ÎN PRIMA RUNDĂ DE FINANŢARE Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei

A.I.
Piaţa de Capital / 28 mai 2021

Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei

Compania ţinteşte listarea în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Meta Estate Trust, companie cu activităţi în domeniul imobiliar, a încheiat o primă rundă de finanţare de la investitori strategici prin care a atras 19 milioane de lei, conform unui comunicat remis, astăzi, Redacţiei.

Modelul de business Meta Estate Trust a fost conceput de Certinvest şi adaptat la piaţa de real estate împreună cu şase acţionari, antreprenori din piaţa imobiliară şi de capital. În două luni de la momentul lansării oficiale, capitalul social al Meta Estate Trust a ajuns la 19 milioane de lei, sumă acumulată din contribuţiile iniţiatorilor proiectului, cărora li s-au alăturat câţiva antreprenori. Parte din capitalul atras a fost utilizată deja în achiziţionarea a aproximativ 40 de proprietăţi, apartamente în Bucureşti şi Mamaia. Compania se pregăteşte în acest moment pentru o nouă rundă de finanţare, se arată în comunicat.

Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust, a declarat: "În următoarea Adunare Generală a Acţionarilor din data de 14 iunie, vom propune spre aprobare două subiecte de interes pentru dezvoltarea Meta Estate Trust: atragerea a încă 15 milioane de lei printr-un plasament privat în această vară şi alegerea membrilor pentru advisory board. Trebuie subliniat faptul că toţi investitorii care participă în următorul plasament privat pentru acţiuni ordinare Meta vor beneficia automat de acţiuni preferenţiale. În mod firesc, ne vom îndrepta apoi atenţia către listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, printr-un IPO".

Compania are o structură de tip holding şi va pune accentul pe segmentul rezidenţial urban mare, reprezentat pentru început de Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Meta Estate Trust urmăreşte o structură investiţională de tip REIT, prin oferirea de randamente operaţionale, cât şi din aprecierea valorii activelor deţinute, capitalizate printr-o rată de distribuţie a profiturilor de până la 100%, în acţiuni ordinare, se arată în comunicat.

Holdingul este administrat de o companie de management, Meta Management Team SRL, dezvoltată de către cei şase iniţiatori ai proiectului: Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu, Preşedinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio, prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest şi compania Mentor 2 Invest. Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală în primii zece ani de peste 15%, se mai arată în raport.

De asemenea, se menţionează că numărul de imobile vândute la nivel naţional a crescut cu 21,5% în primele trei luni din 2021 comparativ cu perioada similară din 2020, conform statisticilor oficiale ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Modelul investiţional Meta Estate Trust se bazează pe mai mulţi piloni de investiţii în proiecte imobiliare, cum ar fi: Early-Stage, Turn-Around şi Rental. Astfel, se acoperă cele mai importante segmente ale pieţei imobiliare rezidenţiale: investiţii în proiecte aflate în stadiu incipient de dezvoltare, prin parteneriate cu dezvoltatori imobiliari consacraţi şi cu exit înainte de finalizarea acestora, achiziţionarea de apartamente la preţuri negociate cu discount şi aprecierea lor accelerată prin finisaje de înaltă calitate, în vederea vânzării acestora la preţul pieţei şi, nu în ultimul rând, închirierea pe termen scurt şi mediu a unor apartamente achiziţionate iniţial pentru Early-Stage sau Turn-Around, se menţionează în comunicat.

Numărul imobilelor tranzacţionate în Bucureşti şi împrejurimi în primul trimestru din 2021 a fost cu 35,2% mai mare faţă de primele trei luni din 2020 dar şi cu 44,4% mai mare faţă de trimestrul întâi din 2019, când piaţa locală nu era afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. 15% randament suna bine, raportat la valoarea nominala. Daca pretul in piata va fi cu cel putin 50% peste valoarea nominala, atunci mai reducem si randamentul vehiculat.

    1. AFACEREA ASTA E CREATA CA SA SE IA DE MANA CU ''''' HOLDE '''''' !!! ACOLO E HOTARAT DINAINTE , UN DIVIDEND ''''' PRIORITAR '''''', PENTRU INVESTITORII PRINCIPALI , CEI MICI SA SE MULTUMEASCA CU ZATUL , DACA ACESTA V-A EXISTA !!! AICI , E HOTARAT DINAINTE , BENEFICIEREA ''''' AUTOMATA [ CE CUVANT FRUMOS !!! ] , DE ACTIUNI PREFERENTIALE !!! INSA DOAR PENTRU CEI DIN PLASAMENTUL PRIVAT !!! SI CEILALTI ??? CEI MICI ??? DISCRIMINARE PE FATA !!! UNDE E EUGEN VOICU , SANT SI SMECHERII DE SOIUL ASTA !!! CE VRETI ??? OMUL E PRIETEN LA CATARAMA CU BOGDAN DRAGOI , DE LA SIF 1 , AU BAUT DIN ACEEASI CANA , SI L-AU PUS PE FORAS , TOT IMPREUNA , PE ADMINISTRATORUL DE LA SIF 5 , AM UITAT CUM AL CHEAMA !!! DACA STAU ACUM SA MA SCARPIN BINE IN CAP , NICI NU MA MIRA !!! EXCROCI CALIFICATI , NU ALTCEVA !!! TOTUL E CREAT , SA LE MEARGA BINE , NUMAI LOR !!!

      CU ALTE CUVINTE , CE-I AL TAU , E SI AL MEU , CE-I AL MEU , E TOT AL MEU !!! ZICALA EXCROCILOR !!! ORI MERGEM INPREUNA , LA BINE SI LA GREU , ORI NE SMECHERIM , UNII PE ALTII !!! LA DIVIDENDE , S-AU ALTE DREPTURI , SA AIBE ACCES TOATA LUMEA , NU NUMAI VOICU , SI ALTII CA EL !!! ASTA NU E AFACERE , E EXCROCHERIE DIN START !!!

    Avem Certinvest și pe marele ei sef Gustă ( parcă) care se miră că oamenii vor dividende,mai in spate pe sforarul Drăgoi si dacă e Dragoi amator de societăți Holding, apoi la pachet, pentru holding se vor crea sedii secundare în Cipru,Elveția, Panama si până mea nu mai continui!

    Apoi holdingul ăsta vă fuziona cu SIFI ( Sif Imobiliare ),Flaros Buc.are deja pregătiți 18.5 mil să vină, să nu rămână de căruță vine si Alimentara Slatina tot cu 18.5 mil ,se alătură și Univers Rm Vâlcea, deci adio dividende.

    Obligatoriu de la anul vine Sif5 cu totul!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb