Încrederea investitorilor în economia Germaniei continuă să crească

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 martie 2021

Încrederea investitorilor în economia Germaniei continuă să crească

Achim Wambach, preşedintele institutului ZEW: "Experţii se aşteaptă la o revenire generală a economiei germane"

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări, în martie, pentru a treia lună la rând, la 76,6 puncte de la 71,2 în februarie, evoluţie ce indică aşteptări de accelerare a revenirii economice pentru cea mai mare economie a Uniunii Europene, potrivit datelor publicate ieri de institutul de cercetare economică de la Leibniz. Analiştii estimau o valoare de 74,0 puncte pentru martie.

Sub-indicele situaţiei curente din Germania a urcat până la -61,0 puncte în martie de la -67,2 puncte în luna anterioară, uşor peste estimarea de -62,0 puncte.

Achim Wambach, preşedintele institutului ZEW, a afirmat că "optimismul cu privire la evoluţia economiei continuă să crească" şi că "experţii se aşteaptă la o revenire generală a economiei germane".

"Experţii anticipează că cel puţin 70% din populaţia Germaniei va fi vaccinată împotriva Covid-19 până în toamnă. (...) O majoritate destul de largă se aşteaptă de asemenea ca inflaţia să continue să crească, la fel ca ratele de dobândă pe termen lung", spune Wambach.

Totodată, indicele ZEW privind mediul de afaceri din întreaga zonă Euro a urcat în martie la 74,0 puncte de la 69,6 în februarie, estimarea pentru martie fiind de 65,1 puncte.

Creşterea puternică a cazurilor noi de Covid-19 din Europa, în contextul celui de-al treilea val pandemic, a reintensificat totuşi incertitudinile despre evoluţiile economice ulterioare. Economii importante din zona Euro plănuiau anterior o relaxare a restricţiilor impuse pentru combaterea crizei sanitare. La începutul săptămânii însă mai multe ţări au suspendat pe termen scurt vaccinarea cu serul dezvoltat de producătorul anglo-suedez AstraZeneca în condiţiile în care Europa este deja puternic în urma Statelor Unite în privinţa ajungerii la imunitatea de grup. Mâine este aşteptat un raport de la Autoritatea europeană pentru medicamente în urma căruia se va decide reluarea sau nu a vaccinării cu AstraZeneca.

De menţionat că sondajul ZEW a fost realizat înainte de alegerile regionale din weekend din două landuri germane care au fost pierdute de CDU, partidul de centru-dreapta al cancelarului Angela Merkel, ceea ce sugerează posibilitatea unor incertitudini la nivel politic în următoarea perioadă în contextul alegerilor generale din toamna acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb