ÎN LUNA MAI A ANULUI 2022: ANPC a înregistrat un număr de dosare de insolvenţă personală egal cu cel din întregul an 2021

E.O.
Miscellanea / 19 mai 2022

ANPC a înregistrat un număr de dosare de insolvenţă personală egal cu cel din întregul an 2021

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a organizat, astăzi, o întâlnire de lucru referitoare la proiectul de modificare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, potrivit unui comunicat de presă.

La discuţie au participat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, avocatul Gheorghe Piperea, Felix Daniel Manta, secretar general ANPC şi Ruxandra Sala, director al Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din cadrul instituţiei.

Printre altele, s-a discutat despre necesitatea introducerii în textul legii care reglementează insolvenţa persoanelor fizice a unor articole care să vină în sprijinul consumatorilor, cum ar fi cele referitoare la prevenţie, avertizare asupra riscului de contractare a creditului, consiliere a debitorilor persoane fizice - preluate din Directiva UE nr. 1023/2019 -, la condiţiile de admisibilitate a cererilor, la coşul minim lunar de consum, precum şi la posibilităţile de descărcare cât mai rapidă de datorii a debitorului, conform ANPC.

Concluzia dezbaterii a fost că este deosebit de necesară modificarea legii, deoarece tot mai mulţi consumatori români sunt supraîndatoraţi, dovadă fiind faptul că, în luna mai a acestui an, Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice a înregistrat un număr de dosare egal cu cel acumulat pe parcursul întregului an 2021.

Astfel, pentru elaborarea fundamentată şi riguroasă a propunerilor de modificare a legii în vigoare, reprezentanţii ANPC şi cei ai Casei de avocatură Piperea şi Asociaţii au constituit un grup de lucru care va pregăti, în cel mai scurt timp, textul ce urmează a fi înaintat legiuitorului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. > un număr de dosare egal cu cel acumulat pe parcursul întregului an 2021

    Mai exact... care e numarul asta? 20, 200, 2000, 20.000? Cum sa schimbi o lege cand avea incepe sa fie pusa in aplicare? 

    Toata treaba este o hidosenie. "Insolventa" e o caracateristica a "consumatorului"? Nu a cetateanului, si deci gestionata de un soi de tribunal? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb