ÎN DOSARUL SIF BANAT-CRIŞANA Avocatul Ion Cazacu: "Procurorii nu i-au adus la cunoştinţă nicio acuzaţie domnului Papalekas"

LOREDANA DUMITRAŞCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 decembrie 2014

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Actualizare 14:36 Papalekas a plecat de la DIICOT

Omul de afaceri Ioannis Papalekas a părăsit, în urmă cu puţin timp, sediul DIICOT, însoţit de avocatul său, Ion Cazacu.

Domnul Ion Cazacu a declarat, pentru ziarul BURSA, că Ioannis Papalekas va fi audiat în fiecare zi de către procurori, până când aceştia se vor convinge că este nevinovat. Potrivit avocatului, omului de afaceri grec nu i s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie.

---

Actualizare 10:46

Ioannis Papalekas a revenit, în această dimineaţă, la sediul DIICOT, însoţit de avocatul său, Ion Cazacu.

Omul de afaceri urmează să fie audiat de procurori în dosarul delapidării SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, în care Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv săptămâna trecută. Avocatul Ion Cazacu a spus că nu face declaraţii.

---------

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a dat declaraţii în faţa procurorilor şi ieri, în cazul delapidării SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, în care Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv, săptămâna trecută.

Ioannis Papalekas a fost la DIICOT însoţit de avocatul său şi a adus cu el o sacoşă plină cu documente.

Cunoscut drept "vulturul fără chip", Papalekas a trecut aproape neobservat de jurnaliştii din faţa sediului DIICOT, iar după audieri a părăsit clădirea pe o altă poartă.

Omul de afaceri este urmărit penal de procurorii DIICOT pentru complicitate la delapidare.

Potrivit referatului procurorilor, în contextul listării Globalworth, fondul de investiţii imobiliare înfiinţat de Papalekas, acesta s-ar fi înţeles cu Dragoş Bîlteanu ca SIF1 Banat Crişana şi SIF4 Muntenia să investească în unităţile fondului. Ulterior, fondul a preluat Bucharest Tower Center, din Piaţa Victoriei, unde Dragoş Bîlteanu controla 50% din acţiuni.

SIF Banat-Crişana a contrazis informaţiile din referatul procurorilor, transmiţând că nu a tranzacţionat niciodată, nu a deţinut şi nu deţine nici în prezent acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments.

Prin Globalworth, Papalekas a făcut foarte multe achiziţii pe piaţa din România, inclusiv clădirea Nusco Tower, unde avea sediul Volksbank.

Recent o publicaţie din Grecia a scris că Ioannis Papalekas a cumpărat un club în insula Mikonos. Publicaţia citează surse din România care îl caracterizează pe Papalekas ca fiind "fără scrupule" în afaceri şi capabil să "miroasă" oportunităţile care aduc profituri. "În România, este considerat lider al pieţei imobiliare", se arată în publicaţia citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dar indirect prin sutele de firme controlate si alte imprumuturi acoperite SIFBanat Crisana a detinut si detine acţiuni emise de fondul Globalworth Real Estate Investments ???

    1. la SIF IMOBILIARE s-a cautat?

      La ADMINISTRARE IMOBILIARE s-a cautat? 

      Ce ti-e si cu holdingurile astea, care se administreaza atat de avantajos din Cipru si Guernsey, asa fara obligatii clare de raportare, fara supraveghere nationala, deh sunt mentionate ca riscuri;  

      actionari ca SIF1 si SIF4, cu analistii lor titrati si bine platiti, hihhihohuha, care chiar daca stiu a citi nu indraznesc sa aiba o opinie;  

      si administratori cum sunt secretarele lui Bilteanu si a lui Lakis (a se vedea ADMINISTRARE IMOBILIARE), face ca banul micutului actionar sa stea la dispozitie in toata splendoarea lui; 

      Bravo Papalekas, din combinezonul asta esti pe departe, cantitativ vorbind, cel mai mare si calitativ evaluand, cel mai tare.  

      Συγχ^ 5;ρητή` 1;ια στο υψηλό τερο επίπε δο 

      πλ_ 9;ίαρχ_ 9;ς Παπαλ έκα

      Vreau si eu sa stiu ce ai ce zisei pe greaca asta doar poate ma imprietenesc cu Papalekas...doar una ca mine mai poate sa-i arate unde e "nelu" dupa ce burta are...Vulturu fara OUA ar trebui sa i se spuna.

    Daca dupa doua zile nici macar sub control judiciar nu l-au pus, inseamna ca nu au mare lucru.

    Asa cum ridica intrebarea miniflu, e posibil ca banutii sa nu fi venit din SIF1 direct, ci din SIF Imobiliare sau alte societati afiliate SIF1. Dar, daca ne uitam ca SIF4 a bagat banii direct in GlobalWorth (si a si raportat), de ce s-ar fi complicat SIF1 sa faca altfel? Ca, pana la urma, o investitie in actiuni Globalworth era mai usor de aparat de Bilteanu decat cumpararea hotelului sau a obligatiunilor Romenergo. 

    O sa vedem, dar e clar ca daca aveau ceva, il retineau sa il bagau sub control judiciar. La fel, daca el se stia cu musca pe caciula, nu se mai intorcea in tara pana se calmau lucrurile.

    Asa cum ziceam si in alte dati - sper ca dosarul sa fie mai bine documentat in cazul lui Bilteanu si Najib Lakis. Altfel, daca si acolo chestiunile sunt subtiri, si aia vor fi achitati. Ma rog, au fost scosi din SIF 1 si pusi de-o parte, dar cine i-ar impiedica apoi sa revina? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb