În perioada martie 2007 - martie 2009, Vodafone România a reciclat două tone de telefoane şi accesorii

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 iunie 2009

Anul acesta, compania direcţionează sumele colectate din reciclarea telefoanelor către programul ViitorPlus, "Adoptă un copac!", prin care vor fi plantaţi 6.250 de puieţi

Vodafone România a colectat şi reciclat două tone de telefoane şi accesorii, de la lansarea, în martie 2007, a programului de reciclare a acestor produse, anunţă un comunicat al companiei remis redacţiei. Cantitatea de material reciclabil a inclus peste 8.000 de telefoane, dintre care 3.633 au fost colectate în perioada martie 2008 - martie 2009.

Telefoanele şi accesoriile colectate au fost reciclate în proportie de 100%, iar banii obţinuţi vor fi donaţi în acest an către programul Viitor Plus, "Adoptă un copac!", pentru a planta 6250 de puieţi, specifică comunicatul.

Încă din 2007, Vodafone România colectează telefoane mobile şi accesorii, indiferent de model şi de starea de funcţionare, în scopul reciclării. Toţi utilizatorii de telefonie mobilă din România, indiferent de furnizorul de servicii, pot să îşi recicleze telefoanele, în oricare din cele 167 de magazine Vodafone din ţară. Din numărul total de telefoane colectate în magazinele Vodafone de la debutul programului, 48% au fost recondiţionate pentru a fi reutilizate în ţări în curs de dezvoltare, iar restul în proporţie de 52% au fost dezmembrate. Materialele componente au fost recuperate şi refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, în industria de telecomunicaţii sau în alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se derulează în afara României. Dintre modelele de telefoane mobile colectate în ultimul an cele mai multe au fost Nokia 5110, Motorola T192, Erricson A2628S sau Sony Ericsson T630.

Telefoanele mobile şi accesoriile colectate în magazinele Vodafone România sunt trimise periodic către Regenersis Plc, compania cu care Vodafone colaborează la nivel internaţional pentru reciclarea dispozitivelor uzate. Cel mai mare număr de telefoane mobile au fost aduse în magazinele Vodafone din Braşov, Bucureşti, Piteşti, Alba-Iulia şi Satu-Mare.

Vodafone este prima companie de telecomunicaţii din România care a lansat un program naţional de reciclare a telefoanelor mobile, cu scopul de a reduce cantitatea de deşeuri electronice, pentru un mediu mai curat şi mai sănătos. Programul de reciclare a telefoanelor mobile face parte din activitatea de Responsabilitate Corporativă a Vodafone România şi a Grupului Vodafone, fiind aliniat reglementărilor europene privind protecţia mediului.

Responsabilitatea corporativă este una dintre prioritatile de business ale Vodafone la nivel de grup. În prezent, Vodafone ocupă locul întâi în lume pentru bunele practici de responsabilitate corporativă, în clasamentul Accountability Rating, 2008.

Vodafone lansează, şi în acest an, un concurs cu premii pentru comunitatea online, având ca temă fotografia şi protejarea mediului înconjurător. Pasionaţii celor două domenii se pot înscrie în competiţie cu o imagine din oraşul lor, care reprezintă o zonă sau un loc frumos, deosebit, unic, ce se distinge în peisajul urban. Cele mai interesante fotografii vor fi premiate de un juriu format din oameni cunoscuţi în mediul online, mai anunţă comunicatul companiei.

Vodafone România, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.588.065 de clienţi, la 31 martie 2009. Vodafone este cel mai mare grup internaţional de telecomunicaţii mobile din lume, cu divizii în 27 de ţări şi reţele partenere în peste 40 de ţări. La 31 martie 2009, Vodafone avea aproximativ 302 milioane de clienţi în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb