ZIARUL BURSA

03 septembrie 2014
Ediţia din 19.10.2024
Daniel Dăianu: "Ar fi bine ca în lunile ce au rămas să fie consemnată o învigorare a cheltuielilor publice în ţara noastră".

"Europa în mare impas. Ce poate face România?"

A consemnat ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 3 septembrie 2014

Interviu cu domnul Daniel Dăianu, profesor universitar la SNSPA, membru ales al CA al BNR, fost ministru de finanţe şi membru al Academiei Române 

Reporter: Economia a intrat în recesiune, după ce două trimestre consecutive au înregistrat contracţie economică. Cum credeţi că va evolua economia în următoarele luni, în condiţiile unui an agricol mai slab, scăderii investiţiilor, reducerii exporturilor şi traversând perioada alegerilor prezidenţiale?

Daniel Dăianu: Economia va termina, probabil, 2014 cu o creştere reală a PIB-ului de peste 2%. Anul 2013 a ridicat ştacheta în mod conjunctural, fiindcă recolta a fost excepţională. Dacă nivelul cheltuielilor publice pe primul semestru ar fi fost conform programării, cererea agregată şi dinamica economiei ar fi fost mai bine susţinute. În numeroase ţări din Uniune, cererea de credite este limitată şi, adesea, parcă nesenzitivă la scăderea dobânzilor. Deci nu avem de-a face numai cu un credit-crunch (prăbuşire a creditării) în explicarea recesiunii.

Plouă cu ajutoare de stat pentru energie, transporturi şi siderurgie

ÎN PREAJMA ALEGERILOR PREZIDENŢIALE Plouă cu ajutoare de stat pentru energie, transporturi şi siderurgie

ANA ZIDARUCompanii / 3 septembrie 2014

Autorităţile intenţionează să modifice actuala schemă de ajutoare de stat permise de Uniunea Europeană astfel încât să sprijine cu 600 de milioane de euro sectorul siderurgic, sectorul cărbunelui, sectorul construcţiilor navale, cel al fibrelor sintetice, transporturilor şi al infrastructurii conexe, dar şi sectorul producerii şi distribuţiei de energie şi al infrastructurii aferente.

"Amendamentele conduc la schimbarea completă a legii şi nu mai seamănă nimic cu nimic, trebuie să facem o nouă lege", potrivit lui Mişu Negriţoiu.

Mişu Negriţoiu vrea o nouă lege a pieţei de capital

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 3 septembrie 2014

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu consideră că trebuie făcută o nouă lege a pieţei de capital, în condiţiile în care, anul trecut, ASF a lucrat la o serie de amendamente la Ordonanţa de Urgenţă 32/2012, depuse la Parlament, în decembrie 2013.

Zeci de politicieni, pe marginea butoiului cu pulbere?

DOSARUL MICROSOFT-EADS Zeci de politicieni, pe marginea butoiului cu pulbere?

Senator, VALER MARIAN"Politică / 3 septembrie 2014

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) s-au întors luni din vacanţă, potrivit declaraţiilor avocatului Iulian Urban. Surse politice susţin că unul dintre următoarele dosare care vor fi luate la puricat este cel care vizează contractele încheiate de autorităţile române cu Microsoft şi EADS.

Braşovul poate pierde proiectul de 170 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor

Braşovul poate pierde proiectul de 170 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 3 septembrie 2014

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov Mihai Pascu, împreună cu preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "ISO MEDIU" - structură asociativă care se ocupă de implementarea măsurilor cuprinse în master-planul privind gestionarea deşeurilor în judeţul Braşov - Attila Kovacs, au căutat, ieri, la Ministerul Mediului şi la Autoritatea de Management pentru Implementarea POS-Mediu, soluţii pentru deblocarea proiectului referitor la gestionarea deşeurilor pentru care, în 2010, a fost obţinută o finanţare europeană.

Obligaţiunile pentru populaţie - nu ştim valoarea unui titlu sau cât este randamentul

DEŞI LUCIAN ANGHEL SPUNEA ACUM O LUNĂ CĂ ESTE PE ULTIMA SUTĂ DE METRI Obligaţiunile pentru populaţie - nu ştim valoarea unui titlu sau cât este randamentul

GABRIELA MĂRĂCINEANUPiaţa de Capital / 3 septembrie 2014

Emisiunea de titluri de stat pentru populaţie, care, potrivit lui Lucian Anghel, preşedintele BVB, se afla în urmă cu o lună "pe ultima sută de metri", a intrat acum în nemărginita fază de discuţii între Ministerul Finanţelor Publice (MFP), pe de o parte, şi Autoritatea de Supraveghere Financiară, Depozitarul Central şi Bursa de Valori Bucureşti, pe de altă parte.

Rusia vrea programe software proprii, ca să evite produsele străine

Rusia vrea programe software proprii, ca să evite produsele străine

P.B.Internaţional / 3 septembrie 2014

Ministerul Comunicaţiilor din Rusia a anunţat că vrea să înlocuiască programele software importate din străinătate cu unele dezvoltate de producători locale, iar instituţiile guvernamentale vor fi obligate să cumpere softuri ruseşti în locul celor venite din ţările din Vest, potrivit RIA Novosti.

Precizări de La Volksbank România referitor la o ştire preluată de pe Agerpres

Bănci-Asigurări / 3 septembrie 2014

Actualizare 12:28 Precizări de La Volksbank România

Grupul bancar Oesterreichische Volksbanken AG (OVAG) mai deţine şi alte investiţii în România în afară de Volksbank România (banca) iar articolul publicat de Bloomberg şi preluat de către Agerpres face referire la active ale OVAG în România, fără a specifica în mod expres banca, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Ce ştia tot satul

Cornel CodiţăEditorial / 3 septembrie 2014

Cornel Codiţă

Ştirea secolului: Domnul Kissinger într-o piesă de Valjan! Un cuplu ajuns la finalul procesului de divorţ.

SIF Muntenia şi-a crescut deţinerea la STK Emergent

G.M.Piaţa de Capital / 3 septembrie 2014 /

SIF4 Muntenia şi-a majorat deţinerea la Fondul închis de investiţii STK Emergent (simbol STK), administrat de STK Financial, până la 5,266%, prin cumpărarea a 5.000 de unitaăţi de fond, informează un raport transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti.

MACRO NEWSLETTER 3 septembrie 2014

MACRO NEWSLETTER 3 septembrie 2014

Internaţional / 3 septembrie 2014

Economia Elveţiei a înregistrat o stagnare neaşteptată în T2 2014, după o creştere timestrială a PIB de 0,5% în T1 2014, iar creşterea anuală s-a temperat până la 0,6%, de la 2,1% în trimestrul precedent.

REVISTA PRESEI 03.09.2014

Willy HomnerRevista Presei / 3 septembrie 2014

ADEVARUL 

Normele UE, sperietori pentru investitorii chinezi

Obligaţia de a scoate la licitaţie fiecare proiect, obţinerea dificilă a garanţiilor de stat şi regulamentele de limitare a deficitului bugetar sunt principalele piedici în calea...

Pogonaru replies to Ciurezu, through proxies

Pogonaru replies to Ciurezu, through proxies

ADINA ARDELEANU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 3 septembrie 2014

The harsh attack of the CEO of SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, against businessman Florin Pogonaru, has received a response, indirectly, from the management of "Prodplast Imobiliare" (PPLI).

After the chairman of SIF5 accused the Pogonaru...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo