ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI Profitul brut al Farmaceutica Remedia a crescut cu 41%

A.C.
Piaţa de Capital #Sănătate / 31 octombrie 2014

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a înregistrat în primele nouă luni vânzări nete de 175,56 milioane lei, în creştere cu 0,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul brut a urcat cu 41%, la 2,47 milioane lei, potrivit unui raport emis de companie.

În perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, compania a obţinut vânzări nete de 174,3 milioane de lei şi un profit brut de 1,75 milioane de lei.

La categoria alte venituri din exploatare, Farmaceutica a consemnat o scădere de aproape 60%, la 1,57 milioane de lei, ca urmare a "anulării veniturilor din închiriere personal şi corecţii contabile", se arată în sursa citată.

Per total, veniturile din exploatare s-au situat la 177,14 milioane de lei, în scădere cu 0,5% faţă de primele nouă luni ale anului precedent.

"Costurile operaţionale s-au diminuat într-un ritm mai mare decât veniturile operaţionale cu impact pozitiv asupra profitabilităţii societăţii. Un impact pozitiv asupra profitabilităţii a avut-o şi schimbarea mix-ului de produse vândute, crescând ponderea vânzărilor cu marja mai mare. Astfel, în timp ce veniturile nete din vânzările de mărfuri au avansat cu 0,7%, costul net al mărfurilor vândute s-a diminuat cu 0,4%", notează compania.

Remedia are în prezent o reţea de 89 de farmacii şi mai multe centre logistice.

Acţionarii distribuitorului de medicamente sunt convocaţi, pe 9 decembrie, să decidă renunţarea la fuziunea cu "Sibmedica", companie cu acelaşi profil. Acţionarii vor hotărî şi dacă activităţile de comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice vor fi transferate spre "Sibmedica".

Alternativ, poate fi efectuat transferul către Sibmedica al activităţilor de comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, al articolelor medicale şi ortopedice, în magazine specializate, comerţul cu produse cosmetice şi de parfumerie, împreună cu fondul de comerţ aferent (a cărui listă se poate consulta la sediul Societăţii), potrivit unui comunicat remis BVB.

De asemenea, conducerea companiei doreşte restrângerea obiectului de activitate principal al lanţului Farmaceutica Remedia la comerţ cu amănuntul al altor bunuri, în magazine specializate, comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice în magazine specializate şi, totodată, completarea obiectului secundar de activitate prin comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.

Farmaceutica Remedia a înregistrat, în primul semestru, vânzări nete de 119,8 milioane lei, similare cu cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net a crescut cu 22,23%, la 1,25 milioane lei. În primele şase luni ale anului trecut, compania a consemnat vânzări de 119,48 milioane lei şi un profit de 1,02 milioane lei. Distribuţia către farmacii avea o pondere de 65,8% din total, livrările către spitale şi clinici 21,84% şi antrepozit şi alte operaţiuni 11,41%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb