ÎN PERIOADA MARTIE - AUGUST Cifra de afaceri a grupului Hornbach a crescut cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

A.C.
Companii #Construcţii / 8 octombrie 2014

Cifra de afaceri a grupului Hornbach a crescut cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Concernul Hornbach Holding AG (grupul Hornbach) a înregistrat în prima jumătate a exerciţiului financiar 2014/2015 (1 martie - 31 august 2014) o creştere de 7,9% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2013, ajungând la 1,975 miliarde euro, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) a crescut, în prima jumătate a anului financiar, cu 10,4%, la 152,7 milioane euro.

"Prima jumătate a anului a adus, per ansamblu, pentru Hornbach rezultate foarte îmbucurătoare. După un start fulminant în primul trimestru 2014/2015, nu era de aşteptat ca acest ritm să poată fi menţinut în continuare. Cel de-al doilea trimestru avea să concureze cu cifra de afaceri record şi cele trei zile de vânzări în plus din acelaşi trimestru al anului precedent. Important este că am reuşit să creştem cumulat cifra de afaceri şi profitul, întrucât primele şase luni sunt decisive pentru reuşita întregului an", a declarat Albrecht Hornbach, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Holding AG.

În cel mai mare subconcern operativ Hornbach-Baumarkt-AG (segmentul de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit), care, după inaugurarea a cinci magazine şi închiderea a două locaţii în prima jumătate a anului, deţine, la data de 31 august 2014, 144 magazine la nivelul întregii Europe, cifra de afaceri a crescut în prima jumătate a anului cu 8,3 procente, ajungând la 1.854,9 milioane euro, se mai arată în sursa citată. Cifra de afaceri în segmentul de magazine de materiale de construcţii şi grădinărit raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar a crescut în prima jumătate a anului 2014/2015 cu 6,7%, faţă de perioada similară a anului trecut.

În cadrul magazinelor din Germania ale concernului, cifrele de afaceri raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar au crescut cumulat cu 8,9%. Astfel, în perioada de raportare, martie - august 2014, Hornbach a înregistrat o creştere mai puternică decât media din sectorul de bricolaj în Germania, potrivit comunicatului.

În afara Germaniei, toate ţările din reţeaua internaţională de distribuţie au înregistrat în prima jumătate a exerciţiului financiar 2014/2015 creşteri ale cifrelor de afaceri raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar. Locaţiile din restul Europei au înregistrat, în primele şase luni, o creştere cu 3,6% a cifrelor de afaceri în sectorul de bricolaj raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar.

În cel de-al doilea trimestru 2014/2015 (1 iunie - 31 august 2014), cifra de afaceri a grupului Hornbach a crescut cu 0,2 procente faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 940,4 milioane euro. Subconcernul Hornbach-Baumarkt-AG a obţinut o creştere de 0,5%, ajungând la 878,3 milioane euro. Cifrele de afaceri în sectorul DIY raportat la suprafaţă şi la ajustările de schimb valutar au înregistrat o scădere de 1% faţă de valorile din acelaşi trimestru al anului precedent.

"Principalul motiv al acestei uşoare scăderi a fost, pe de o parte, faptul că în cel de-al doilea trimestru al exerciţiului financiar actual în cele mai multe regiuni au existat cu trei zile de vânzări mai puţin decât în anul precedent. Pe de altă parte, standardul pentru acelaşi trimestru al anului precedent a fost foarte ridicat, deoarece, după condiţiile meteorologice nefavorabile din primăvara anului 2013, clienţii au recuperat în cel de al doilea trimestru 2013/2014 o serie de proiecte de construcţie, renovare şi grădinărit, asigurând astfel cifre de afaceri record", se explică în comunicat.

Cifra de afaceri a celor 27 sucursale de magazine de materiale de construcţie din subconcernul Hornbach Baustoff Union GmbH a crescut în prima jumătate a anului 2014/2015 cu 2%, ajungând la 119,7 milioane euro. Datorită iernii blânde, în primul trimestru 2014/2015 (plus 10,1%) s-a creat un efect de tip pull-forward. În cel de-al doilea trimestru 2014/2015, cifra de afaceri a scăzut puternic faţă de nivelul ridicat al anului precedent cu 4,6 procente, ajungând la 61,7 milioane euro.

Reprezentanţii Hornbach mai transmit că în pofida scăderii preconizate a cifrei de afaceri şi a costurilor mai mari cauzate în principal de expansiunea din cel de-al doilea trimestru al anului 2014/2015, profiturile au crescut în prima jumătate a anului 2014/2015 într-o proporţie mai mare faţă de creşterea cifrei de afaceri. Profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) al grupului Hornbach a crescut în primele şase luni cu 10,4%, ajungând la 152,7 milioane euro. Subconcernul Hornbach-Baumarkt-AG a obţinut o creştere a EBIT de 12,5%, ajungând la 122,3 milioane euro.

În ceea ce priveşte prognosticul privind cifra de afaceri, grupul Hornbach estimează că cifra de afaceri, mai exact cifra de afaceri netă, luând în calcul inaugurările noilor magazine, închiderea magazinelor şi măsurile de extindere, se va majora în exerciţiul financiar 2014/2015 cu o rată de creştere medie cu o singură cifră şi probabil cu o rată de creştere mai mare decât în anul precedent 2013/2014 (plus 4,3 %).

În ceea ce priveşte prognosticul privind profiturile, Hornbach estimează că profitul înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) al Hornbach Holding AG în cadrul concernului va creşte în exerciţiul financiar 2014/2015 în mod disproporţionat faţă de creşterea cifrei de afaceri. Referitor la condiţiile din ce în ce mai dificile datorate contextului din cea de a doua jumătate a anului, prognosticul este considerat ca fiind mai incert decât în urmă cu trei luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb