ÎN DOAR A DOUA ZI DE LA INTRAREA LA TRANZACŢIONARE Directorul Air Claim şi-a vândut pachetul de acţiuni deţinut înainte de listare la companie

A.I.
Piaţa de Capital / 27 iulie 2021

Directorul Air Claim şi-a vândut pachetul de acţiuni deţinut înainte de listare la companie

Actualizare - Conducerea Air Claim nu va mai vinde acţiuni ale companiei până în februarie anul viitor

Conducerea Air Claim, formată din preşedintele George Tunescu, directorul general Mihail Coteş şi membrii Consiliului de Administraţie, şi-a luat angajamentul ca, începând de astăzi şi până la data 20 februarie 2022, să nu efectueze tranzacţii de vânzare cu acţiunile CLAIM deţinute sau care urmează să fie dobândite, conform unui raport al companiei publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

"Pentru evitarea oricărei confuzii, se clarifică faptul că preşedintele Consiliului de Administraţie, directorul general şi membrii Consiliului de Administraţie se angajează că nu vor efectua tranzacţii de vânzare până la data sus-menţionată, însă îşi păstrează dreptul de a efectua tranzacţiile de cumpărare oricând în afara perioadelor închise, inclusiv anterior datei sus-menţionate", se arată în comunicat.

Astăzi, la ora 12:45, acţiunile CLAIM se tranzacţionau la preţul de 10,3 lei, în scădere 8,85%, valoarea transferurilor fiind de 1,37 milioane de lei.

A.I.

---

Mihail Coteş, directorul general al Air Claim (CLAIM), companie ce a debutat vineri în piaţa AeRO, şi-a vândut ieri întregul pachet deţinut la companie înainte de listare, după cum reiese dintr-un comunicat al emitentului postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, Mihail Coteş a vândut ieri 182.000 de acţiuni CLAIM, echivalentul a 4,13% din companie, adică exact că pachetul deţinut de acesta înainte de listare, conform datelor prezentate în memorandum. Preţul agregat de vânzare al acţiunilor a fost de 14,2506 lei. Air Claim este o companie înfiinţată în 2018 care facilitează obţinerea de despăgubiri pentru pasagerii transportului aerian, iar Mihail Coteş este titularul cabinetului de avocatură cu care colaborează societatea pentru recuperarea creanţelor cesionate.

De menţionat că, în 23 şi 26 iulie, CEO-ul Air Claim a cumpărat 5.700 de acţiuni ale companiei, conform comunicatelor de la BVB. Tot în data de 23 iulie, prima zi de tranzacţinare a acţiunilor CLAIM, George-Daniel Tunescu, preşedintele Air Claim, a vândut 77.200 de titluri ale companiei, la un preţ agregat de 13,172 lei/acţiune. Anterior listării, preşedintele Air Claim deţinea 41,32% din societate.

Acţiunile Air Claim au intrat vineri la tranzacţionare în piaţa AeRO, după ce anterior compania realizase un plasament privat, prin care strânsese de la investitori 2,4 milioane de lei. Operaţiunea, prin care Air Claim a vândut 400.000 de acţiuni noi, s-a derulat la finele lunii mai, preţul fiind de 6,21 lei/acţiune. Ieri, titlurile CLAIM au încheiat sesiunea bursieră la 11,3 lei, cu 82% peste cel din plasament.

Cel mai mare acţionar al companiei este Angela Pârlea, ce deţine 45,45% din Air Claim.

Opinia Cititorului ( 39 )

  1. Cata incredere in viitorul companiei sa aiba daca vinde in secunda 1?

    Ma rog, chiar si asa, cine se baga la CLAIM? 

    1. "Companie?" - un cuvant cam pretentios pentru Claim.

      La pretul asta orice om intreg la minte ar fi vandut. Nu e vorba de incredere ci de oportunitate. El a fost destept iar prostul este de cealalta parte a tranzactiei.

      Nu trebuiau lăsați sa vândă cel puțin 6 luni de la listare. Ăștia abia așteptau sa încaseze banii. Acum le răscumpara la 8 lei.

      Cadou de la ASF care "reglementeaza" piata.

      Mai degraba o reguleaza. 

    Un indiciu extrem de relevant pentru ceilalti investitori.

    1. E o confirmare, nu un indiciu.

      Da, un indiciu elocvent. Desteptii vand si prostii cumpara. Asta este singurul indiciu pe care il vad aici.

    Cine a citit prospectul a inteles ca, de fapt, cumpara o "foaie alba de hartie". tot profitul acumulat in 3 ani a fost "imprumutat" actionarilor si in primavara anului asta s-au declarat dividende care au off-set-at creantele din bilant. astfel, la data din PP CLAIM avea capitaluri proprii aproape zero, iar pe partea de active doar masini finantate prin niste credite bancare, masini probabil ale patronilor. s-a cumparat pe "perspectiva" un business imoral care se bazeaza in principal pe lipsa de cunoastere a oamenilor. EC 261 si practicile liniilor aeriene permit trimiterea cererilor in baza EC 261 direct catre companii, iar despegubirile se acorda fara nici un fel de comision. Evident, exista si dispute, acolo intradevar CLAIM ar fi avut un rost, dar doar acolo. Doar ca main business-ul lor nu este asta, ci sa "traga" despagubirea in contul lor iar apoi sa vireze suma catre client, mai putin comisionul. Oricum perspectiva este fragila, oricand CE putand sa schimbe legislatia si sa oblige companiile sa vireze automat banii catre clienti, eventualele dispute urmand sa fie solutionate cu o autoritate CE.

    1. multumesc, Warren

      esti de la concurenta

      firma are mai multe afaceri si va creste cu birouri pe cele mai mari aeroporturi din luim  

      nu sunt de la concurenta, doar am citit prospectul. nici macar ei nu afirma ca "vom creste cu birouri in cele mai mari aeroporturi din lume", spun doar ca vor creste cu o prezenta fizica in aeroporturile din Romania, cunoasterea legislatiei locale fiind considerat principalul avantaj competitiv. dar este mai usor sa scuipi pe internet, dupa ce bagi banii ca fraierul, decat sa citesti atent un prospect

      sunt in discutii si vor semna contracte cu aeroporturi mari din lume

      bine

      Ei, cum stau unii cu ochii larg inchisi iar gandurile le zboara la profituri rapide fara nici macar cel mai mic efort intelectual ... Da, sigur, CLAIM va cuceri lumea de trei ori, si pe fata si pe dos, iar apoi o sa iti poti vinde actiunea cu 25 de bani, daca esti norocos. Mult succes!

    Nu trebuiau lăsați sa vândă cel puțin 6 luni de la listare. Ăștia abia așteptau sa încaseze banii. Acum le răscumpara la 8 lei.

    1. Nu e sigur ca le mai rascumpara acum, mai au de vandut si apoi vine efectul de turma si or vinde toti.Cand va fi pe la vn (valoarea nominala) vor lua inapoi tot,eu asa as proceda in locul lor.

    firma va avea profituri mari, am facut achizitii la 12 si astazi cu 9 lei, peste 1 ani le voi vinde cu 30 de lei

    1. Peste 1 an te vei uita la ele ca milogul !

      Ce te face sa crezi ca este o companie buna?

    daca a avut nevoie de bani a vandut, cine a cumparat o sa vanda mai scump peste un an sau doi si se merita investitia, castigul este mai mare decat la banca cu depozit

    1. esti cam tampit..... la banca este garantat, aici o sa plangi, zero barat ce esti.

      daca asa vorbesti inseamna ca nu cunosti cum functioneaza bursa si cum cresc actiunile daca ai educatie financiara, iti recomand sa citesti carti in acest domeniu sa te dezvolti

    Si sta ciobanasul mioritic cu barba in toiag, uitandu-se lunga in zare in timp ce cugeta adanc: sa fie tzeapa? sa nu fie tzeapa?

    Nu e, dragii mei, nu e tzeapa ci e ditamai tzeapa! 

    Exact ce spuneam mai sus. Acum se obliga sa nu mai vândă pana în martie 2022. Acum doar or sa cumpere. În 2 luni ajunge 14 lei.

    1. vezi ca doar cei din CA si-au asumat obligatia (daca poti sa ii crezi). doar ca doamna Parlea, care are 45% dintre actiuni, nu este in CA si nu si-a luat acest angajament, asa ca va poate parli orcand. Iar dupa ce va parleste Parlea, pune Tunescu tunul pe voi dupa ce expira perioada :))))

    Dacă, Tunescu nu-l dă afară astăzi pe CEO Cotes n-am facut nimic! Acest avocat nu are pic de bun simț! Spaguieste pe călători în toate modurile posibile: le cere cam 1300 lei sa-i reprezinte in proces ( enorm) sau dacă acceptă varianta unei despăgubiri rapide le oferă 60 € la un bilet de 600€ ! De necrezut!

    Are și o variantă de rezervă că după proces,după 8 luni, să nu dea nimic motivand că nu i-au dat adresa corectă!!! 50% din cazuri spun în prospect sunt de acest tip !! Ce om e ăsta? 50% din oameni nu-și cunosc adresa sau contul bancar? 

    Un individ de teapa ăstuia va hotărî în martie să dea gratuite 5% la CEO peste cât a avut!

    Dă-l afară dle că te va ruina!  

    1. Cum sa-l dea afara, pai care alt avocat e mai bun decat ala de este imoral impreuna cu tine, in acelasi timp si pentru acelasi scop?

      Lasa-l, nene, sa-l pastreze, ca e bun un borfas la casa hotului! 

      Tareeee.....raspunsul, cine se aseamana se aduna oare ?

    ...

    1. cine ii pune pe vanzatori sa vanda ieftin ?

      nu e gresit daca cotes sau cineva din firma cumpara cu pretul care este pe bursa  

    Zicea Buffett că el nu cumpăra acțiuni de la niște smenari ( evident el se referea la principii etice)

    Păi nu era clar la avocatul ăsta și CEO( !!) că jupuieste niște oameni si așa necăjiți! Cum să le dai bă 10% din valoare bilet și de multe ori nimic? O societate care s-a născut pentru că Tunescu a fost păgubit, de atunci și el devenind un tunar! 

    Deci, dacă ăștia 2,ori mai fi și alții se comportă mizerabil cu niște necăjiți, pot avea scrupule cu noii acționari?

    Tunescule ideea ta e praf, dă-l afară pe avocat! Cum crezi că ăsta va lucra acum fără câștigurile unui acționar ? E greu, vei suferi mult dar dă-l afară! 

    1. Deci doamna Angela mai are actiuni de 3,8 mil euro la pretul actual si dansa poate vinde, ca nu s-a angajat va nu o va face. Si la 6 lei daca vinde tot incaseaza 2,4 mil euro cu 40% din mareata companie cu 4 angajati pe care maine o poate replica oricine. Teapa secolului!

      te iei dupa altii si nu citesti docomentele firmei sa vezi ce viitor are

      te lasi manipulat de concurenta  

    firma asta e foarte buna si face profit mare, peste 2 ani voi putea sa vand la valoare de 100 milioane euro si se poate castiga de 10 ori banii investiti acum

    nu va luati dupa cei care nu stiu cum cresc actiunile la bursa 

    Cel mai mare tun mobiliar de pe AeRo (pana in prezent). Partea buna pentru cei intrati in plasament o reprezinta pretul din piata inca superior celui de subscriere.

    1. Foarte bine spus, un "SRL" cu angajati de-i numeri la degetele unei maini, si multi creduli(spre norocul lor INCA pot iesi pe plus), tre sa recunosc ca au avut poveste de sentiment, ce a prins la bibani, pacat ca AeRo devine o tocana ieftina(sens figurat desigur),in ritmul asta, ori brokeri fac evaluari corecre si nu-si .ai bat maciuca de clientii din portofoliu, ori usor usor se inmoaie chifla, doar tampit sa fii sa mai cumperi companii supraevaluate, cand sandramaua mondiala iar incepe sa se clatine, o sa vedem corectii la basinile astea supraevaluate de o sa ajungem sa tranzactionam la 50 de bani bucata....

      actiunile bune intotdeauna vor creste si vor aduce profituri frumoase actionarilor

      Da,dar nu în România. De un an am ieșit total din bvb.Parodie de bursa. Încearcă să descarci un portofoliu mai solid.Politicienii nu sunt interesați de a dezvolta bursa și in general nimic in tara asta.Din când în când la presiunile de afară sau la lobiul(șpagă)unor grupări de interese mișcă ceva .Nu mai bag un ban aici,sunt oportunități serioase pe burse consacrate unde poți vinde -cumpara instant pachete de milioane la comisioane mai mici ca în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb