ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI, Alro a înregistrat o pierdere netă ajustată de 21 milioane lei

F.A.
Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2013

Producătorul de aluminiu Alro (simbol ALR) a consemnat, în primele nouă luni ale acestui an, o pierdere netă ajustată în valoare de 21 milioane lei, faţă de un profit net ajustat de 83 milioane lei realizat în perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat de presă remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit documentului citat, cifra de afaceri a scăzut la 1,55 miliarde lei, de la 1,74 miliarde lei, cât a fost în primele nouă luni ale anului precedent, în special din cauza scăderii preţului aluminiului pe Bursa de Metale de la Londra (LME).

"Rezultatele financiare continuă să fie afectate semnificativ de criza cu care se confruntă piaţa internaţională a aluminiului şi de eco-taxele locale", a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro. Domnia sa a continuat: "Deşi am implementat toate măsurile necesare pentru creşterea eficienţei operaţiunilor, factorii externi menţionaţi mai sus au influenţat într-un mod negativ rezultatele companiei. Cu toate acestea, vom continua strategia de dezvoltare pe termen lung, axată, în principal, pe produsele cu valoare adăugată mare şi suntem în permanenţă pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja operaţiunile".

Vânzările de aluminiu primar au stagnat la aproximativ 107.000 tone, nivelul din primele nouă luni ale anului 2012, în timp ce vânzările de aluminiu procesat au crescut la 53.400 tone, de la 48.400 de tone în perioada similară a anului trecut, mai arată sursa citată.

Creşterea totală a producţiei de aluminiu procesat a fost de 10% în primele trei trimestre ale acestui an, însă evoluţia nu s-a reflectat în valoarea vânzărilor, deoarece preţul aluminiului pe Bursa de Metale de la Londra a continuat să scadă semnificativ şi pe parcursul anului curent, conform comunicatului remis BVB.

Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, cu o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb