În sfârşit, ne vin 8,2 miliarde de euro de la UE pentru dezvoltare

A.Z.
Ziarul BURSA #Companii / 24 iunie 2015

Corina Creţu: "Ţara noastră nu a pierdut niciun ban din fondurile POR 2014-2020"

Comisia Europeană a adoptat ieri Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru România, în valoare de 8,2 miliarde euro, care este foarte aşteptat de constructori şi administraţiile locale, care se confruntă acum cu un vid de finanţare.

Cu această ocazie, Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a declarat că ţara noastră nu a pierdut niciun ban din acest program, întrucât bugetul prevăzut pentru 2014 a fost transferat pentru acest an. Domnia sa a spus: "Odată cu semnarea acestui program începe etapa cu adevărat dificilă: implementarea proiectelor.

Obiectivele programelor sunt foarte ambiţioase. Ne aşteptăm ca peste 5.000 de întreprinderi mici şi mijlocii să fie sprijinite să inoveze şi să prospere în următorii 7 ani, ceea ce va duce la o creştere de aproape 50% a productivităţii muncii în regiunile mai puţin dezvoltate ale României".

Comisarul susţine, conform unui comunicat remis redacţiei, că POR pentru România este unul dintre cele mai mari programe de investiţii din Uniunea Europeană. Programul are ca obiective, printre altele, inovarea şi competitivitatea IMM-urilor, eficienţa energetică, dezvoltarea urbană sustenabilă şi incluziunea socială. Un obiectiv important este investirea în eficienţa energetică a clădirilor, comisarul român subliniind că se estimează ca, în urma acestor investiţii, consumul de energie să fie redus cu o treime în clădirile publice şi cu mai mult de jumătate în clădirile rezidenţiale, potrivit Mediafax.

La rândul său, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a declarat: "POR prevede alocările financiare pentru cele 11 axe prioritare (plus axa 12 - Asistenţă Tehnică), în care vor fi investiţi în următorii 7 ani cei 8,25 miliarde euro alocaţi României pentru dezvoltare regională. Marcăm, practic, începutul unei noi etape în dezvoltarea României".

În cadrul programului, peste 5.000 de IMM-uri vor fi sprijinite, 500.000 oameni vor beneficia de servicii comunitare mai bune şi de servicii îmbunătăţite de asistenţă medicală primară, în special în regiunile mai puţin dezvoltate, iar consumul de energie în clădirile publice şi private va fi redus.Ministrul a subliniat că vor fi reabilitate mai mult de 2.000 de km de drumuri, vor fi renovate 45 de monumente istorice şi vor fi create 224.000 mp de spaţii verzi în oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb