ÎN VALOARE DE UN MILIARD DE DOLARI Nou ajutor militar din partea SUA, pentru Ucraina

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Apărare / 17 iunie 2022

Nou ajutor militar din partea SUA, pentru Ucraina

Statele Unite îi cer Chinei să nu mai sprijine invazia rusă în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat "recunoştinţa" faţă de americani, pentru o nouă tranşă de ajutor militar, pe care omologul său american Joe Biden i-a anunţat-o la telefon, relatează AFP.

"Statele Unite au anunţat o nouă consolidare a aprării noastre, o nouă tranşă de ajutor în valoare de un miliard de dolari", a subliniat Zelenski în mesajul său video de miercuri noaptea. "Vreau să-mi exprim recunoştinţa faţă de acest ajutor. El este extrem de important pentru apărarea noastră în Donbas", în estul Ucrainei, epicentrul atacurilor Rusiei în prezent, conform news.ro.

Acest nou ajutor militar american a fost anunţat de către preşedintele Joe Biden în timpul unei convorbiri la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Pentagonul a precizat că este vorba despre 18 obuziere de tip Howitzer - şi vehiculele de transport aferente şi 36.000 de obuze - şi despre două lansatoare de rachetă antibavă de tip Harpoon, destinate apărării de coastă a Ucrainei la Marea Neagră.

Ministerul britanic al Apărării a avertizat că, în Donbas, "situaţia continuă să fie extrem de dificilă pentru forţele ucrainene". Instituţia a menţionat: "Ucraina a reuşit probabil să-şi retragă o mare parte dintre trupele combatante, care deţineau iniţial controlul asupra oraşului Sivierodoneţk. Situaţia continuă să fie extrem de dificilă pentru forţele ucrainene şi civilii rămaşi la est de râul Doneţk".

Forţele ruse ar avea militari insuficienţi, estimează Londra, menţionând că unele grupuri tactice de batalioane (BTG) - din care fac parte de obicei 600-800 de oameni - sunt alcătuite doar din 30 de militari.

Statele Unite vor ca Beijingul să nu se plaseze "de partea greşită a istoriei"

Statele Unite i-au cerut miercuri Chinei să nu mai sprijine invazia rusă în Ucraina pentru a evita, astfel, să se plaseze "de partea greşită a istoriei", ca reacţie la convorbirea telefonică ce a avut loc în aceeaşi zi între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, transmite AFP, conform Agerpres.

"Suntem îngrijoraţi de alinierea Chinei cu Rusia", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane ca reacţie la conversaţia telefonică dintre cei doi preşedinţi în timpul căreia Beijingul a asigurat Moscova de sprijinul său în materie de suveranitate şi securitate.

Oficialul american a spus: "La mai bine de trei luni de la invadarea brutală (a Ucrainei) de către Rusia, China este încă de partea Rusiei. Continuă să răspândească propaganda rusă în întreaga lume. Continuă să protejeze Rusia în cadrul organizaţiilor internaţionale, sustrăgându-se de la responsabilităţile ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Şi continuă să nege existenţa atrocităţilor comise de Rusia în Ucraina sugerând, dimpotrivă, că acestea sunt înscenate. Ţările care aleg tabăra lui Vladimir Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei. Acum este momentul ca liderii mondiali să denunţe clar agresiunea flagrantă a preşedintelui Putin şi să fie alături de ucraineni".

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane a avertizat din nou China împotriva oricărui "ajutor militar" acordat Rusiei sau împotriva oricărui "sprijin sistematic pentru eludarea sancţiunilor" impuse de Occident.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poporul american saraceste, face foamea si senillul de Bideu treimite miliarde de dolari in Ukraina.... Cat mai rabda poporul american minciuna si furtul lui Bideu????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb