ÎN DATA DE 28 DECEMBRIE Acţionarii Simtel sunt convocaţi pentru aprobarea unei majorări de capital

A.I
Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2021

Acţionarii Simtel sunt convocaţi pentru aprobarea unei majorări de capital

Operaţiunea se va realiza pentru asigurarea surselor de finanţare necesare în special în domeniul energiei verzi şi pentru continuarea proiectelor de dezvoltare cu partenerii actuali, conform convocatorului

Alte puncte aflate pe ordinea de zi se referă la achiziţii ale unor părţi sociale sau active ale altor companii şi contractarea unor împrumuturi în valoare de 20 milioane de lei

Acţionarii Simtel Team (SMTL) sunt convocaţi, la data de 28 decembrie, pentru aprobarea unei majorări de capital cu aport în numerar, în sumă de 0,14 milioane de lei, prin emisiunea a 0,7 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe titlu, conform convocatorului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Emisiunea de acţiuni noi se va face în două etape. În prima, titlurile vor putea fi subscrise şi vărsate de deţinătorii drepturilor de preferinţă, adică a investitorilor care vor avea acţiuni SMTL la data de 1 februarie 2022 (data de înregistrare) sau a celor care le vor dobândi în perioada de tranzacţionare a acestor, prin Sistemul Multilateral (SMT-AeRO) al BVB. Pentru dobândirea unei acţiuni noi, vor fi necesare zece drepturi de preferinţă, conform convocatorului.

"Preţul de subscriere va fi preţul mediu ponderat calculat pentru ultimele 30 de zile calendaristice anterioare datei de depunere a prospectului pentru aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, la care se va aplica o reducere de 25%", se arată în document.

Acţiunile care nu vor fi subscrise în prima etapă vor fi oferite în etapa a doua, în cadrul unui plasament privat.

"Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare în special în domeniul energiei verzi, pentru continuarea proiectelor de dezvoltare cu partenerii actuali - marile reţele de discountere, retaileri de amenajări interioare şi exterioare, peste 50 de proiecte fotovoltaice de implementat prin Electric UP, alte minim zece proiecte de 5-600 kW fiecare pentru companii din industrie, prelucrare şi servicii dar şi capacităţi importante în stadiul de negociere. Toate aceste proiecte sunt estimate a genera o creştere a cifrei de afaceri de peste 30% în 2022, ajungând la venituri de peste 75 milioane lei. Această creştere trebuie susţinută prin dezvoltarea stocurilor materiale, dezvoltarea echipei de mentenanţă şi vânzări la Cluj, Iaşi şi Timişoara. Totodată este vizată dezvoltarea a patru proiecte fotovoltaice, de aproximativ 80-100 MWp, (la Giurgiu 40-60 MWp, Ianca 8-10 MWp, Anina 20-25 MWp şi Plesoiu 1,5 MWp), proiectele astfel dezvoltate ready to build urmând să aibă o valoare de piaţă agregată de 4,8 - 6 milioane de euro, iar în situaţia în care ar fi construite 60-70 milioane de euro", se arată în convocator.

Pe ordinea de zi a adunării din 28 decembrie se mai află aprobarea unui plan multianual de stimulare a angajaţilor cheie pentru perioada 2022-2023, prin oferirea unor opţiuni prin care se pot primi, cu titlu gratuit, un număr de acţiuni emise de societate, care să reprezinte cel mult 2% din numărul total al acţiunilor Simtel, aplicabil la începutul fiecărui an din plan.

"Acţiunile care vor fi oferite se vor emite prin una sau mai multe majorări de capital social efectuate în acest scop", se arată în convocator.

De asemenea, pe ordinea de zi se află aprobarea cumpărării unui număr de 102 părţi sociale emise de ANT Power Energy, reprezentând 51% din capitalul social al acesteia şi din cota de participare la beneficii şi pierderi. Preţul de achiziţie este de 0,3 milioane de euro.

"Suma de 96.000 de euro va fi plătită de societate, în numerar, imediat după data adoptării hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor societăţii. Creanţa având ca obiect suma de 210.000 de euro, reprezentând restul din preţul părţilor sociale, se va converti în acţiuni emise de societate, care vor fi decontate într-o operaţiune de majorare de capital social efectuată în acest scop", se menţionează în convocator.

De asemenea, acţionarii vor avea pe masă aprobarea cumpărării unui număr de 20 părţi sociale emise de SMTL Solar Giurgiu, la preţul de 0,2 milioane de lei.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi se referă la aprobarea cumpărării unor active de la Termoelectrica SA, societate aflată în faliment, pentru un preţ total de 0,157 milioane de euro.

Nu în ultimul rând, se cere acţionarilor aprobarea contractării de către Simtel a unor împrumuturi în valoare maximă de 20 milioane de lei, suma de 15 milioane de lei urmând să fie folosită de societate pentru achiziţionarea altor companii, până la finalul anului 2023.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021 şi în prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproape 190 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Hai ca intra si astia in grupul sel ect a logofetilor cu acordarea de actiuni gratuite conducerii.

    Acum ne-am lamurit de tot. 

    1. Banditii astia ziceau in plasament ca folosesc banii atrasi si au 71 milioane venituri in 2022 iar acum cica vor alti bani ca sa ajunga la 75 milioane pe care probabil nu le fac nici pe alea!Pe la jumatea anului viitor o sa vrea alti bani ca sa ajunga acolo unde spuneau la plasament!Mno,bravo ficiori ne-ati tras clapa.Prost e ala de-o mai aduce bani sa-i faceti voi praf.

      Majorare ca si la 2Performant , care dupa ce au adunat banii , nu stiu ce au facut dar actiunea in loc sa creasca cum era normal sa se intimple , a scazut aproape la valoarea initiala de listare .

      Nu stiu cum gandesc actionarii majoritari , care sunt si in CA pentru ca in caz de nereusita ei pierd cel mai mult avand cele mai multe actiuni .

      Insa cel mai pagubos lucru pentru ei este ca pierd increderea celorlalti investitori pentru un timp indelungat .  

      Parafrazandu-l partial pe Sartre putem spune că anul 2022 va fi anul SOPurilor sau" nu va mai fi deloc" ! Probabil va fi criză mondială sau cu certitudine în România,( noi avem si crizatori de serviciu !), falimente ,buzunare goale si ne vom da in petic cu SOPurile!

      Vă spun sincermi-am lichidat 50% din portofoliu, dar mai am de gând încă 15% până la sfârșitul anului! Cât am câștigat, am câștigat n-am chef să văd cum mă prostesc ăștia îndrumați de brokeri de 2 lei

      Menționez totuși că acționarii de la această societate totuși valoroși că administratori!  

    ...

    1. LOL :)) Nici la RMN nu se vedea asa bine cum se prostesc investitorii cu palavre di piar

      ...

    hai ca incep sa plesneasca petardele..:))

    Stimata conducere Simtel,

    Actionarii, fie ei mai amabili sau mai vocali, merita transparenta si performanta din partea dumneavoastra.  

    Actionarii mici nu sunt bolovani legati de gatul conducerii, ci oameni cu putere de intelegere mai mica sau mai mare, care v-au acordat multa incredere si bani! 

    Spre deosebire de prea multe alte firme de pe Aero, precum AirClaim, Vifrana, Norofert, MAM Bricolaj, etc, etc, care au reusit sa-si strice imaginea si sa piarda increderea multor actionari (care acum vand in pierdere), compania dumneavoastra beneficiaza inca de o reputatie impecabila.  

    Din pacate pentru actionarii lor, companiile sus numite constata in ultima perioada ca increderea se castiga greu, se pierde usor si nu este sigur daca poate fi redobandita. 

    Ca sa parafrazez: unde incredere nu e, nimic nu e. 

    Actionati in consecinta si nu veti avea probleme sa va finantati compania pe bursa ani de zile de acum inainte.

    Va doresc succes! 

    1. Da! Actionarii sunt in extaz!

      In curand pe la 15 lei entuziasmul lor il va depasi pe al celor de la BNET.

      La 10 mai vand si de prin casa ca_sa sustina eforturile acestor oameni de incredere de a i imbogati cu forta.  

      pacat de SMTL ca adopta acelasi cacat amestecat sa dea bine precum BNET, foarte mare pacat

      Maaaaake Rasdaq great agaaaaainnnn!

      Sunteti in eroare dle.

      Increderea e pentru babe si fete virgine.  

      In afaceri se discuta despre profesionalism. Cele doua se exclud reciproc. 

      Deci va rog nu mai amestecati mere cu cartofi. 

      Iar profesionalismul naste incredere, deci una o genereaza pe cealalta.

      Va rog nu mai puneti boul inaintea carului. 

      da' cum se face? punem carul inaintea boului? hmm

      Sper ca nu sunteti parte din conducerea vreunei companii de la BVB. Nu de alta, dar dupa cum actioneaza, cei care conduc societatile enumerate de cel cu opinia 4 gandesc ca dumneata.

      Nu doar ca profesionalismul si increderea nu se exclud reciproc, dar intre ele exista relatie tip cauza - efect.  

      Increderea, ca si reputatia, deriva din profesionalism.

      Daca mai multi de pe BVB ar pricepe asta, n-am mai avea atatea tzepe, atata aroganta si aere de mari antreprenori din partea celor care conduc discretionar societatile, uitand de obligatiile fiduciare pe care le au in fata actionarilor.  

      A vrut sa vorbeasca din carti dar n-avea profesionalismul la indemana,cazuse de pe masa.

      Proverbul spunea "nu pune carul inaintea boilor".

      Eu am redus numarul de boi la cel cuvenit, iar exprimarea este cat se poate de corecta. 

      "nu pune carul inaintea boilor" # "nu pune boul inaintea carului" => [if ("nu pune carul inaintea boilor") = "correct", then ("nu pune boul inaintea carului")="incorrect"]

      Te rog, nu-l mai chinui! E de ajuns ca se straduie din rasputeri sa cautioneze o golanie si nu face decat sa-ngroape si mai tare proprietarii(aia 3'singurii,restul actionarilor se vede ca-s doar butaforie in piesa asta prost regizata)

    Un rol important in stabilirea schemelor de finantare au SSIF- urile care le-au promovat pe AeRO. Pana aici nimic in neregula. Golaneala incepe atunci cand supraevalueaza societatea, mentin pretul sus si fac majorare de capital cu aport in numerar la pretul mediu al ultimelor 30 de zile calendaristice anterioare depunerii prospectului de emisie la ASF. inainte si in timpul perioadei se baga ''pompe'' in presa economica si se fac tranzactii smechere ca sa iasa pretul mare. Pai de la valoarea nominala de 0,2000 lei si pana la 25,0000 lei in cazul SMTL va dati seama cat este prima de emisiune? Ce fac ei cu banii acestia? Cumpara niste SRL-uri basite intro totala lipsa de transparenta. In timp ce actionarii vor fi periodic chemati sa cotizeze, ''angajatii cheie'' vor primi optiuni pentru gratuite. Acum ati inteles de ce este prima asa de mare? Poftim respect actionarule!

    1. inainte si in timpul perioadei se baga ''pompe'' in presa economica si se fac tranzactii smechere ca sa iasa pretul mare.

      - - 

      De acord cu cele descrise de tine, dar scenariul poate fi imbunatatit in dauna si mai mare a micilor actionari si spre castigul suplimentar al celor care ar trebui sa conduca societatea, nu sa faca jocuri pe bursa. Inainte sa bagi "pompe" in presa economica, de ce n-ai baga "bombe" si in presa si in raportarile tale financiare ?? 

      Uite de exemplu, Norofert ... bagi pompe in primavara, capitalizezi compania la supra-pret in timp ce actionarul majoritar Popescu isi vinde drepturile de preferinta si incaseaza sute de mii de euro. Misiune indeplinita !! 

      Apoi, vin bombele una dupa alta cu audit prost, America care e departe, China care e si mai departe si uite asa duci pretul la vale. Dai un raport la T3 care este asa de bine formulat incat explicatiile oferite pentru scaderea profitului in loc sa lamureasca, mai mult ii incurca pe actionari si creezi panica si vanzari in disperare. Intre timp, aceeasi conducere sta pregatita sa intre la cumparare IEFTIN pe la vreo 4-5 lei, chipurile ca sa salveze compania, ca doar tot actionaru' stie ca atunci cand insiderii se raporteaza cu 'buy' - asta e semnal bun pentru evolutia ulterioara a pretului, nu? Iarasi profit personal, iarasi misiune indeplinita pentru conducere !! 

      Apoi iar pompa din primavara 2022ca sa pregatim noul mcs, urmata iar de vanzare de drepturi de catre Popescu. Misiune indeplinita !! 

      Si uite asa actionarii mici sunt exasperati ca nu pricep ce se intampla, iar cel mare profita in extremele de pret, ca doar a invatat carte de la fostii lui consilieri BNET.

      Ne-am prins cum ganditi dlor "manageri" - investitori din companii recent listate ... Lasati prostiile si faceti ce scrie in fisa de post, nu jocuri pe bursa cu actiunile companiei voastre ca ramaneti o nota de subsol in istoricul si asa trist al bursei ! 

      toti isi vand drepturile, aranjeaza pretul actiunii ca sa le vanda la pret cat de mare(la SAFE ny s-a mai putut ieri, au ramas pe raft la 0,04).La AG ridica bid mult peste next best bid de zici ca i traderul de la MILK(probabil cel mai lipsit de imaginatie din univers). In mintea lor au senzatia ca se inciloneaza restul in spatele lor si apoi le rastoarna actiunile.

      Toate astea cu majorari o sa scada mult de la cotatiile de azi fie si numai daca luam in calcul ca o sa le creasca nr de actiuni. Nu asta ar fi problema ci permanentele dovezi ca au fost listate doar ca sa se mulga piata de bani care sa se toace discretionar si de catre oameni care nu au avut niciodata exercitiul unor investitii mari, al urmaririi unui return. Nu le pasa nici macar sa explice ce au realizat.  

      Au organizatii cat un aprozar pe corporate sau financiar dar ei se angajeaza in cate 10-15 tranzactii deodata. Brusc niste antreprenori de nisa le stiu pe toate in M&A si fac cat 5 firme de consultanta la un loc. 

      Isi dau apoi actiuni discretionar sau se reimpropietareasc vanzand drepturi, actiuni cand toarna numai minciuni si rascumparand peste un timp cand au dezamagit crunt piata si lumea cauta sa scape de ele.  

      Daca SMTL, NRF au capitalizari uriase, oare unde se duce actiunea cand mitraliezi cu majorari, obligatiuni si dai sau nu rezultate pe care nu stii nici sa le scrii?! 

      Alt aspect este imbirligarea multor asemenea noi listate. Convocatoare facute de aceeasi persoana, comunicate la bursa la fel, de PR la fel. Emblematic este ca mai toate au calculat gresit la ce pret se subscrie si cate drepturi trebuie. Cititi eratele pe banda rulanta din ultimele 10-15 zile. 

      La rezultate trebuie iar erate la toate, dar se dau numai la unele.  

      Firme care stiau sa faca si ele cate ceva dar le-au zis unii ca trebuie sa'scaleze' si ca e momentul sa ia'banii ieftini din piata'. Executia? Pitici pe picioroange care se cred Messi.

      Pariez pe niste scaderi foarte mari pe noul Rasdaq 2007 (deja cele mai multe au 30-50% din maxime) si chiar insolventa la cele cu obligatiuni scadente in 2-3 ani. Nu vad cum le vor rostogoli la dobanzile de atunci cand se va vedea cu ce marje lucreaza cand deja s au plafonat(la unele nu mai merge povestea cu growth la un an dupa listare).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb