prezent la 7,5 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Sa vezi creștere pana în martie.Prin februarie or sa anunțe și dividente ca sa atragă fondurile de pensii.

    1. Cea mai mare eroare acest transfer.

      Vei primi multe dividente.

      Ramane de vazut daca printre ele vor fi si dividende.

      Oricum ar fi, pretul este exagerat. 

    Poate ii cumpăra cineva pachetul lui Vuza și face oferta pt restul acțiunilor,pt delistare. O ia și pe asta Ameropa :)). ????

    Cred că va fi o mare țeapă și aceasta companie. Cotația a fost umflata cu peste 1100% într-un an, in aceeași perioadă tranzactionandu-se doar 1% din acțiunile companiei.

    Aceste cifre îmi dau de gândit și voi privi cum cotația va urma trendul negativ în perioada de după transfer! Succes celor care cred că aceasta se va duce la stele!  

    1. E super umflata! Free float foarte mic 3% efectiv. Deja e prea scumpă. Succes oricum!

      Cu asta suntem de acord toţi,nu se sesizează totuşi cineva de la ASF?Ce ar mai trebui să se întâmple?Este totul atât de evident,este clar că ceva se urmăreşte cu umflarea la cer a cotaţiei,probabil că tot felul de fonduri cu banii clienţilor acestora vor fi la ,,primire"... iar printre ele şi caţiva ... ,,investitori"...

    Free floatul 3%și Vuza cumpăra în draci pe la 3,5-6 lei pe acțiune! I se părea că nu e suficient de bogat, mai voia câteva zeci de mii de lei !

    Dividende de la Vuza? Imposibil ? A dat vreodată? Mută banii pe A1,A2 etc Impex SRL,pe Caromet, Iasitex este.etc,își reactiveaza societatea de avocatură prin care își reține consultații juridice și tot așa  

    1. CHOB a acordat dividende si in 2020 si in 2021

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb