ÎN LOC SĂ LE PLĂTEASCĂ ORELE SUPLIMENTARE, Ministerul Justiţiei introduce recompense morale pentru poliţiştii de penitenciare

Gheorghe Iorgoveanu
Politică / 30 august 2019

Ana Birchall

Ana Birchall

Sorin Dumitraşcu, preşedinte FSANP: "Proiectul de ordin prevede o premiere de tipul celor de sfârşit de an şcolar"

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care prevede acordarea de recompense morale pentru poliţiştii de penitenciare cu rezultate deosebite, precum şi acordarea, la absolvire, a unor recompense materiale de maximum 500 de lei pentru şefii de promoţie. Conform proiectului respectiv, "Poliţiştilor de penitenciare li se pot acorda următoarele recompense:

a) mulţumiri;

b) felicitări;

c) însemne onorifice, diplome de merit şi distincţii;

d) titluri de onoare. (...)".

Angajaţii din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu sunt mulţumiţi de viitorul ordin şi consideră că ministrul Ana Birchall ar trebui să găsească bani pentru plata celui aproape un milion de ore suplimentare efectuate de ei în anii trecuţi, precum şi pentru actualizarea normei de hrană.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat pentru Ziarul BURSA: "Proiectul de ordin prevede o premiere de tipul celor de sfârşit de an şcolar. Noi nu avem bani pentru salarii până la sfârşitul anului, nu ni s-a actualizat norma de hrană, nu ni s-au plătit orele suplimentare, iar ministrul se ocupă de mulţumiri, felicitări şi diplome. Ar trebui să nu mai refuze dialogul cu sindicatele, să dispună angajarea unui număr important de poliţişti de penitenciare pentru a reduce deficitul acut cu care ne confruntăm şi pentru a reduce semnificativ numărul orelor suplimentare. Este nevoie de recunoştinţa statului, de mulţumiri şi felicitări, dar după ce respecţi angajatul, plăteşti munca depusă de acesta şi îi creezi condiţiile optime pentru a-şi desfăşura activitatea".

Conform proiectului de ordin, absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior pentru pregătirea poliţiştilor de penitenciare - curs de zi, declaraţi "şef de promoţie" pe facultate, li se acordă, din bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, recompense materiale constand în premii în bani şi/sau obiecte. Valoarea recompenselor acordate nu poate depăşi 500 lei pentru un absolvent.

Conform documentului, pot fi recompensaţi poliţiştii de penitenciare care nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare, iar recompensele se acordă la propunerea fundamentată şi motivată în scris a şefului ierarhic nemijlocit.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Politia Romana este super corupta si total deprofesionalizata, guvernarea P.S.D., a scos profesionistii din sistem si a adus, numai piloshi, sphagari, amante. Capul rautatilor a fost iubirea secreta a puscariashului Liviu Nicolae Dragnea, rapandula Carmen Dan.

    Mai bine va respectați promisiunea făcută și chemați la dialog toți reprezentanții angajaților din penitenciare, nu doar pe cei care stau la pozat cu dvs.

    La ultima ședință a-ți omis sa chemați la dialog și pe reprezentanții a celor 3000 de membri FSANP. Este o decizie discriminatorie!! Ne vrem drepturile salariale!!

    Cu un mulțumesc nu ne putem întreține doamnă. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb