Prezidenţiabilii au ajuns la proba justificărilor

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2014

Prezidenţiabilii au ajuns la proba justificărilor

Campania pentru alegerile prezidenţiale îşi continuă cursul nefiresc, fiind evident pentru toată lumea că startul a fost furat de majoritatea candidaţilor. Prezidenţiabilii au ajuns la proba justificărilor în faţa electoratului, în unele cazuri, cum ar fi cel al lui Klaus Iohannis, existând o avalanşă de lucruri mai mult sau mai puţin relevante pe care ţine să le justifice. Cum nimeni nu încearcă să mimeze respectarea legii, au apărut inclusiv emisiuni electorale în care candidaţii îşi prezintă platformele.

La fiecare apariţie TV, candidatul ACL (PNL + PDL), Klaus Iohannis, ajunge să explice dacă a fost sau nu la sediul Grivco la o întâlnire cu Dan Voiculescu, dacă a mers în vizită la Traian Băsescu şi dacă este pro sau contra actualul preşedinte: "Nu am fost la Grivco. Niciodată. Nici acum nu ştiu unde e clădirea, dar nici nu mă interesează. A fost o singură dată la mine în vizită (n.r. Dan Voiculescu), acum cred că vreo 12 ani, când a intrat cu o echipă întreagă de la Antena la mine în birou, nu ştiu ce campanie a fost, să arate că l-a vizitat pe primarul independent al Sibiului. Dar nu a existat niciodată o negociere politică între noi, nu am avut ce împărţi, mai simplu spus. Nu a existat niciodată o astfel de întâlnire. Pot să vă spun mai simplu, am evitat astfel de întâlniri. Nu am vrut să existe astfel de întâlniri şi nu au existat. (...) Ceea ce s-a întâmplat în 2012 în vară a fost la limita Constituţiei. Întreaga procedură a fost inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută. Nici suspendarea, nici referendumul, nu a avut nimeni ce câştiga de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, a făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi".

Un alt prezidenţiabil care încearcă să-şi justifice anumite opţiuni este Elena Udrea. În cazul candidatului PMP au apărut deja şi momentele în care se prezintă în faţa alegătorilor în ipostaze "populare", făcând cumpărături de la alimentare de cartier sau efectuând unele activităţi mai puţin caracteristice pentru un politician de prim plan. În plus, pentru a demonstra electoratului că reprezintă singurul partid de opoziţie, Elena Udrea nu ratează nicio ocazie de a-i ataca atât pe reprezentanţii stângii, cât şi pe cei ai dreptei: "În cazul domnului Iohannis trebuie să aflăm cine este dânsul, pentru că nu prea ştim în ultimii zece ani ce a făcut, iar în cazul domnului Ponta prezentarea va fi scurtă: n-a făcut nimic pentru ţară. Dacă e să discutăm despre ce a stricat, în România avem, de la o mulţime de creşteri de taxe şi impozite, la măsurile prin care a reuşit să crească şomajul. Deşi a promis un milion de noi locuri de muncă, azi avem cu 80.000 de şomeri mai mult decât în 2012, înregistraţi oficial. De asemenea, ratarea obiectivului atragerii de fonduri europene, România pierde zeci de milioane de euro pentru că Guvernul a blocat absorbţia de fonduri. Avem cu 27% mai multe firme care s-au închis în acest an, sub guvernarea Ponta, deci un bilanţ al dezastrului".

Într-o situaţie şi mai neplăcută este premierul Victor Ponta, care se vede nevoit să-şi justifice propriile declaraţii. Recent premierul a anunţat că nu se va implica în confruntările din primul tur al prezidenţialelor, când îşi va lua "popcorn şi băutură răcoritoare" şi se va uita la dezbaterile dintre ceilalţi candidaţi, bazându-se pe faptul că partidele care îl susţin pentru Cotroceni îi asigură "o primă de pornire" de 40% din opţiunile electorale, urmând ca restul de 10% pentru a câştiga alegerile să fie efortul său. Ulterior a simţit nevoia să spună că nu a fost foarte inspirat atunci când a făcut respectivele declaraţii: "A fost o glumă proastă pe care am făcut-o şi am regretat-o imediat, apropo de exprimarea cu popcorn-ul. Dacă pot să recunosc că fac o greşeală şi că îmi pare rău, încă e un semn bun poate şi mai recuperez ceva".

Imediat după ce a demisionat din PDL, Monica Macovei a explicat la rândul său care au fost motivele pentru care a rămas atât timp în partidul condus de Vasile Blaga, nu a dorit să facă un gest pripit, dar că despărţirea era iminentă deoarece este "dezgustată de jocurile politicianiste" din partid.

Până la primele confruntări în direct între candidaţi, care vor avea loc cel mai probabil în momentul în care se va da startul oficial al campaniei electorale, astfel de episoade "justificative" vor exista din plin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va fi foarte greu o confruntare intre un "om atat de mincinos" si cu unul care pana la proba contrarioe,este un om serios cu o coloana vertebrala siun caracter demn. Nu-l vad pe Iohanis facandul pe Ponta pisic ,magar etc alte epitete pe care le foloseste prim ministrul Ponta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb