Ascendia (ASC), companie de e-Learning listată pe platforma AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a semnat un acord de reprezentare cu EY România, ce are ca obiectiv identificarea şi selectarea unuia sau mai multor investitori strategici pentru a extinde internaţional noua linie de business a companiei - Livresq, se arată într-un raport al societăţii postat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.
Valoarea investiţiei dorite este de peste un milion de euro, sumă ce sumă ce echivalează cu mai bine de jumătate din capitalizarea de luni a companiei, de 8,88 milioane lei.
În acest context, ieri, la ora 15:00, acţiunile ASC afişau o creştere de 6,5%, la 6,55 lei.
Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia, a spus: "Companiile de tip edTech se bucură de un interes mare din partea investitorilor, educaţia fiind unul dintre cele mai importante domenii pentru viitor. Ascendia dezvoltă software educaţional de treisprezece ani, iar Livresq este cea mai importantă unealtă creată de companie, fiind adoptată în cele circa cinci luni de la începerea pandemiei de profesori din peste 4.000 instituţii educaţionale din România şi Republica Moldova, pieţele pe care le-am adresat pentru început. Având un răspuns atât de bun, am decis să căutăm activ unul sau mai mulţi investitori pentru a promova Livresq la nivel zonal apoi internaţional".
Directorul Ascendia a adăugat că, fondurile pe care pe care doreşte să le atragă compania vor fi direcţionate în mare parte către diviziile de Vânzări şi de Marketing, partea tehnică a produsului fiind suficient de matură pentru a aborda piaţa internaţională.
Livresq este o platformă de creare de conţinut educaţional digital interactiv, ce poate fi folosită fără a avea cunoştinţe de programare, iar pachetele rezultate sunt conforme cu standardele eLearning internaţionale, menţionează Ascendia.
Principalele profile de utilizatori ai editorului Livresq sunt: companiile medii şi mari ce caută să dezvolte cursuri eLearning; companiile de training ce doresc să mute cursurile clasice în online; profesorii ce doresc să dezvolte lecţii interactive; editurile de carte ce caută să digitalizeze manualele şcolare.
Pentru primele şase luni ale anului curent, Ascendia a raportat o pierdere de 0,56 milioane de lei, peste cea de 0,18 milioane de lei în primele şase luni ale lui 2019, rezultat determinat de contextul sanitar general. Veniturile totale ale companiei s-au ridicat la 1,399 milioane de lei, cu 27% sub cele de la jumătatea anului trecut, declin apărut ca urmare a scăderii veniturilor din producţia vândută dar şi din cea de imobilizări necorporale.
Acţiunile Ascendia sunt listate în piaţa AeRO din luna iulie a anului 2016, iar la jumătatea acestui an, fondatorii Cosmin şi Alex Mălureanu aveau împreună aproape 84% din compania de e-Learning.
1. NU ESTE !!!
(mesaj trimis de STATY în data de 04.09.2020, 13:44)
COMPANIA ASTA , NU ESTE FACUTA PENTRU SPECULATORII DE LA BURSA , SI NICI PENTRU 97 % DIN INVESTITORI !!! AICI , CA SA CASTIGI UN BAN SERIOS , DUPA CE AI CUMPARAT ACTIUNI , A-TI TREBUIE DE 100 DE ORI , RABDAREA ANACONDEI !!! POT DURA ANI , POATE ANI SI ANI , PANA SA CULEGI ROADELE DIN EA !!! SA FII DISPUS LA NEVOIE , SA CONTRIBUI CU BANI , LA CAPITALIZAREA FIRMEI , FARA SA AI MARI ASTEPTARI !!! SFATUIESC PE ORISICINE , SA SE SCARPINE BINE IN CAP , DE FOARTE MULTE ORI , DACA VREA SA INTRE DE BUNAVOIE , INTR-O MLASTINA , CA SA CAUTE IN ADANCUL EI , UN GIUVAER !!! DACA-L VA GASI , V-A DA LOVITURA !!! POATE , CHIAR LOVITURA VIETII , DACA PRETUL ACTIUNILOR , V-A EXPLODA !!! DACA V-A REUSI , PE PLAN NATIONAL SI , MAI ALES , INTERNATIONAL !!! DACA NU ...........