ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2022 EDPR a înregistrat un profit de 265 de milioane de euro

F.D.
Companii / 27 iulie 2022

EDPR a înregistrat un profit de 265 de milioane de euro

EDP Renewables (Euronext: EDPR) realizează un profit net de 265 milioane de euro în prima jumătate anului 2022, cu 87% mai mult ca anul trecut. De asemenea performanţa este reflectată de EBITDA cu 976 milioane de euro, în creştere cu 49% faţă de anul trecut şi EBIT care este de 640 milioane de euro, cu 76% mai mult faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, rezultatele operaţionale au evoluat pozitiv în prima jumătate a anului. Reuşita este susţinută de o creştere cu 16% a capacităţii de generare şi a fost determinată de capacitatea adiţională instalată şi de resurse regenerabile mai puternice. De asemenea, EDPR a atins o capacitate record aflată în construcţie de 3,2 GW la data de 22 iunie (cu 1,8 GW eolian şi 1,3 GW solar), pe baza unor noi capacităţi de producţie care vor fi adăugate în 2022 şi 2023.

Capacitatea instalată a atins 13.8 GW (cu1.2 GW faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), unde Europa şi America de Nord reprezintărespectiv 40% şi 51% din portofoliu. EDPR are acum o tehnologie de producţie mai diversificată cu 12.2 GW eolian onshore, 1.3 GW de energie solară şi 1.5 GW de energie eoliană brută offshore în operaţie.

În primul semestru din 2022, capacitatea de producţie adăugată a atins 0.6 GW, determinată în principal de integrarea cu succes a activelor Sunseap în APAC, care reprezintă acum 3% din portofoliul EDPR. Rotaţia activelor s-a ridicat la 0,3 GW în Europa.

EDPR a generat 17.8 TWh de energie curată în primul semestru din 2022 (o creştere de 16% faţă de anul trecut), economisind 11 milioane de tone de emisii de CO2, din care producţia din Europa a reprezentat 36% în timp ce America de Nord a adus 57%. Producţia din Europa a crescut cu 10% faţă de anul trecut, datorită unei capacităţi instalate mai mare şi din stabilitatea resurselor regenerabile. În America de Nord, producţia este în creştere cu 12% interanual, reflectând o mai bună folosire a resurselor regenerabile în SUA şi Canada.

În primul semestru de 2022, EDPR a atins un factor de încărcare de 33% (în creştere cu 2 puncte procentuale interanual), reflectând un indice al surselor regenerabile de energie cu 2% mai mare decât factorul de capacitate brut mediu pe termen lung considerat anterior (în creştere cu 7 puncte procentuale interanual), se mai arată în comunicat.

"În ciuda complexităţii contextului actual, am continuat să urmărim foaia de parcurs stabilită în planul nostru strategic 2021-2025. Rezultatele operaţionale solide înregistrate în prima jumătate a anului, împreună cu creşterea capacităţii noastre instalate, precum şi capacitatea record aflată în construcţie, sunt o reflectare fidelă a rezistenţei şi forţei companiei. De asemenea, am obţinut o performanţă financiară puternică, cu o creştere semnificativă, în amprenta noastră globală, nu doar în venituri, dar şi în profitul net. Vom continua să aducem valoare pentru partenerii noştri şi pentru societate în ansamblu", a declarat Miguel Stilwell d'Andrade, CEO al EDP Renewables.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb