ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2022: MedLife raportează o creştere a veniturilor de 27%

V.G.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2022

Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group

Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group

Grupul MedLife a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2022 o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1.3 miliarde RON, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, cifra de afaceri pro-formă raportată nu include două achiziţii importante: Spitalul Muntenia şi Grupul Provita, acestea fiind în curs de aprobare a Consiliului Concurenţei.

Conform sursei citate, în ciuda inflaţiei ridicate şi a creşterii costurilor de consum, Grupul românesc a înregistrat în T3 2022 un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Cele mai performante divizii au fost clinicile şi spitalele, cu creşteri de 50%, respectiv 15%, rezultate care reflectă efectele celor aproape doi ani de pandemie, timp în care românii şi-au amânat vizitele la medic, de teama infectării sau din cauza restricţiilor.

"Într-un context marcat de numeroase incertitudini şi de o inflaţie accelerată în întreaga lume, şi implicit pe plan local, MedLife demonstrează încă o dată capacitatea extraordinară de adaptare, continuând ritmul susţinut de dezvoltare la nivel naţional. Indiferent de circumstanţe, nevoile pacienţilor guvernează deciziile noastre de business. Sănătatea nu ţine cont de război, inflaţie sau criză economică, de aceea, am continuat eforturile pentru a oferi soluţii personalizate atât pentru angajaţii celor aproape 10.000 de companii pe care le avem în portofoliu, cât şi pentru milioanele de pacienţi care trec pragul an de an unităţilor noastre", a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Primele nouă luni ale anului 2022 au fost intense pentru liderul pieţei de servicii medicale private, atât prin prisma dezvoltării organice, cât şi a achiziţiilor. Pentru a creşte accesul la servicii medicale de excelenţă, MedLife a dezvoltat organic 7 unităţi noi, printre care clinici de medicină dentară, la Craiova, Ploieşti şi Arad, sub brandul DENT ESTET, noi hyperclinici în Târgu Mureş şi Deva, şi centre de nişă în Arad, Târgovişte şi Craiova.

Mai mult decât atât, în conformitate cu strategia Grupului, MedLife închide al treilea trimestru din 2022 cu nu mai puţin de 13 achiziţii bifate în mai puţin de 9 luni. Potrivit reprezentanţilor companiei, planurile de dezvoltare au vizat expasiunea prin achiziţii cu accent pe companii cu servicii integrate, precum Medici's sau Grupul Provita, dar şi cu intenţia de a consolida nişe precum oncologia, oftalmologia şi mai nou, segmentul de wellness.

Printre companiile achiziţionate de Grupul MedLife în ultimele 9 luni se află: Neolife, OncoCard, Medicris Oradea, Profilaxis Timişoara, Medici's, Opticristal Braşov, Spitalul Muntenia, precum şi sălile de fitness Sweat Concept şi platforma digitală SanoPass.

Adiţional procesului de extindere teritorială, aliniat nevoilor pacienţilor, investiţiile MedLife s-au îndreptat anul acesta şi către procesele de digitalizare, inovaţie şi upgradare la nivelul echipamentelor şi dotărilor medicale. Totodată, odată cu dezvoltarea diviziei de chirurgie cu intervenţii robotice în cel mai mare spital din reţea, s-a încheiat şi prima etapă de consolidare MedLife Medical Hub, cel mai mare parc medical al Grupului.

Reprezentanţii MedLife se aşteaptă ca 2023 să fie un an dificil din perspectivă economică, însă mizează pe faptul că piaţa de servicii medicale şi-a dovedit rezilienţa de a face faţă mai uşor la diferite crize, comparativ cu alte industrii. În plus, compania se bazează pe agilitatea echipei de management de a adapta strategia în funcţie de context.

Pentru anul viitor Grupul românesc are în plan continuarea dezvoltării portofoliului de servicii, în special pe nişe, dar pe termen scurt anunţă o perioadă de aşezare şi consolidare, ca urmare a activităţii intense de achiziţii din ultimele luni.

"Efectele pandemiei, războiul, inflaţia, criza energetică - toate au venit ca un boomerang peste intreaga Europă, inclusiv peste mediul de afaceri din România. Din fericire, pe noi, MedLife, ne-a prins cu o strategie de business foarte bine conturată, şi am putut să continuăm planurile de expansiune prin achiziţii şi dezvotare organică. Mai departe vom acţiona prudent, în funcţie de context şi tendinţele din piaţă. Este firesc ca după extinderea accelerată din ultimele luni să urmeze o perioadă de aşezare şi consolidare la nivel de grup. În paralel, vom continua să oferim suport companiilor mari, mijlocii, dar si start-up-urilor pentru a le susţine business-ul în această perioadă greu de dus pentru mediul de afaceri. Totodată, vom fi alături de restul pacienţilor care ne trec zilnic pragul, cu soluţii personalizate, nevoile acestora fiind prioritare în tot procesul nostru decizional", a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Foarte rau arata Medlife,scadere imensa asteptata a profitului dupa ce in pandemie au bubuit cu testele la suprapret.Se vede si pe activitati cum e scaderea pe Laboratoare.

    Dupa atatea achizitii care au umflat enorm datoriile nu se vede spor de rentabilitate,dimpotriva. 

    E clar ca modelul lor e sa se umfle si nu sa faca profit,planul probabil fiind sa vanda canva cota de piata. 

    Pana atunci are un PER extrem de mare mai ales ca outlookul e negativ-scrie si in comunicat ca 2023 va fi foarte dificil. 

    Costurile le cresc foarte tare si la 9 luni abia se vede putin,de acum urmeaza.Iar pret la servicii nu stiu cum ar putea sa-l mareasca la asa inflatie si pornind oricum de la preturi imense.

    S-au ars puternic fondurile de pensii si cei care au urcat actiunea asta chiar mult mai sus decat nivelul nesustenabil la care e si azi. 

    1. Post-capitalismul inseamna managerism si bancherism adica fascism, banii nu au nici o valoare "per se", pot fi oricand tipariti de "stapanii banilor", daca ii stii pe cei care primesc bani de la "stapani", poti gasi oricand bani pentru o crestere "organica".

      Acum, in post-capitalism, profitul a trecut pe plan secund, nu e un "must" sa produci profit si sa te auto-finantezi din moment ce gasesti bani peste tot. 

      Subordonatii "stapanilor banilor" sunt interesati de cresterea vanzarilor, respectiv cresterea activelor si capacitatea de plata a datoriilor, mai putin profitul, profitul e un rest care intereseaza doar pe actionarii minoritati. 

      Managerii sunt interesati de propriile salarii si sunt platiti in baza activelor administrate, a vanzarilor generate, mai putin in baza profitului. 

      Bancherii sunt interesati de cresterea vanzarilor, activelor (pe care eventual sa le execute) si de plata serviciului datoriei, mai putin de profit.

      Acum companiile sunt "ultra-capitalizate" si chiar daca produc un profit in marimi absolute, acesta este infim in marimi relative, la distributie profit/numar actiuni. 

      Zici ca acum ai iesit direct din tipografia "Scanteia Socialismului"!

      Ce urmeaza, sa ne justifici aberatiile lui Xi Jing Ping si ale prietenului sau care se joaca cu bombe nucleare pe nervii nostri?

      Tu scrii in redactia WSJ?

      Ce spui tu nu are nici o legatura cu ce am scris eu.

      Afirmatia ta este ca replica unui hidos pus in fata oglinzii: "Altii sunt si mai urati". 

      Ai o educatie deficitara, Protarule!

      Pune mana pe carte si ia cu ceai de musetel. 

    pe individuale profitul scade de la 49 la 10 milioane lei!!!wow!!!!

    in T3 au facut profit consolidat atribuibil societatii mama doar 9 milioane de unde media la semestru era de peste 20 milione trimestrial(41 milioane la semestru)

    La cum merge treaba e firma de 50 milioane profit anual la 2000 milioane capitalizare 

    In acelasi timp, alte companii profitabile de la BVB sunt subevaluate. Lumea vrea doar SNN, Med, FP

    1. da, pt ca nimeni nu se documenteaza! btw, trebuia sa pui si TRP pe lista

      totul dupa ureche, romaneste, asa...poate-o merge! o pacanea, gen.

      vor avea de castigat, pe termen lung, intotdeauna, cei care nu procedeaza la maniera asta! 

      spune mi care e problema cu snn, eu aici am 90% din portofoliu, e inca ieftina si face profit, cum poti sa o bagi in oala cu M (scumpa care nu face bani) multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb