În primele 9 luni ale anului, românii au plătit peste 1,7 milioane de taxe şi impozite prin Staţiile de Plată SelfPay

Comunicate de presă / 16 noiembrie 2021

În primele 9 luni ale anului, românii au plătit peste 1,7 milioane de taxe şi impozite prin Staţiile de Plată SelfPay

Peste 1,7 milioane de taxe către stat au fost achitate în primele 9 luni ale acestui an prin reţeaua de Staţii de Plată SelfPay, în numerar sau prin intermediul cardurilor bancare. Valoarea totală a taxelor plătite astfel în primele trei trimestre a fost de 228.901.659,63 de lei. Peste 44% din taxele colectate de stat prin parteneriatul cu SelfPay sunt pentru eliberarea permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare; urmează, ca pondere în numărul total al tranzacţiilor, taxa de paşaport - peste 35% - şi diverse taxe şi impozite locale precum cele pe clădiri, pe terenuri, pe mijloace de transport, taxa de parcare, taxele pentru documentele eliberate de Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, taxe de salubritate etc., care însumează 20% din total, conform unui comunicat remis redacţiei.

Numărul plăţilor către instituţiile de stat a crescut faţă de primele 9 luni ale anului 2020 de 7 ori, iar valoarea sumelor procesate din aceste plăţi este de 5 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020.

În primele trei trimestre ale anului una din zece plăţi realizate prin Staţiile de Plată SelfPay a reprezentat achitarea unei taxe sau a unui impozit. În aceeaşi perioadă a anului precedent, doar o plată la fiecare 47 realizate prin SelfPay reprezenta o taxă achitată către stat.

"În ultimii ani, în special pe fondul crizei sanitare, autorităţile publice locale şi centrale au accelerat adoptarea soluţiei de colectare a taxelor şi impozitelor prin intermediul Staţiilor de Plată SelfPay, asigurând astfel accesul contribuabililor la o metodă de plată sigură şi la îndemână, fără ca aceştia să mai fie condiţionaţi de programul de lucru cu publicul al instituţiilor şi nici de restricţiile de acces impuse. Soluţia oferită de SelfPay este accesibilă deopotrivă celor care preferă plata în numerar şi celor care folosesc cardul bancar, fanilor digitalizării, dar şi celor mai puţin familiarizaţi cu plăţile online, clienţii apreciind în primul rând uşurinţa în utilizare a serviciului nostru", afirmă Adrian Badea, Director General SelfPay.

Ce taxe putem plăti prin SelfPay

Românii îşi plătesc prin Staţiile de Plată SelfPay taxele pentru eliberarea paşaportului, cele pentru permisul de conducere şi cele pentru certificatul de înmatriculare a vehiculelor, precum şi taxele şi impozitele locale: impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri, impozitul pe mijloacele de transport, taxa de parcare, taxele de urbanism, taxele către serviciul de evidenţă a populaţiei, taxe de salubritate şi altele, lista acestora putând fi extinsă în funcţie de nevoile instituţiilor şi ale contribuabililor.

"Prima autoritate locală care a colectat impozitele şi taxele locale prin SelfPay este Primăria Sectorului 4, cu care colaborăm din 2018. Numărul instituţiilor partenere s-a triplat în ultimii doi ani. În 2021, bucureştenii au efectuat prin Staţiile SelfPay 34% din plăţile reprezentând diverse taxe şi impozite, dar în acest moment colaborăm cu zeci de primării şi instituţii din toată ţara. Apelând la soluţia SelfPay, instituţiile au costuri mai mici comparativ cu cele pe care le înregistrează folosindu-şi personalul propriu pentru colectarea acestor taxe; în plus, angajaţii nu vor fi nevoiţi să facă o muncă repetitivă, de rutină", explică Adrian Badea, Director General SelfPay.

Profilul românului care îşi achită taxele prin SelfPay

Cei mai mulţi dintre românii care îşi plătesc taxele şi impozitele la Staţiile de Plată SelfPay sunt bărbaţi (peste 55%), au vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21%) şi sunt persoane ocupate, salariaţii reprezentând o pondere de 30% din total.

Un sfert din cei care plătesc taxele prin SelfPay au cel puţin studii medii (24%), iar peste 30%, studii superioare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb