ÎN DATA DE 8 SEPTEMBRIE Acţiunile Adiss intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 6 septembrie 2021

Acţiunile Adiss intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de 25,5 milioane de lei

Acţiunile Adiss, companie de inginerie din ţara noastră specializată în domeniul tratării şi epurării apei, intră la tranzacţionare în piaţa AeRO începând cu data de 8 septembrie, sub simbolul bursier ADISS, se arată într-o informare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania vine în piaţă cu o evaluare anticipată de 25,47 milioane de lei, conform preţului la care s-a derulat plasamentul privat ce s-a derulat în luna iunie. În cadrul operaţiunii, compania a emis 4,24 milioane de acţiuni noi, prin care a atras de la investitori 6,36 milioane de lei.

Potrivit memorandum-ului de listare întocmit de Goldring, fondurile atrase vor fi folosite pentru: crearea unui business unit de proiectare şi consultanţă tehnologică pentru lucrări de infrastructură apă cu accentul pe noi tehnologii orientate spre îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea amprentei de carbon - un million de lei; consolidarea unei poziţii dominante pe piaţa epurării şi extinderea pe piaţa tratării apei şi capital de lucru - patru milioane de lei; crearea unui business-unit pentru vânzarea online de produse destinate îmbunătăţirii calităţii apei - jumătate de milion de lei; continuarea procesului de digitizare completă a activităţilor companiei - jumătate de million de lei.

În ceea ce priveşte dividendele, în memorandum se menţionează că emitentul va ţine cont de nevoile de finanţare ale companiei, de implicarea acesteia în noi proiecte sau posibile achiziţii, urmărindu-se un echilibru între politica de investiţii şi cea de dividend, ţinând cont şi de aşteptările investitorilor. În 2018, compania a distribuit dividende de 0,25 milioane de lei, în 2019 de 0,3 milioane de lei şi în 2020 de 0,2 milioane de lei.

Pentru jumătatea acestui an, Adiss a raportat venituri din exploatare de 20,08 milioane de lei, cu 26,3% peste cele din primele şase luni ale lui 2020, în timp ce cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 19,69 milioane lei, în creştere cu 27,3%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. În aceste condiţii, Adiss a obţinut, în primele şase luni ale anului, un profit din exploatare de 0,39 milioane de lei, cu circa 9% mai mic decât cel din prima jumătate a anului trecut.

Pentru acest an compania previzionează venituri din exploatare de 49,69 milioane de lei, care vor creşte treptat în fiecare an şi vor ajunge la 68,57 milioane de lei în 2025. Conform estimărilor, rezultatul din exploatare se va ridica la circa 4,24 milioane de lei în 2021, urmând să ajungă la 6,98 milioane de lei în 2025.

Acţionarul majoritar al companiei este Cristian Raţ, ce deţine 75% din Adiss. Conform memorandum-ului, Cristian Raţ nu îşi va dilua participaţia la companie prin vânzare de acţiuni în primele şase luni de la listare.

Cu o experienţă de peste 28 de ani în ţara noastră, Adiss a proiectat şi executat peste 300 staţii de epurare, care deservesc aproximativ 700 de comunităţi ce reprezintă 2,5 milioane de oameni, însemnând 40 de milioane de litri de apă curăţaţi zilnic.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Păcat! Vine într-un moment prost!

    1. adicatelea prost e momentu de cumparare pentru gulibili ???

      Pentru aia de nu stiu ce inseamna gulibil: gullible (eng) = credul (rom).

      Ca asa-i in limba romana, precum in fotbal: nu trebuie gandit cu capul, trebuie dat si cu piciorul, sa se rostogoleasca cuvintele prin romgleza moderna! 

    sa speram, ca nu vom mai vedea evolutia APP(pe sleau implozia), oricum la prima vedere , domeniul

    de activitate e mai previzibil, ceea ce cred ca va da o oarecare stabilitate, uitandu-ne la cifre neatractiv deocamdata... 

    O alta listare irelevanta, precum articolul si prezentul comentariu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb