Tribunalul Bacău a respins ca nefondată acţiunea având ca obiect anularea Hotărârii AGEA din 13 ianuarie 2016 referitoare la aprobarea Procedurii privind consolidarea valorii nominale a acţiunii SIF2, fiind astfel atestată legalitatea operaţiunii, a anunţat, vineri, SIF Moldova într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Procesul fusese intentat de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (APIC), care a contestat vehement propunerea SIF2, considerând că procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunilor nu acoperă toate situaţiile din practică şi lasă loc pentru "exproprierea fără nicio despăgubire".
Hotărârea instanţei nu este definitivă, fiind supusă căii de atac în condiţiile legii, a mai anunţat compania.
Acţionarii SIF2 au aprobat, în AGA din 13 ianuarie, propunerea conducerii de consolidare a valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1 lei, la 2,5 lei/unitate.
În aprilie, acţionarii SIF2 au revalidat decizia din ianuarie privind consolidarea valorii nominale a acţiunilor şi au aprobat noi amendamente pentru această operaţiune.
Atunci, acţionarii au decis asupra derulării operaţiunii de consolidare, în baza unui Prospect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Data de înregistrare propusă pentru operaţiunea de consolidare a valorii nominale este 17 octombrie 2016, iar data plăţii este 8 noiembrie 2016.
Cu toate acestea, ASF pare că nu va da drumul la operaţiune.
Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, a declarat, joi, într-o conferinţă organizată de ziarul "BURSA", că problema consolidării valorii nominale a acţiunilor se poate soluţiona prin iniţiativă legis-lativă: "Nu va exista vreo propunere a Consiliului ASF cu privire la consolidarea valorii nominale a acţiunilor până când ea nu va fi reglementată de legislaţia primară". Mircea Ursache concluzionează că atât timp cât poziţia sa oficială este aceas-ta, celelalte opinii legate de discuţia în cauză nu îşi au rostul.
1. consolidare
(mesaj trimis de xyz în data de 19.09.2016, 21:22)
De un an tot o lalaiti cu consolidarea si nu o mai faceti dar administratia in timpul asta si-a incasat salariile,participare la profit,actiuni gratuite distribuite din profitul societatii catre administratori si angajati iar actionarii un randament de 5% / an.
Actiunea se tranzactioneaza cu un discount de 53% din VUAN
Deci asta numiti voi administratie?