ÎN PREAJMA ALEGERILOR PREZIDENŢIALE Plouă cu ajutoare de stat pentru energie, transporturi şi siderurgie

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 septembrie 2014

Plouă cu ajutoare de stat pentru energie, transporturi şi siderurgie

Autorităţile intenţionează să modifice actuala schemă de ajutoare de stat permise de Uniunea Europeană astfel încât să sprijine cu 600 de milioane de euro sectorul siderurgic, sectorul cărbunelui, sectorul construcţiilor navale, cel al fibrelor sintetice, transporturilor şi al infrastructurii conexe, dar şi sectorul producerii şi distribuţiei de energie şi al infrastructurii aferente.

Ministerul Finanţelor a propus modificarea Hotărârii Guvernului privind instituirea schemei de ajutor de stat care sprijină investiţiile în următorii şase ani, bugetul maxim anual fiind de aproximativ 100 milioane de euro, potrivit documentelor postate pe site-ul instituţiei.

Perioada de derulare a schemei este 2014-2020 pentru emiterea de acorduri pentru finanţare, respectiv 2015-2025 pentru plata ajutorului de stat. Ajutorul de stat se acordă întreprinderilor, sub formă de sume nerambursabile, în raport de cheltuielile eligibile şi în limita intensităţii maxim admisibile conform hărţii ajutoarelor regionale pentru România, valabilă în perioada 2014-2020, se mai arată în documentul citat.

Numărul total estimat al întreprinderilor care urmează să beneficieze de ajutor de stat în baza schemei propuse este de 2.000.

Ajutorul este acordat dacă investiţiile conduc la crearea, pentru fiecare locaţie a realizării respectivului obiectiv, a cel puţin 10 locuri de muncă dintre care minimum 3 locuri de muncă pentru lucrători defavorizaţi. Măsurile propuse vizează înfiinţarea unei unităţi noi, extinderea capacităţii unei unităţi existente, diversificarea producţiei şi schimbarea fundamentală în procesul general de producţie prin introducerea de noi tehnologii de producţie în amplasamentul existent sau dotarea cu echipamente sau instalaţii înalt tehnologizate.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor precizează, în nota de fundamentare a proiectului legislativ că schema de ajutor de stat este exceptată de la obligaţia notificării în vederea obţinerii Deciziei de aprobare din partea Comisiei Europene şi că deţin avizul Consiliului Concurenţei pentru acest proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb