ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Connections Consult a înregistrat o cifră de afaceri netă de 28,2 milioane de lei

G.B
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2021

Bogdan Florea, acţionar şi CEO Connections Consult

Bogdan Florea, acţionar şi CEO Connections Consult

Connections Consult SA, lider pe piaţa de transformare digitală din România, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) sub simbolul CC, a încheiat primele nouă luni din 2021 cu o cifră de afaceri netă de 28,2 milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile totale au avansat cu 7%, până la 28,8 milioane de lei.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, EBITDA a fost de 2 milioane de lei, în timp ce profitul net a fost de 1,48 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

De asemenea, în primele 9 luni ale anului 2021, Connections a înregistrat o creştere a valorii activului net până la 13 milioane de lei de la 4.9 milioane de lei, ca rezultat al plasamentului privat desfăşurat la data de 9 iulie 2021 împreună cu Tradeville, potrivit sursei citate.

Creşterea de 6% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a avut loc pe fondul noilor proiecte derulate în cadrul liniilor de servicii de software şi RPA, precum şi al creşterii volumului de servicii de consultanţă şi outsourcing oferite de grupul Connections.

Totodată, în această perioadă, a avut loc o schimbare a structurii principalilor contributori în cifra de afaceri a grupului. În acest sens, linia de servicii reprezentând dezvoltarea software ("software development") a ajuns să aibă o cotă de contribuţie la cifra de afaceri de 14%, iar serviciile de hiperautomatizare (RPA) reprezintă 8% din total cifră de afaceri.

"Connections şi-a respectat angajamentul faţă de investitorii săi şi a continuat să aloce resurse în dezvoltarea liniilor de servicii cu potenţial în vederea maximizării valorii activului net al grupului. În plus faţă de dezvoltarea organică a afacerii, Grupul Connections a continuat implementarea strategiei de tip "market penetration" prin achiziţia de noi companii cu potenţial semnificativ. În acest sens, am achiziţionat societatea Brusch Services SRL a cărei principal activ îl reprezintă personalul specializat IT şi care are o prezenţă importantă atât în piaţa locală cât şi în pieţele externe, în industria de consultanţă software şi tehnologie. Brusch Services va deveni o platformă de management al talentelor înalt calificate în tehnologie, în cadrul grupului Connections, si va fi integrată în verticala de dezvoltare software", declară Bogdan Florea, acţionar şi CEO Connections Consult.

Connections estimează că achizitia Brusch va aduce în 2022 o creştere de cel puţin 10% a cifrei de afaceri a grupului, în urma consolidării situaţiilor financiare. Conform estimărilor, cifra de afaceri a grupului va fi în 2022 de aproximativ 49 milioane de lei.

De asemenea, în luna septembrie a.c. Connections a semnat un contract de dezvoltare software, în calitate de subcontractor al unui ofertant principal, cu o instituţie publică importantă din România. Valoarea totală a contractului se ridică la 5,8 mil.lei. Obiectul contractului îl reprezintă activităţi de dezvoltare de software personalizat şi mentenanţă a soluţiei livrate. Serviciile de dezvoltare software vor fi implementate pe parcursul următoarelor 11 luni, în timp ce serviciile de mentenanţă vor fi oferite până la finalizarea perioadei de 83 de luni a acordului de subcontractare.

În perioada imediat următoare, până la închiderea exerciţiului financiar la 31 decembrie 2021, Connections va continua să se concentreze pe dezvoltarea guvernanţei corporative, făcând deja paşi importanţi prin angajarea de profesionişti cu experienţă în funcţii cheie - astfel, Radu Marcu este noul Chief Operating Officer (COO) iar Decebal Dumitrescu este noul Chief Financial Officer. Atât Radu Marcu cât şi Decebal Dumitrescu au făcut parte din organizaţii de anvergură cu expunere la proiecte de complexitate ridicată.

În ceea ce priveşte proiectele majore care se vor închide sau vor înregistra milestone-uri semnificative atinse până la finalul anului 2021 si care vor contribui semnificativ la creşterea performanţei financiare a Connections la 31 decembrie 2021, menţionăm:

- Proiect de transformare digitală flux de înrolare şi creditare persoane juridice pentru o bancă din top 10 din România

- Milestone intermediar (faza importantă) proiect de transformare digitală pentru o instituţie publică din România în domeniul reglementării pieţei în industria respectivă;

- Proiect de dezvoltare software pentru companie în domeniul FMCG (bunuri de consum);

- Proiecte de dezvoltare software pentru organizaţie non-guvernamentală patronală;

- Proiecte de automatizare a proceselor în domeniul energiei şi serviciilor bancare

În plus, Connections este în discuţii pentru achiziţia de pachete majoritare cu două companii din România, care livrează servicii pentru verticalele de BPO şi suport infrastructură (servicii de suport cloud), se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mega rezultate,haha,cum se astepta toata lumea.Oricum astea-s parfum fata de ce urmeaza cand se duce naibii un contract de BPO.

    Mai bine scrieti ceva de hotia de la AG din rezultate,unde mint ca au profit 7,7 mil de lei uitand sa mai scada pierdrrile financiare si facand calcule cu care te da afara de la gradinita=vedeti comentariile la articolul cu Fischer dent 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb