ÎN PRIMELE PATRU LUNI ALE ACESTUI AN: Un număr opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de către poliţişti

L.A.
Anticorupţie / 3 iunie 2017

Un număr opt tone de peşte pescuit ilegal, confiscate de către poliţişti

Poliţia Română informează că în primele patru luni ale anului 2017 poliţiştii au făcut peste 2.000 de controale în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri şi bălţi), au verificat legalitatea transportului de peşte şi al produselor din peşte, provenienţa, depozitarea şi valorificarea acestuia şi au confiscat un număr de opt tone de peşte pescuit ilegal, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, pe parcursul acestei perioade, poliţiştii au controlat aproape 1.800 de pieţe, târguri, societăţi comerciale şi amenajări piscicole.

"În urma acestor acţiuni, poliţiştii au întocmit 416 dosare penale pentru infracţiuni la regimul piscicol, au confiscat peste 7,88 tone de peşte şi 23 de kilograme de icre", au transmis autorităţile.

Poliţiştii dau ca exemplu cazul unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Tulcea, care a raportat capturarea a 2.800 kilograme de peşte către A.R.B.D.D., fără a avea documente de reglementare, respectiv permis sau autorizaţie de pescuit comercială. În urma efectuării unui control la o societate comercială din Tulcea, s-a constatat că aceasta nu avea documente justificative pentru o parte din peştele deţinut. De asemenea, accesul organelor abilitate în vederea controlului la stocul de marfă a fost împiedicat de reprezentantul societăţii, potrivit sursei citate.

În comunicatul de presă se mai precizează: "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor compentente de a intra în condiţiile prevăzute de lege în sedii, incinte, ori pe terenuri cu scopul verificărilor financiare, fiscale sau vamale şi deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice, obţinute din pescuit ori produselor din peşte, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura".

Într-un alt caz, în urma efectuării unui control la o altă societate comercială din Tulcea, au fost depistate 440 de kilograme de scrumbie pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Conform sursei, peştele a fost confiscat şi predat unei societăţi de profil în vederea valorificării, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice, obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb