ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE:  "Maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local"

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 26 mai 2015

"Maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local"

Maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local, întrucât această autoritate nu este competentă să reglementeze procedura în acest sens, doar Guvernul putând să stabilească reguleamentul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale, a stabilit, ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Decizia judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost luată după ce Avocatul Poporului a formulat un recurs în interesul legii privind problema legalităţii procedurii de ridicare a maşinilor parcate neregulemantar, care se face în baza unor hotărâri ale consiliilor locale şi nu în baza unei Hotărâri de Guvern.

Victor Ciorbea, şeful instituţiei Avocatului Poporului, a declarat, citat de Mediafax: "Am subliniat în criticile formulate, la diverse decizii care au pronunţat soluţii diferite, că aceste regulamente adoptate de către consiliile locale, fiecare după spiritul lui, după alt model, nu sunt legale, că este necesară o reglementare unitară, în sensul că, după admiterea acestei decizii, Guvernul va trebui să elaboreze un regulament de aplicare unitar, la nivelul întregii ţări, a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 195/2002".

Ciorbea a adăugat că, în prezent, nu există un regulament prin care să se stabilească procedura de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, chiar dacă există un act normativ - Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 - care interzice parcarea în locuri nepermise.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dar va dati seama despre ce se intampla? Deci, nu suntem de acord ca cei care parcheaza aiurea sa fie pedepsiti, de parca ar fi fost si foarte multi... Deci, nu ne plangem si nu tipam la primar, care face stadioane, autostrazi suspendate, bazaconii, tziganeli, dar nu e in stare sa aloce bani pentru parcari, dar anulam si bruma de educatie de trafic pe care o respectam. Adica ne mai era frica de ceva, putin macar, de fatada, atunci cand parcam pe trecerile de pietoni din intersectii, pe spatiul verde, dublam sau chiar triplam pe carosabil parcarea legala, etc. Chiar asa am ajuns, in gradul acesta de anarhism tampesc? Nu-i de-ajuns ca nu am organizat in 25 de ani transportul urban, in asa fel incat oamenii sa circule civilizat, dupa un program bine stabilit, ca nu am fost in stare sa cumparam si sa folosim o retea de stopuri care sa tina cont de trafic, ca n-am fost in stare sa aplicam legislatia care era si este, cea rutiera, acum le interzicem si sa ridice masinile parcate aiurea-n tramvai? Parca ne prostim din ce in ce mai mult. Pai daca vroiau sa sincronizeze legislatia, o faceau rapid, fara sa asigure sincopele astea rutiere. Adica de ce sa nu le ridice? De ce sa nu le impunem 10 mil.lei amenzi si plata repunerii in posesie a autoturismului? Pai asta-i si problema nerespectarii legislatiei rutiere in general, ca sunt amenzile prea mici, de aceea toti smecherasii, toti copii de oameni avuti, sau mai putin avuti, toti soferii aproape, nu respecta minimele prevederi rutiere, vorbesc la telefon, nu semnalizeaza cand schimba banda de mers, opresc unde vor, cand vor, fara sa semnalizeze, parcheaza oriunde, indiferent daca-i legal sau nu, motivandu-si ca primaria n-a asigurat locuri de parcare, cu toate ca o putea parca cu 100 m mai incolo, dar deh, noi suntem sefi acum, cu masini la scara... Si uite asa ne-am invatat badarani, de aceea acum tipam la oamenii legii, in loc sa tipam la cei care vor sa-i opreasca. De parca e prea dura legislatia, se respecta prea la litera legii rutiere circulatia... Bravo d-le, tot asa, si ne mai miram ca politicienii fac la fel, la scara lor, guvernul zice una in fata si alta face in spate, iar fisa de post a angajatilor guvernamentali nu se mai respecta, nu ca s-ar fi respectat, dar macar asa, de fatada... Hai, afara cu politica, cu controlorii, cu firmele ce ajuta politia sa ridica autoturismele parcate ilegal, afara cu medicii buni, afara cu oamenii inteligenti care nu-si gasesc de munca si pleaca in strainatate, afara cu toate, betivii, iresponsabilii, hotii mai inteligenti sa traiasca... Ah, pardon, si gradele, gradele sa-si faca banii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb