ÎN URMA ŞEDINŢEI CSAT Iohannis: "În problema defrişărilor, Guvernul să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ"

E.D.
Politică #Apărare / 9 iunie 2015

Iohannis: "În problema defrişărilor, Guvernul să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ"

Actualizare 18:20

În cadrul CSAT s-a decis ca Guvernul României să ia măsuri pentru schimbarea cadrului legislativ, în privinţa defrisărilor ilegale, astfel încât să existe o legislaţie "coerentă, clară şi riguroasă" în domeniu.

De asemenea, "membrii CSAT au aprobat programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea armatei până în 2027", a mai adăugat preşedintele României.

(M.C.)

---

Actualizare 18:00

Şedinţa CSAT, care a avut pe ordinea de zi mai multe subiecte, între care defrişările ilegale ale fondului forestier naţional, Strategia Naţională de Apărare a Ţării, evoluţiile din Ucraina, s-a încheiat, potrivit surselor din presă.

Şedinţa CSAT a durat aproximativ două ore şi jumătate.

---------

Şedinţa CSAT a început marţi, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, la reuniune fiind prezent şi premierul Victor Ponta.

Este cea de a doua şedinţă CSAT prezidată de Klaus Iohannis de la preluarea mandatului de şef al statului.

Defrişările ilegale ale fondului forestier naţional reprezintă una dintre temele care vor fi discutate, marţi, la şedinţa CSAT, alte subiecte vizând Strategia Naţională de Apărare a Ţării, "evoluţiile din Ucraina", "Republica Moldova în noua ecuaţie regională".

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării; activitatea desfăşurată de către instituţiile cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale în anul 2014 şi principalele obiective pentru anul 2015; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2016; proiectul Planului-cadru pentru continuarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României în anul 2015; programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2027 şi în perspectivă; implementarea deciziilor Summitului NATO din 2014.

O altă temă a şedinţei CSAT se referă la stadiul programului de înzestrare a Forţelor Aeriene cu avion multirol.

Pregătirea Consiliului European din iunie 2015 pe dimensiunea politicii de securitate şi apărare comună figurează, de asemenea, pe ordinea de zi a CSAT.

Alte tematici incluse pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se referă la "evoluţiile din Ucraina: impactul asupra regiunii extinse a Mării Negre, inclusiv conflicte prelungite", "Republica Moldova în noua ecuaţie regională. Opţiuni privind integrarea europeană versus orientare euroasiatică".

"Defrişările ilegale ale fondului forestier naţional. Impact şi măsuri ferme de stopare a acestui fenomen" reprezintă, de asemenea, una dintre temele şedinţei Consiliului.

CSAT urmează să mai discute şi legat de "demersuri pentru realizarea interconectării reţelelor electrice şi de gaze naturale din România şi Republica Moldova" sau "managementul deşeurilor nucleare la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă".

"Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională", se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în a doua jumătate a lunii mai, că a fost definitivată ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT, care cuprinde şi tema defrişărilor ilegale, precizând că până la şedinţă toate instituţiile abilitate trebuie să prezinte materiale care să ofere "o imagine mai clară" asupra amplorii acestui fenomen.

Şedinţa CSAT vine la o zi după consultările pe care preşedintele le-a convocat pe tema Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb