ÎN PLINĂ IARNĂ Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură

A.S.
Miscellanea / 22 martie 2018

Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură

Primarul a promis ieri seară că astăzi dimineaţă se va relua furnizarea agentului termic în municipiu

Serviciul Public pentru Alimentare cu Energie Termică din Drobeta Turnu Severin a oprit, marţi noapte, furnizarea agentului termic în municipiu, pentru că nu mai sunt bani pentru achiziţia de compustibil.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat, ieri seară pe Facebook: "De mâine dimineaţă, de la ora 7:00, până la începutul săptămânii viitoare, reluăm furnizarea de agent termic în municipiu". Anterior primarul declarase potrivit mhalert.ro: "Din păcate, vremea nu ne ajută. După o perioadă mai călduroasă, avem acum zăpadă, dar atât s-a putut face de la nivelul autorităţilor locale. Anul trecut am închis căldura pe 24 martie, dar ne-a ajutat şi vremea. Anul acesta închidem cu trei zile mai devreme".

Virgil Popescu, ales deputat PNL în Mehedinţi, a declarat: "Nu este posibil ca, la minus 10 grade afară, oamenii să stea în case fără căldură. Vorbim de peste 30.000 de unităţi locative, şcoli, grădiniţe şi, mai grav, este vorba despre situaţia în care se găseşte Spitalul Judeţean Mehedinţi care, în acest moment, este lipsit de căldură.

Guvernul, după ce a alocat tranşa de 15 milioane de lei în decembrie anul trecut, deci oricum destul de târziu pentru achiziţia de combustibil, a promis că mai acordă diferenţa de 8 milioane de lei, în ianuarie. Dar a uitat, efectiv, să mai dea banii promişi oraşului Drobeta Turnu Severin.

În luna ianuarie 2018, am pus ca amendament la legea bugetului de stat acordarea acestei sume, dar doar un singur parlamentar PSD m-a susţinut în acest demers. Guevrnul a dat aviz negativ pe amendament, anunţand, însă, că va da banii, dar, iată, că ne aflăm acum în situaţia în care azi, 22 martie, oraşul Drobeta Turnu Severin a rămas fără căldură.

Sunt surprins de faptul că, azi dimineaţăm prefectul judeţului, domnul Nicolae Drăghia, spunea că nu cunoaşte că severinenii au rămas fără căldură şi întreba de ce nu a fost anunţat. Ar fi bine să-l întrebe pe colegul său de partid, primarul Marius Screciu, de ce nu i-a adus la cunoştinţă situaţia în care se află municipiul din acest punct de vedere. .

Mi se pare ipocrizie să spui că nu ai fost anunţat că se închide căldura, din moment ce, tocmai acum o săptămână, a avut loc o discuţie la primărie cu toţi factorii de decizie, ocazie cu care primăria a anunţat că nu mai are bani pentru combustibili.

Îmi amintesc de o altă declaraţie a domnului Drăghia care a spus ca domnia sa nu vorbeşte de bani la Guvern pentru că nu face trafic de influenţă".

În opinia domnului Virgil Popescu, soluţia ar fi găsirea rapid a unor fonduri, de exemplu prin hotărâre de guvern sau împrumuturi din trezorerie, pentru a putea achiziţiona combutibil ca să dea căldură locuitorilor până la 1 aprilie sau până când se va încălzi afară.

Domnul Popescu a spus: "Înţeleg, însă, că guvernul a transmis un răspuns în scris, având semnătura vicepremeirului Paul Stănescu, către primăria din Drobeta Turnu Severin, anunţând că nu este oportun să mai acorde bani. Paul Stănescu a fost susţinut, la Congres, de către organizaţia PSD Mehedinţi la funcţia de vicepreşedinte al PSD. S epare că cei de la Bucureşti le-au întors spatele".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Virgil Popescu e mai vinovat decat Screciu pentru ce e la Severin . I-am explicat ca la Severin este EXACT aceiasi situatie ca la Iasi unde la Holboca sunt doar doua blocuri energeitce care incalzesc iasiul fata de 2x3 blocuri la Halanga dar cu STIRCT ACEIASI DOTARE PE CARE O ARE UZINA DE LA HALANGA CU CEA DE LA HOBOCA I-am cerut lui Virgil o analiza parlamentara de confirmare si ... BINE CA LE-A CRESCUT SALARIUL

    Primaria Drobeta Turnu Severin, si nu este singura, apeleaza din nou la banii publici pentru a incalzi populatia.

    Buna ziua D-le Primar  

    Concetatenii d-stra au nevoie de 64.000 MW (55.000 Gcal.) energie termica pe an.  

    Aceasta energie se poate obtine din biomasa peletizata si din deseurile menajere organice proprii. Instalati la punctele termice existente in oras centrale termice si statii de piroliza cu puteri adecvate pe ficare PT + puffere + boilere. 

    Consumul de peleti pentru incalzire si apa calda nu depaseste 15.000 tone/an. 

    Scapati de deseuri, creati locuri de munca, eliminati subventia la incalzire, reduceti poluarea, reducetri numarul saracilor energetic si va raman in grija mai putini vulnerabili energetic. 

    Cu stima, 

    Inventator Iuliean Hornet, 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb