India investeşte 3 miliarde dolari într-o oţelărie din Indonezia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 ianuarie 2011

Capacitatea de producţie iniţială a oţelăriei din Indonezia va fi de 3 milioane tone metrice şi ar putea creşte la 7 milioane tone.

Capacitatea de producţie iniţială a oţelăriei din Indonezia va fi de 3 milioane tone metrice şi ar putea creşte la 7 milioane tone.

India va aloca trei miliarde de dolari construcţiei unei oţelării în Indonezia, iar în baza acordului iniţial pe care îl va încheia pentru realizarea investiţiei, va cumpăra cărbune din această ţară.

"International Coal Ventures" Ltd., grup ce reuneşte companii indiene de stat din sectorul metalelor şi cel al energiei, va semna o înţelegere pentru construcţia fabricii, care va avea, pentru început, o capacitate de 3 milioane tone metrice de oţel, potrivit ministrului oţelului din India, P.K. Misra. Acesta a menţionat că Indonezia va livra cărbune fabricii şi producătorilor de energie electrică din grupul mai sus amintit.

Fabrica din Indonezia va fi amplasată în Kalimantanul de Est, iar capacitatea sa finală de producţie ar putea ajunge la 7 milioane tone de oţel, potrivit afirmaţiilor lui Misra, care nu a oferit un termen în acest sens.

"Coal India" Ltd., cel mai mare producător mondial de cărbune, şi "Steel Authority of India" Ltd., al doilea producător de oţel din India, deţin, fiecare, câte 28% din "International Coal Ventures". NTPC Ltd., cel mai mare producător indian de electricitate, NMDC Ltd., cel mai mare producător de minereu de fier din India, şi compania siderurgică "Rashtriya Ispat Nigam" Ltd. au câte 14% din "International Coal Ventures".

Cererea de cărbune din India s-ar putea tripla în următoarele două decenii. Astfel, companiile indiene caută să-şi asigure necesarul de cărbune din exterior.

"Reliance Power" Ltd. şi "Essar Group" se numără printre societăţile care au cumpărat mine în Indonezia ca să aibă materia primă necesară centralelor electrice din India.

Creşterea economiei Indoneziei: 7,7% până în 2014

Indonezia aşteaptă să înregistreze, până 2014, o creştere de 7,7% a economiei sale, care însumează 540 miliarde dolari. În trimestrul al treilea din 2010, Produsul Intern Brut al acestei ţări a înregistrat un avans de 5,82%, faţă de o expansiune de 6,19% în perioada aprilie - iunie.

Preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono a început, ieri, o vizită oficială de trei zile în India, prilej cu care companiile din ţara sa vor încheia afaceri în sumă de 15 miliarde dolari, ca parte a consolidării relaţiilor economice dintre cele două state asiatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb