ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2015 Gral Medical a înregistrat venituri de 53 milioane de lei

A consemnat CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 24 septembrie 2015

Gral Medical a înregistrat venituri de 53 milioane de lei

Interviu cu domnul Robert Chiţan, director promovare şi dezvoltare Gral Medical

Reporter: Domnule Chiţan, cum a evoluat compania dumneavoastră în raport cu piaţa serviciilor medicale şi care sunt tendinţele actuale?

Robert Chiţan: Gral Medical a reuşit să înregistreze, în primul semestru din 2015, o cifră de afaceri de 53 milioane lei, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului 2014. Compania a reuşit să îşi menţină creşterea cu două cifre, având în vedere faptul că piaţa serviciilor medicale a înregistrat un trend de creştere mult mai mic.

Anul trecut, piaţa a crescut cu aproape 10-12%, iar Gral Medical a reuşit să îşi mărească cifra de afaceri cu 23%, reuşind astfel să îşi mărească cota de piaţă faţă de anii anteriori. Anul 2015 va puncta o creştere a pieţei serviciilor medicale cu doar o singură cifră procentuală, iar companiile care au avut o creştere sănătoasă până acum vor reuşi să şi-o menţină peste media pieţei.

Reporter: Care sunt sursele de venit care au generat cele mai mari creşteri?

Robert Chiţan: Motorul creşterii companiei îl reprezintă Spitalul OncoFort, cu o creştere susţinută pe secţiile deja recunoscute la nivel naţional, radioterapia - coordonată de Prof. Dr. Rodica Anghel - şi chirurgia oncologică - coordonată de Prof. Dr. Irinel Popescu. Spitalul OncoFort a devansat veniturile din anul anterior cu peste 30%, un motiv fiind specializarea secţiei de chirurgie pe intervenţii cu grad ridicat de complexitate, mărirea echipei de chirurgi şi o dublare a numărului de pacienţi din provincie ce au apelat la serviciile de radioterapie.

Aceeaşi creştere a fost susţinută şi de centrele din provincie, care au încheiat semestrul cu o creştere cu 35% faţă de anul anterior. Centrele medicale Gral din provincie au înregistrat o creştere a numărului de pacienţi cu 30% şi o extindere a parteneriatelor cu alte centre medicale din regiune.

Reporter: Ce performanţe medicale aţi reuşit în acest an?

Robert Chiţan: Coordonatorul secţiei de chirurgie din cadrul OncoFort, Prof. Dr. Irinel Popescu, a reuşit să depăşească performanţa de 100 de intervenţii chirurgicale la acest spital.

Potrivit domnului Popescu, indicaţia chirurgicală este evaluată la OncoFort într-o şedinţă multidisciplinară, de aceea actul chirurgical corect inserat în tratamentul cancerului oferă pacientului cele mai bune şanse.

Totodată, am reuşit să integrăm serviciile medicale din provincie cu cele din Capitală şi să oferim servicii de second opinion, prin sistemul de telemedicină tuturor pacienţilor care nu pot ajunge la o consultaţie în Bucureşti.

Reporter: Ce aşteptări aveţi pentru compania dumneavoastră pentru anul în curs şi ce investiţii preconizaţi pe viitor?

Robert Chiţan: Pentru anul 2015 compania şi-a bugetat o cifră de afaceri de 111 milioane lei şi investiţii de 5,5 milioane de euro. Prima investiţie a fost efectuată la începutul anului, când Gral a reuşit să inaugureze două clinici de mari dimensiuni în Ploieşti şi Bucureşti, pe o suprafaţă totală de peste 2200 mp.

În următoarea perioadă, Gral Medical are în desfăşurare proiecte noi, la fel de îndrăzneţe ca şi până acum, ce se vor regăsi în deschiderea unei secţii noi de Radioterapie ultramodernă, ce va permite efectuarea de tratamente în premieră în România, dar şi prin inaugurarea de centre noi în ţară, acolo unde vor exista oportunităţi strategice. Dorim să oferim românilor servicii performante de Radioterapie, ca-n Occident, de aceea spre sfârşitul anului vom implementa tratamente inovative din domeniu, în premieră pentru români, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece în străinătate pentru un tratament complet.

Totodată, avem în discuţie proiecte noi de dezvoltare în provincie, acestea fiind în concordanţă cu opţiunile strategice stabilite de companie pentru următorii ani.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cele mai importante două firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical şi Medical Center Gral, unde funcţionează peste 24 de clinici şi laboratoare, iar echipa medicală depăşeşte în prezent 1200 de persoane.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb