• Mandatul actulei conduceri executive expiră în data de 19 aprilie
• "Avizele celor trei membri ai Directoratului îşi vor menţine valabilitatea pe toată perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia", susţine SIF Transilvania
SIF Transilvania (SIF3) a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în contencios administrativ, formulată în contradictoriu cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), prin care solicită instanţei, să constate că supraveghetorul pieţei, nu a răspuns în termenul legal la solicitarea SIF-ului de aprobare a membrilor Directoratului, conform hotărârii Consiliului de Supraveghere din data de 15 ianuarie, se arată într-un raport al societăţii din Braşov remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Atunci, Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas au primit din partea board-ului SIF3 noi mandate de patru ani în Directoratul societăţii, începând cu 20 aprilie 2020, în condiţiile în care actualul mandat expiră în data de 19 aprilie acestui an.
De asemenea, SIF Transilvania cere instanţei să oblige ASF să emită un aviz de aprobare a membrilor Directoratului conform hotărârii Consiliului de la începutul anului, în baza documentaţiei depuse la supraveghetorul pieţei, în data de 16 ianuarie 2020.
În plus, SIF-ul susţine că, prin efectul Decretului Preşedintelui României nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, coroborat cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare aduse de OUG nr. 34/26.03.2020art. 332, şi cu Decizia nr. 24 din 06.11.2017 a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.153/19.02.2018, avizele celor trei membri ai Directoratului îşi vor menţine valabilitatea pe toată perioada stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.
Situaţia de la nivelul conducerii SIF Transilvania este foarte tensionată, în condiţiile în care, recent, o parte a Consiliului de Supravegherel-a revocat din funcţia de preşedinte al Directoratului pe Mihai Fercală, precum şi decizia board-ului din 15 ianuarie.
Dar, Mihai Fercală susţine că, de fapt, este vorba despre un Consiliul paralel, ale cărui decizii sunt ilegale, în condiţiile în care Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru al board-ului, ca urmare a cercetării penale "in personam" în două dosare, ceea ce contravine unor regulamente ale ASF, a Actului Constitutiv al SIF Transilvania şi a unui articol din Codul Civil.
"Numirea unui alt Directorat al SIF Transilvania, condus de Marius Moldovan, este ilegală", ne-a transmis Mihai Fercală săptămâna trecută.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 17.04.2020, 06:24)
...
2. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 17.04.2020, 08:21)
...
3. Paralel
(mesaj trimis de Fercalezului în data de 17.04.2020, 12:32)
Singurul paralel ești tu. Conducerea paralele o exerciti tu și cu ai tai fercalezi!
Asteptam cu interes sa te prezinți la locația de pe bvd Grivitei nr.24 ! LMA
4. fără titlu
(mesaj trimis de Petre în data de 17.04.2020, 16:22)
Fercala, ai depasit deja orice limita si se observa de la o posta ca ai ceva probleme.
Oameni buni, cei care aveti putere de decizie, opriti-l pe acest om, ca distruge piata de capital din Romania! El crede ca numai deciziile care-i sunt favorabile sunt legale, orice nu-i convine lui este ilegal. Este in stare sa dea in judecata si instantele judecatoresti care vor da decizii impotriva lui. Nu stiu ce este in capul acestui om.