ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI: Volumul schimburilor comerciale dintre ţara noastră şi Germania a ajuns la 28,8 miliarde de euro

V.G.
Miscellanea / 4 noiembrie 2022

Volumul schimburilor comerciale dintre ţara noastră şi Germania a ajuns la 28,8 miliarde de euro

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania şi România în primele nouă luni ale lui 2022 îl depăşeşte pe cel aferent aceleiaşi perioade a anului precedent, ajungând la 28,8 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, creşterea este de 17,7% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut (primele 9 luni 2021: 24,5 mld. EUR), potrivit celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică.

Astfel, exporturile către România s-au ridicat la 14,8 mld. EUR, ceea ce înseamnă o creştere de 8,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, în vreme ce importurile Germaniei din România se apropie de 13,1 mld. EUR, în creştere cu 20,6% faţă de situaţia înregistrată în primele nouă luni ale anului trecut. Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile şi pe locul 21 privind importurile.

"Datele prezentate arată o dinamică susţinută a relaţiilor economice bilaterale şi reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanţurilor de aprovizionare, şi apartenenţa la UE şi NATO sunt atuuri importante ale României. Sperăm că România va reuşi să-şi materializeze atuurile privind securitatea energetică şi aprovizionarea cu energie, respectiv să atragă investiţii suplimentare în acest domeniu. Mai mult decât atât, am dori ca aderarea la spaţiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă şi un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE şi că evoluţiile sale pozitive în ce priveşte integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecinţă. Comerţul bilateral are un real potenţial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 mld. EUR şi astfel maxime istorice în relaţiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înfiinţare", declară Sebastian Metz, director general AHK România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb