OMV Petrom a semnat un contract EPCC (Inginerie şi Proiectare, Achiziţii, Execuţie şi Punere în Funcţiune) pentru dezvoltarea proiectului fotovoltaic Işalniţa. Acest contract acoperă construirea parcului fotovoltaic, o staţie electrică de 110 kV pentru racordarea la reţea şi asigurarea operării şi mentenanţei pe o perioadă de 2 ani de la punerea în funcţiune, potrivit BVB.
Proiectul a fost atribuit unei asocieri de firme româneşti: Actual Connect S.R.L., Global Technical Systems S.A., Bit Invest S.R.L. şi Alpin Sun S.R.L., selectate pe baza unui proces competitiv. Aceste companii au o experienţă cumulată de peste 700 MW instalaţi în proiecte fotovoltaice în ţări precum Belgia, Olanda, Germania, Austria, Ungaria şi România.
Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Gaze şi Energie, a declarat:
"Semnarea acestui contract marchează un moment semnificativ pentru compania noastră, fiind startul construcţiei primului proiect fotovoltaic de mari dimensiuni dezvoltat integral de OMV Petrom. Acest proiect subliniază angajamentul nostru faţă de energia regenerabilă şi demonstrează capacitatea noastră de a fi lideri în tranziţia energetică a României."
Proiectul de la Işalniţa, pentru care decizia finală de investiţie a fost luată în iunie 2023, va avea o capacitate instalată de aproximativ 89 MWp şi este amplasat în comuna Işalniţa, judeţul Dolj. Se estimează că va produce anual aproximativ 130 GWh de energie.
Lucrările de construcţie sunt programate să înceapă în curând, iar finalizarea şi punerea în funcţiune sunt prevăzute pentru prima jumătate a anului 2026. Acest proiect face parte din obiectivul OMV Petrom de a atinge un portofoliu de 2,5 GW în energie regenerabilă, în colaborare cu parteneri. Parcul fotovoltaic Işalniţa va genera sinergii cu alte proiecte din portofoliu, contribuind la consolidarea securităţii aprovizionării cu energie verde.
În plus, OMV Petrom a depus o cerere în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a instala un sistem de stocare cu o capacitate de 36 MWh şi o putere de injecţie în reţea de 18 MW. Dacă va obţine finanţare, acest sistem de stocare va fi integrat în parcul fotovoltaic de la Işalniţa, conform BVB.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2024, 12:24)
SNP to the Moon
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2024, 14:13)
Un management f bun nu ca la alte companii care CEO este o amantă sau o rudă analfabetă,, stil politic,,
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2024, 14:27)
SNP și TLV!