ÎNCEPÂND DE IERI, Călătorii din Gara de Nord pot comanda taxiuri prin dispozitive touchscreen

Companii / 17 noiembrie 2013

Călătorii din Gara de Nord pot comanda taxiuri prin dispozitive touchscreen

Începând de ieri, călătorii din Gara de Nord pot comanda taxiuri prin patru dispozitive touchscreen, măsura fiind luată pentru a nu mai exista probleme de genul taxiurilor "pirat", a anunţat, ieri, directorul general al companiei CFR SA, George Micu, informează Mediafax.

Cele patru dispozitive touchscreen sunt amplasate la intrarea/ieşirea din Gara de Nord, în zona coloanelor, unde funcţionează şi zona de îmbarcare/debarcare a călătorilor, aceasta fiind supravegheată video şi delimitată prin două bariere automate, care vor permite doar accesul taxiurilor autorizate.

George Micu, a declarat, la inaugurarea Staţiei Oficiale de Taxi, că această măsură a fost luată pentru a creşte siguranţa celor care ajung în zona Gării de Nord că pot să comande un taxi sigur, autorizat, fără să mai aibă probleme de genul celor generate de taximetriştii pirat.

Domnia sa a precizat că, pentru acest proiect, a fost organizată o licitaţie publică, iar compania desemnată câştigătoare a amplasat cele patru monitoare de pe care pot fi comandate taxiurile.

Directorul general al CFR a declarat: "Acest serviciu nu costă nimic în plus şi dă posibilitatea călătorilor să aibă cele mai bune preţuri, putând să îşi aleagă de pe ecran compania pe care o doresc. Deocamdată sunt doar două companii, în curând vor fi trei. Toate celelalte companii care vor dori să acceseze acest serviciu sunt libere să o facă, pentru că se va asigura un acces liber pentru toată lumea".

Întrebat de ce a fost desemnată câştigătoare compania Meridian Taxi, directorul CFR SA a spus că nu a existat o restricţie în acest sens, condiţia impusă fiind doar să fie o companie care să asigure acces sigur în zonă, controlat, astfel încât să nu mai existe probleme cu taximetriştii pirat.

Domnia sa a mai precizat că pasagerii vor fi anunţaţi periodic prin mesaje audio, dar şi prin afişaj de unde pot comanda taxiuri autorizate şi se va colabora cu Poliţia Rutieră, astfel încât să li se interzică taximetriştilor pirat staţionarea pe trotuarele şi în zona trecerilor de pietoni de lângă ieşirile laterale din Gara de Nord.

Directorul executiv al companiei Meridian Taxi, Lucian Marin, a declarat că nu au existat alţi participanţi la licitaţie, din cauza investiţiilor foarte mari pe care le presupune acest proiect, respectiv aproximativ 50.000 de euro anual. Domnia sa a adăugat că, pentru închirierea spaţiului din faţa Gării de Nord, compania pe care o reprezintă plăteşte preţul de pornire al licitaţiei, adică 1.500 de lei pe lună, plus costurile de publicitate de pe indicatoarele informatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb