Incendiu la o sondă de gaz din Satu Mare

A.C.
Miscellanea / 18 decembrie 2017

Incendiu la o sondă de gaz din Satu Mare

Actualizare 19:50 Surse: Incendiul de la sonda din Moftin, produs de o scăpare neapteptată de gaze

Reprezentanţii societăţii care deţine sonda petrolieră din comuna sătmăreană Moftinu Mare susţin că incendiul a fost produs de "o scăpare neaşteptată de gaze", iar cauza incidentului este încă necunoscută, se arată într-un răspuns al companiei.

"Serinus Energy Inc. raportează faptul ca luni, 18 decembrie, 2017, la ora 1:49 am CET, în timpul operaţiei de rutină în care se pregătea sonda Moftinu 1001 pentru viitoarea producţie, a avut loc o scăpare neaşteptată de gaze şi prin urmare acestea s-au aprins. Societatea a continuat procesul de reactivare a sondei şi punere în producţie. La momentul incidentului, prevenitorul de erupţie ("BOP") era în curs de montare la capul sondei. Personalul sondei a fost evacuat şi spaţiul din jurul sondei a fost asigurat şi atât personalul societăţii cât şi cel al contractorului au fost raportate ca fiind în siguranţă şi fără accidente. Supervizorul societăţii de la sondă şi contractorul de foraj lucrează acum la restabilirea controlului asupra sondei. (...) Cauza acestui incident nu este încă cunoscută şi primele obiective ale societăţii sunt acelea de a aduce sonda de gaze sub control în mod sigur şi rapid", precizează reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Pompierii sătmăreni nu au lichidat incendiul de la sonda de gaz din Moftinu Mare din cauza pericolului exploziei şi aşteaptă sosirea unor experţi din Canada pentru efectuarea unei evaluări, informează un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare.

"Din momentul sosirii forţelor de intervenţie şi până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenţei pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenţie post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine (marţi - n.r.), de experţi canadieni solicitaţi în sprijin de către societatea deţinătoare a sondei afectate. În prezent, o mare parte din forţele de intervenţie au fost retrase, la faţa locului rămânând 13 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului Satu Mare cu patru autospeciale de stingere, misiunea acestora fiind cea de a asigura zona, până la declanşarea intervenţiei de stingere", precizează sursa citată.

(G.F.)

---------

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la o sondă de gaz din zona localităţii Moftinu Mare, din judeţul Satu Mare.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Satu Mare, Adriana Pop, incendiul a a fost anunţat la ora 1:35.

Pentru stingerea focului intervin 29 de subofiţeri de pompieri, cinci ofiţeri şi 7 autospeciale.

Adriana Popa a precizat că nu există victime, dar că la faţa locului se află şi o ambulanţă SMURD.

"Aşteptăm forţe din judeţele invecinate, autospeciale de stingere cu apă şi spumă din Maramureş şi Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

De la ISU Bihor sunt aşteptate 3 autospeciale de stingere, 2 autospeciale cu azot si un autocamion, iar de la ISU Maramureş 2 autospeciale de stingere

Adriana Pop a precizat că incendiul nu afectează localităţile din zonă, neexistând riscuri din acest punct de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb