ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN 2022 Bittnet Group raportează venituri consolidate de 70 de milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 26 august 2022

Mihai Logofătu, CEO, cofondator Bittnet Group şi Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group

Mihai Logofătu, CEO, cofondator Bittnet Group şi Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group

Bittnet (BNET), Grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, raportează venituri consolidate de 70 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021 şi o marjă brută care atinge valoarea de 17,9 milioane de lei, comparativ cu 10,5 milioane de lei în S1 2021, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, profitul operaţional înregistrat în S1 2022 este mai mult decât triplu, de 3,6 milioane de lei, faţă de 1 milion de lei în S1 2021.

"Din punct de vedere istoric, după cum a fost confirmat deja la nivelul rezultatelor noastre, precum şi la nivelul altor emitenţi din sectorul IT listaţi la bursă, cea mai mare parte a veniturilor şi aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. În acest context, performanţa noastră din primele şase luni ale anului este una excelentă, realizând deja la nivel consolidat 44% din venituri faţă de 31% în 2021 şi alţi ani anteriori. Situaţia noastră financiară solidă ne poziţionează extrem de bine pentru a continua atât modificările proceselor interne de generare a vânzărilor şi de livrare, dar şi extinderea prin tranzacţii de tip M&A. Credem că genul acesta de tranzacţii trebuie să reprezinte în continuare o prioritate în vederea creşterii amprentei grupului, în special ţinând cont de succesul proiectelor anterioare de M&A," a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX şi ISEC), raportează venituri de 58,6 milioane de lei, o creştere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul unei creşteri accelerate în cel de-al doilea trimestru a solicitărilor de servicii pentru toate companiile din cadrul diviziei, manifestate în special pentru servicii în domeniul securităţii cibernetice, al serviciilor de management IT şi în domeniul aplicaţiilor de afaceri. Acest lucru a condus la creşterea cu 178% a profitului operaţional, până la valoarea de 4,1 milioane de lei.

Divizia de Educaţie, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) şi The eLearning Company, a înregistrat venituri de 11,4 milioane de lei, o creştere cu 97% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această divizie a realizat vânzări de 7,2 milioane de lei, o creştere cu 179% comparativ cu perioada similară din 2021. În primul semestru din 2022, divizia a livrat împreună cu Microsoft România cursuri de cloud şi securitate cibernetică pentru peste 600 de participanţi din diferite agenţii guvernamentale şi ministere, în cadrul primului proiect de anvergură în sectorul public.

"Suntem un grup de companii ce oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienţilor, atât în manieră clasică (projectbased), în mod recurent, precum şi în paradigma de "managedservices". Unul dintre pilonii strategici de dezvoltare afirmat încă de la listarea pe piaţa AeRO în 2015, a fost dezvoltarea continuă a portofoliului de produse şi servicii oferite. În ceea ce priveşte rezultatele din primul semestru din 2022, dacă analizăm în perspectivă anualizată, ultimele 12 luni, veniturile consolidate depăşesc valoarea de 134 milioane lei, comparativ cu 100 milioane de lei în perioada anterioară, marja brută înregistrează o creştere de peste 11 milioane lei, până la 31,7 milioane de lei, iar profitul operaţional este de peste trei ori mai mare, înregistrând valoarea de 9,9 milioane de lei. Cu alte cuvinte, ţinta de profit pentru anul acesta poate fi obţinută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluţie similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 2022 creşterea înregistrată în prima parte a anului," a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În primele şase luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investiţiile în TopTech şi 2Net Computer. Cele două companii s-au alăturat Dendrio în segmentul de Cloud&Infrastructure, odată cu obţinerea autorizării din partea Consiliului Concurenţei în această lună. Rezultatele financiare consolidate aferente celor două companii se vor observa începând cu T4 2022, iar pe termen mediu şi lung, Bittnet Group estimează că acestea vor genera venituri de minimum 80 de milioane de lei pe an, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu mai e pe radarul meu !Nu mă interesează cum se tot incentiveaza adică gratularea cu acțiuni gratuite ! Atâtea comunicate de altă treabă n-aș avea! Prima societate cu care procedez astfel dar vor urma și altele!

    mie imi place din ce in ce mai putin compania asta. tentatia permanenta de "a arunca vina" pe altcineva, schimbarile de mesaj in functie de interes, matrapazlacurile contabile, raportari confuzante pline de detalii care ineaca realitatea seaca, pe mine ma deruteaza.

    pare ca exista si vesti bune in tot raportul asta. la nivel operational, pe segmente, s-a inregistrat profit destul de bun. spun "pare" pentru ca pur si simplu nu am rabdare sa stau sa ling si sa reconciliez informatii pe jdemii de pagini. 

    cu toate acestea, rezultatul net consolidat este negativ. de data asta, vinovati sunt auditorii care nu stiu ce fac ei dar le reclasifica nu stiu ce chestii si ii aduc pe pierdere. dar la nivel individual e bine, doar la consolidat e rau. ce e balmajeala asta fratilor? pe cine intereseaza ca intr-un buzunar e bine si in celalat e jale? rezultatele individuale sunt relevante doar in caz de dividend pentru a vedea daca exista suficiente rezerve din care sa se acorde. dar nu e cazul. in plus, pierderea aia neta de ~600k lei este mai rea decat pare, pentru ca pierderea aferenta grupului este de 2.6 milioane, iar profitul de 2 milioane este aferent inetereselor minoritare 

    mai departe, ni se reia vechea poveste ca S2 este mai bun decat S1. istoric, la BNET nu prea este asa. fara mistocareli contabile gen "capitalizare marca bitnet" sau reclasificari de detineri in functie de cum ne convine, bnet nu obtine operational rezulate semnificativ mai bune in S2 comparativ cu S1 

    si, bineinteles, asta este inventie mai recenta, "corect" este sa ne uitam de TTM. pai TTM-ul cuprinde castigurile din S2 2021 din CODE si SAFE, fara de care probabil si 2021 se inchidea cu pierdere. acum in S2, ce o sa mai faceti? 

    trecand peste profit, vanzarile au crescut (probabil ca urmare a activitatilor de M&A) iar cashflow-ul operational inainte de modificarile in capitalul circulant este pozitiv. lucruri bune, dar atat timp cat nu stim cat mai este de plata in actiuni bnet pentru achizitiile de companii care au contribuit la cresterile astea, nu putem judeca daca performantele pe actiune s-au imbunatatit sau, din contra, s-au inrautatit.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb