ÎNCEPÂND DE MIERCURI  Obligaţiunile Restart Energy One intră la tranzacţionare la BVB

A.I.
Piaţa de Capital / 19 aprilie 2021

Obligaţiunile Restart Energy One intră la tranzacţionare la BVB

Titlurile au maturitatea de cinci ani şi o dobândă anuală de 9%

Prima emisiune de obligaţiuni a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale Restart Energy One va intra la tranzacţionare începând de miercuri, 21 aprilie, pe Sistemul Multipalteral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul REO26, a anunţat, astăzi, operatorul pieţei noastre de capital.

Titlurile vor fi primele obligaţiuni convertibile în acţiuni admise la tranzacţionare pe SMT-ul bursei noastre, se mai arată în comunicat.

Emisiunea de obligaţiuni are o valoare totală de 16,36 milioane lei, cuprinde 163.612 de titluri, cu o valoare nominală de 100 lei/obligaţiune, cu maturitatea de cinci ani începând cu 9 februarie 2021 şi o rată anuală a cuponului de 9% plătibilă semestrial. Obligaţiunile sunt convertibile începând cu anul 2024 şi pot fi răscumpărate anticipat începând cu anul al treilea al împrumutului obligatar.

Conform comunicatului, Restart Energy One este al doilea cel mai mare furnizor independent de energie electrică pentru consumatorii casnici după numărul de locuri de consum. Compania a derulat în februarie anul acesta un plasament privat cu sprijinul Goldring, Consultantul Autorizat care a asistat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe SMT-ul BVB.

Fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite drept cofinanţare pentru integrarea de capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, de aproximativ 50 MWp. Emisiunea de obligaţiuni se înscrie într-un obiectiv strategic indirect, de furnizare 100% energie regenerabilă, se mai arată în comunicat.

Pentru 2020, Restart Energy One a raportat o cifră de afaceri preliminară de 120,07 milioane de lei, cu 6,6% sub cea din 2019, în timp ce profitul net a fost de 11,06 milioane de lei, cu mult peste cel din anul anterior de 1,91 milioane lei.

Companie estimează o creştere puternică a indicatorilor financiari, pentru acest an Restart Energy One prognozând o cifră de afaceri de 44,32 milioane de euro şi de 275,4 milioane de euro în 2025, în timp ce profitul net este estimat la 4,93 milioane euro în acest an şi 32,24 milioane euro în 2025.

Între obiectivele strategice ale companiei pentru perioada 2021-2025 se numără creşterea cotei de piaţă pe sectorul de furnizare a energiei electrice la 2,5% respectiv 1,5% la cel al gazelor naturale, însemnând o creştere de aproximativ zece ori a numărului de clienţi. De asemenea, se ţinteşte furnizarea în proporţie de 100% de energie verde, ceea ce se va traduce în 1.820 GWh furnizaţi la nivelul anului 2025. Extinderea modelului de business în cinci ţări europene sau demararea construcţiei, începând din 2023, a unei reţele naţionale de staţii încărcare maşini electrice, proiect derulat cu 90% fonduri UE, sunt alte obiective strategice ale Restart Energy One.

Compania este deţinută de Armand-Doru Domuţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb