ÎN SEMN DE PROTEST FAŢĂ DE PONTA, Mai mulţi deputaţi PNL au venit la plen cu bonuri fiscale în piept

Valentin Busuioc
Politică / 1 aprilie 2015

Mai mulţi deputaţi ai PNL au venit, astăzi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor purtând bonuri fiscale prinse în piept. Deputatul Octavian Popa a declarat că, astfel, liberalii îi pot pune întrebări premierului Victor Ponta, în contextul luptei duse de acesta cu evaziunea fiscală, scriu surse din presă.

Popa a afirmat: "Ne-am pus bonuri fiscale în piept, pentru a putea să punem întrebări. Domnul prim-ministru a spus că, dacă nu avem bonuri fiscale, nu putem să punem întrebări".

La rândul ei, Cristina Pocora a anunţat că, astfel, liberalii protestează faţă de "acţiunea lui Victor Ponta de a lovi agenţii economici".

"PNL suţine respectarea legii şi plata taxelor, dar să închizi o firmă pentru 1,2 lei însemană distrugerea iniţiativei private", a mai spus Pocora.

Luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, Ponta nu a dorit să comenteze votul senatorilor social-democraţi împotriva arestării lui Dan Şova şi nici să spună dacă aceştia vor fi sancţionaţi, susţinând că nu înţelege întrebarea. Ponta nu a comentat nici eventuale modificări ale Codului Penal, motivând că nu cunoaşte proiectul.

În acelaşi timp, răspunzând altei întrebări (dacă este normal ca ANAF să închidă firme pentru 3,5 lei), Ponta a declarat că eventuale abuzuri ale instituţiei în combaterea evaziunii fiscale vor fi sancţionate, apreciind însă că există o "frăţie a evazioniştilor fiscali" care ar critica Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Ulterior, pe Facebook, explicând de ce refuzase să răspundă la întrebarea unui jurnalist privind votul senatorilor PSD în cazul Şova, Victor Ponta a scris că răspunde doar la întrebările celor care reprezintă companii ce îşi achită corect taxele.

După critici ale ONG-urilor ActiveWatch şi Clubul Român de Presă, Ponta a transmis că i-a "trecut supărarea", astfel că va răspunde tuturor jurnaliştilor, dar îşi menţine ideea că taxele trebuie plătite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb